TARAFTARIN GALİBİYETTEKİ KATKISI

Eskişehirspor ilk yedi haftalık zorluk derecesi yüksek olan periyodu on puan alarak bitirdi. Çeşitli şanssızl

13 Kasım 2013 18:50
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor ilk yedi haftalık zorluk derecesi yüksek olan periyodu on puan alarak bitirdi. Çeşitli şanssızlıklar olmasaydı puan daha da artabilirdi. Gösterilen bu mücadele ilerisi için umut oldu. Önümüzde dört maçlık bir seri vardı. Eskişehir spor bu dört maçı kazanarak bir seri yakalamak için tüm verilere sahipti.
Deplasmandaki Elazığspor maçında mutlak favori olan Eskişehirspor; ancak oynanan oyun iç açıcı olmamasına rağmen “kırmızı şimşekler” galip gelip üç puan almasını bildi. Ufak çaplı eleştiri olsa da alınan üç puan hepimizi memnun etmişti. Pazar günü gündüz maçında içerde ligin kıymetli takımı Rizespor ile oynanacak olan maçın sonucu merak konusuydu. Tribünler hiç olmadığı kadar dolu, hiç olmadığı kadar coşkulu, hiç olmadığı kadar istekliydi. Böyle bir taraftar kitlesi olan takımın karşısında hangi takım olursa olsun hiç şansı yoktu. Öyle de oldu; ilk devre iyi mücadele ikinci devre müthiş oyun ve harika bir sonuç alındı. Seri başlamış, devam ediyordu. Deplasmanda Gençlerbirliği maçı vardı. Maç pazartesi olmasına rağmen, hatırı sayılı taraftar kitlesi Ankara’ya takımlarını desteklemek için akın etmişti. Ancak sahada oyun olarak iyi gününde olmayan bir Eskişehirspor vardı. Sahadan mağlup ayrılmasına rağmen, maç sonundaki taraftarların tavrı herkes tarafından takdir toplamıştı. Seri sekteye uğramıştı. İçerdeki Akhisar maçının önemi bir kat daha artmıştı. Gençlerbirliği maçı ile Akhisarspor maçı arasında sürenin kısa olması takımın toparlanmasında sıkıntı yaratabilirdi. Maçın başında Eskişehir takımı yine tutuk başladı. Akhisar oyuna daha hâkim bir görüntü çiziyordu. Eskişehirspor oyun olarak vasatın üstüne çıkamıyordu. Maçı yirminci dakikasında tribünlerde bir uğultu, bir hareketlenme, şov ve destek başlıyordu. Bu dakikadan sonra tribündeki coşku sahaya yansımaya başladı. Eskişehirspor da taraftarın coşkusuna karşılık verince ortaya güzel görüntüler çıktı. İkinci yarıdaki oyun galibiyete yetti. Seri dörtte üç olarak tamamlanmıştı.
İşte taraftarın gücünü, takıma olumlu yansımalarını örnekleriyle Eskişehirspor’un o muhteşem taraftarı tüm Türkiye’ye gösteriyordu. Tüm spor kanallarında takdirle bahsediliyordu. Eskişehirspor’un en büyük şansı taraftarıdır.
Tabiri caizse bu taraftar ölüyü bile diriltir.
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi