Taşel'den yeni hikaye

Pandemi koşullarının nispeten hafiflemesiyle birlikte, öğrenciler kentimize gelmeye başladı. Bu bizim için sevindirici bir haber. Çünkü öğrencilerin kent ekonomisindeki rolü çok büyük. Hepimiz öğrencilerin şehrimiz için ne kadar önemli olduğunu bir kere daha anladık.

30 Ağustos 2021 07:55
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi

Pandemi koşullarının nispeten hafiflemesiyle birlikte, öğrenciler kentimize gelmeye başladı. Bu bizim için sevindirici bir haber. Çünkü öğrencilerin kent ekonomisindeki rolü çok büyük. Hepimiz öğrencilerin şehrimiz için ne kadar önemli olduğunu bir kere daha anladık.

Öte yandan meseleye karamsar bakanlar da var. Bunlardan biri de CHP İl Başkanı Recep Taşel, Taşel sosyal medya platformlarında "İnşaat maliyetlerine bağlı olarak konut fiyatları ve ev kiraları aldı başını gitti. İhtiyaç olan sayıda yurt yapılmıyor. Öğrencinin harcadığı 100-200 dolarla Eskişehir ekonomisi büyümez. Yeni bir hikayemiz olmalı" ifadelerinde bulunmuş.

Bana kalırsa doğru bir noktaya değinmiş. Ülkemizde vatandaşın gelirlerinin arttığı filan yok. Enflasyon önden gidiyor ve maaşlar artan rakamlara yetişemiyor. Dolayısıyla vatandaş hayat standartlarında kısmak zorunda kalıyor. Şimdi gelen üniversite öğrencileri, babalarının gönderebildiği harçlıkla idare etmek zorundalar. O harçlığın da çoğu ev kirasına giderse, öğrenciye harcayacak çok az para kalır. Öte yandan Recep Taşel'den farklı olarak kiraların artmasının tek nedeninin inşaat maliyetleri ve hayat pahalılığı olduğunu düşünmüyorum. Pek çok ev sahibi geçen sene zarar ettiğini düşünerek, acısını bu seneden çıkartmak istiyor. Yani işin içinde biraz ev sahiplerimizin fırsatçılığı da var.

Bir işadamı olan Recep Taşel, tek bir sektöre dayanmanın kent ekonomisi için ne kadar kötü bir şey olduğunun farkında. Kendisini tebrik ederim.

Gelelim "Yeni Hikaye"nin ne olacağına. Ben tarım – hayvancılık ve turizmin yeterli ilgiyi görmediğini düşünüyorum. Ancak kent olarak nereden para kazanacaksak, buna da bir itirazım olmaz. Eskişehir'de milletvekili bulunan 4 partimiz var. Kent ekonomisine bütüncül bir bakış sergileyen tek İl Başkanı olarak Sayın Taşel'i görüyorum. Diğer il başkanlarımızdan da kent ekonomisini çeşitlendirecek öneriler bekliyoruz. Sayın İl Başkanları eski hikayeleri bırakın; Yeni bir hikaye anlatmalısınız...

 

30 Ağustos sergi oldu

Tepebaşı Belediyesi ve Eskişehir Antikacılar Koleksiyonerler ve Sahaflar Derneği, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla bir sergi açtı. Her iki kurumumuza da teşekkür ederiz. Türk'ün en büyük zaferlerinden biri olan 30 Ağustos zaferini unutturmaya çalışanlar olduğunu biliyoruz. Atatürk'ün başarısını küçümseyenler, askerlerimizin şehadetini yok sayanlar içimizdeler. Sesleri her zamankinden daha gür çıkıyor. Bu kişiler kimi zaman Tepebaşı Belediyesi'nin önündeki Atatürk Heykeline saldırıyor, kimi zaman Kadın Voleybol Milli Takımımıza ağza alınmayacak hakaretler ediyorlar. Ancak boşa kürek çekiyorlar. Bu ülke Atatürk'ün aydınlık yolundan zinhar geri dönmeyecektir.

Biz bu güzel sergiye geri dönelim. Espark AVM sergi alanında açılan ve 21 eserin bulunduğu sergide, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk döneminden gazete sayfaları bulunuyor. Bir gazeteci olarak benim çok ilgimi çekti ancak ülkesini seven herkesin bu sergiyi gözleri dolarak tekip edeceğine eminim. 3 Eylül tarihine kadar görülebilecek sergiyi hayata geçirenlere teşekkür ederiz.

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi