Taşeron işçilerin hepsi kadrolu olacak!

Ali Baş yazdı

17 Ocak 2018 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Bir hafta önce özellikle Yunus Emre Devlet Hastanesi’nde taşeron işçilerin “TÜGVA’ya ‘zorunlu gönüllülük’ uygulaması üye yapılmak istendiğini” belirten bir yazı yazmıştım.
Ve taşeron işçilerin kadroya alınmadan hemen önce tedirginliğini anlatmıştım…
Sağlık İl Müdürü Doç. Dr. Uğur Bilge aradı…
Yaşanan son süreçle ilgili bilgi aktardı ve sağlık iş kolunda çalışan taşeron işçilerinin “yüreğine su serpen” bir açıklama yaptı:
-Hepsine ihtiyacımız var! Hepsi kadrolu olacak…
Bilge, şu açıklamayı yaptı:
-Açıkçası Sivil Toplum örgütlerine bir kısıtlama yapmıyoruz. Zorunlu üyelik konusunda bana ulaşan bir şikayetin olmadığını da ifade etmek istiyorum. Bir akademisyenim. Not alıp, not veriyorum. Taşeron işçilerimizin içi rahat olsun. Asla bir haksızlık yapılmayacak. İşçilerimizin kadroya geçirilmesi konusunda bakanlığımızda yakın takipte. Sınavda çok ciddi bir neden olmazsa tüm sağlık çalışanlarımız kadrolu olacak. Kadrolarımız zaten dar. İnsan harcama lüksümüz yok.
TEMİZLİK İŞÇİSİNE
NE SORULABİLİR!
Doç. Dr. Uğur Bilge’ye yönelttiğim sorulardan biri şu oldu:
-Temizlik işçilerine nasıl bir sınav yapılacak? Eğitim durumlarını biliyoruz. KPSS gibi bir sınav olursa kazanmaları mümkün değil!
Bilge, ne olarak şu yanıtı verdi:
-Onlara ne sorulabilir ki! Uygulama işçisi. Büyük ihtimalle sınavlarını da uygulama üzerinde yaparız.
AVRUPA’NIN ENERJİ GÜNDEMİ!
Termik Santral konusunda her kafadan bir ses çıkıyor…
Peki bu konuda bilim ne diyor?
Avrupa’nın enerji gündeminde neler var…
Enerji özellikle yenilenebilir enerji konusunda Eskişehir’in en yetkin isimleri arasında yer alan ESOGÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Haydar Aras, sosyal medya hesabından kısa bir değerlendirme yapmış…
Aras, konuyla ilgili  “The Guardin’de” yer alan bir habere yer veriyor:
-Avrupa'nın, 2018 yılında enerjide odak noktası Almanya ve iklim politikaları olacaktır. Almanya'nın "enerji dönüşümü"  politikası yenilenebilir enerji üretiminde büyük bir artış sağlamıştır, ancak bunun Almanya’nın, 2020 yılına kadar emisyonlarını 1990 seviyelerine göre yüzde 40 oranında azaltma hedefinde başarısız olmasını engelleyemeyecektir. Yenilenebilir kaynakların nükleeri yerinden etmesi ile kömür bağımlılığı ülkede istikrarını korumuştur…
…Son yıllarda önemli Avrupa ekonomiler arasında karbondioksit (CO₂) emisyonlarına karşı en dramatik kesintileri İngiltere gerçekleştirmişti. Kömürün 2025 yılına kadar aşamalı olarak kullanımdan kaldırılması kararı ile İklim Değişikliği Yasası uyarınca emisyonların azaltılması için verilen mücadelede İngiltere, gelecek sene en başarılı Avrupa ülkesi olarak ortaya çıkabilir.
BAŞARIDIR!
 
Çevrenize bir bakın!
Ailenize…
İşinize…
Arkadaşınıza…
Çoğunun ortak bir özelliği sizi değiştirmek istemeleri!
Sürekli sizi değiştirmeye çalışan bir dünya ve insanlar var!
Böyle bir ortamda…
İnanın kendiniz olabilmek en büyük başarıdır.
 
GÜNÜN SÖZÜ 
Her insan kendi görüş alanının sınırlarını, dünyanın sınırları olarak algılar. Arthur Schopenhauer
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi