Tarafsız olursa kent kazanır

Arif Anbar yazdı

23 Temmuz 2018 09:29
A
a
Sütiş Eskişehir
Tarafsız olursa kent kazanır

Ekonomik kalkınma için faaliyete geçirilmiş olan önemli bir kamu kurumu var. KOSKEB’ten bahsediyorum. Bir süredir KOSKEB’in Eskişehir İl Müdürlüğü görevinde Kadir Er bulunuyordu ancak Er bu görevi vekaleten yürütüyordu. Nihayet asaleten bir atama yapıldı. Atanan isim hiç de yabancı değil. Yaptığı işlerin altından başarıyla da kalktığını ifade etmemiz mümkün. Kimden bahsediyorum? Tarık Yılmaz’dan! KOSKEB’in çiçeği burnunda ancak deneyimli müdürü Yılmaz’ın bir özelliği daha var. Yılmaz, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Eskişehir Milletvekili Harun Karacan’ın da danışmanlığını yaptı. Bu anlamda Karacan yetenekli bir adamını kaybetmiş olabilir ancak Eskişehir, eğer görevini tarafsız bir biçimde yaparsa çok faydalı olabilecek bir adam kazanmış oldu. Yılmaz’a hayırlı olsun diyor, başarılar diliyorum.
 
Sarar farkı
 Sarar farkı
İstanbul Sanayi Odası (İSO), “Türkiye’nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu Araştırması”nın 2017 yılı sonuçlarını açıkladı. Sonuçlara göre Eskişehir’den de tanıdık sanayi kuruluşları var. Mesela dünya çapındaki markamız Sarar 49’uncu sırada. Sadece Sarar mı? Tabii ki hayır. Magnesit AŞ. 70’inci sırada yer alırken Europen 455’inci, Solar ise 497’nci sırada yer buldu. Söz konusu bu sonuçlar bizleri gururlandırmadı değil. Ancak yeterli bulduğumu da söylemem mümkün değil. Çünkü yukarıda saydığım kuruluşlar daha üst sıralarda olmalı ve bu kuruluşlarımızın yanına yenileri eklenmeli. Dört değil on dört kuruluşumuz üst sıralarda yer almalı. Gelecek sene daha iyi sonuçlar bekliyor, yukarıda isimleri geçen kuruluşları tebrik ediyorum.
 
Murat Özcan’ın çıkışı

Murat Özcan’ın çıkışı 

AK Parti’nin danışma kurulu toplantıları devam ediyor. En son kamuoyuna yansıyan toplantı, Sivrihisar İlçe Danışma Kurulu toplantısı oldu. Bu toplantının ayrı bir özelliği var. Nedir o? AK Parti İl Başkanı Murat Özcan’ın bugüne kadar yaptığı açıklamalar içerisindeki en çapıcı ve en iddialı konuşma bu toplantıda ortaya çıktı. Peki, ne dedi Özcan? Şunu:  “2019 yerel seçimlerinde Allah’ın izniyle Büyükşehir ile beraber Eskişehir’de 15-0 yapmak istiyoruz. 10 güne yakındır ilçelerimizi ziyaret ediyorum. Görünen o ki, Büyükşehir Belediyesi ilçelere ayrılan ödeneklerden %40 pay almasına rağmen ilçelere yatırım yapmıyor. Kırsal kesimde yaşayan vatandaşlarımız bu durumdan epey dertli.” Özcan 15-0 diyor. Bu durum insana hayal gibi geliyor ancak Yılmaz Büyükerşen aday olmazsa böyle bir durumun Eskişehir’de yaşanması işten bile değil. Ha, bir de “Psikolojik üstünlük AK Parti’de” demiş Murat Özcan. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da geçtiğimiz günlerde aynını ifade etmiş, psikolojik üstünlüğün AK Parti’de olduğunu vurgulamıştı.
 
26 bin

Eskişehirspor kulübü zor bir süreçten geçse de Halil Ünal öncülüğünde bu zor süreci atlatmaya çalışıyor. Tabii bu noktada Taraftarlar Birliği Başkanı Murat Diri’nin de katkılarını, destek turlarını unutmamak gerekiyor. Kulüpteki ekonomik buhrana rağmen iyi ya da kötü sekiz tane futbolcu kulübümüze kazandırıldı. Bu da gelecek için taraftara umut oldu. Öyleyse ahaliye düşen görev maçlara gidip takımı desteklemek. Bu anlamda Eskişehirspor’un bu yılki kombine satışı hedefi 26 bin olarak açıklandı. 100 bin de passolig hedefi var tabii ki. Kombineler öyle pahalı filan da değil. Maraton 150 TL, Kale arkası 50 TL, VİP ise 1000-2000 TL arasında değişiyor. Yani herkesin kesesine göre kombine mevcut. Haydi o zaman kombineye saldıralım, 26 bin hedefini bulalım ve Eskişehir’imizin markasına destek atalım.
 
EOSB’nin yeni yatırımı

EOSB’nin yeni yatırımı 

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Yönetim Kurulu, yakın zamanda KOBİ Bölgesindeki firmaların enerji kapasitelerinin artışı yönündeki talepleri göz önünde bulundurarak ciddi bir yatırıma imza attı, KOBİ bölgesine ilave elektrik yatırımı gerçekleştirdi. Bununla beraber 14 firmanın alçak gerilim panosuna kadar besleme kablosu çekilerek mevcut panosuna bağlantısı yapıldı ve söz konusu firmalara istedikleri güçte elektrik verildi. Daha önemlisi, o sanayiciler, talep ettikleri güce ek bir yatırım yapmadan, elektriği 400 volt gerilim seviyesinden kullanmaya başladı. Tabi şunu da belirtmekte fayda var. Yapılan yatırım sadece talepte bulunan 14 sanayi kuruluşuna değil. KOBİ OSB’de bulunan neredeyse her adaya belli oranda yüksek gerilim götürüldü. Talep doğrultusunda, talep eden sanayi kuruluşları da herhangi bir yatırım yapmadan bu hizmetten faydalanabilecek. Peki, bu yatırımın Nadir Küpeli başkanlığındaki EOSB’ye maliyeti ne oldu? Tam tamına 1 milyon 653 bin TL! Ne diyelim? TANAP’tan çekilen gaz, okuduğunuz ilave elektrik yatırımı ve Yaşam Merkezi projelerine baktığımızda, EOSB’nin yeni yönetimi sürece hızlı başladı. Tebrik ediyor, destekliyor ve projelerin devamını bekliyoruz.
 
İki tarafı da idare etmek

 İki tarafı da idare etmek

24 Haziran seçimleri sonrasında her zaman olduğu gibi CHP’nin içi yine karıştı. Birbiri ardına gelen açıklamalar, kavgalar vesaire. Bunun sonucunda da Olağanüstü Kurultay talebi ve ardından daha da yükselen parti içi gerilim! Genel Merkeze muhalefet yapan CHP’liler, Olağanüstü Kongre için imza turlarına devam ediyor. Azımsanamayacak kadar imza topladıklarını da söyleyebiliriz. Olağanüstü Kurultay’ın gerçekleşebilmesi için gereken imzalar da yüksek ihtimalle toplanacağa benziyor. Bu anlamda Eskişehir’deki kurultay delegelerinden üç isim imza verdi. CHP Parti Meclis Üyesi Gaye Usluer, Han Belediye Başkanı Erdal Şanlı ve parti kamuoyunda tanıdık bir isim olan Muharrem Şenel’in eşi Gülnur Şenel. Söz konusu bu üç ismin Muharrem İnce’ye destek vereceği açık. Peki ya Olağanüstü Kurultay toplanırsa imza vermeyenlerin hepsi Kemal Kılıçdaroğlu’na mı oy verecek? Hiç sanmıyorum! Özellikle bu süreçte iki tarafı da idare etmeye çalışanlar için bunu söyleyebilirim…
 
Haraç

Haraç 

Yeni eğitim öğretim dönemi yaklaşırken, her eğitim öğretim döneminde kulağımıza gelen utanç verici bir durum yine yüksek sesle dillendirilmeye başlandı. Nedir o? Okul yönetimleri tarafından istenen haraç! Haraç diyorum çünkü kanuna aykırı, zorla alınan, yani velilerin istemeye istemeye okullara verdikleri bir para bu. Şöyle ki… Bir veli, çocuğunu okula yazdıracak. Okul yönetimi veliden belli miktarda haraç istiyor. Bu anlamda pazarlık bile yapılıyor. Dahası, öğretmen seçecekse haracın miktarı daha da artıyor. Şu öğretmen için şu kadar haraç vereceksin, bu öğretmen için bu kadar haraç vereceksin. O haracın da bir kısmı öğretmene veriliyor ki tezgahın ortağı olsun! Bu durumu kimse bilmiyor mu? Bal gibi biliyor. Ancak sorumlu kurumlar kulağının üstüne yatıyor. Buradan şu anlaşılıyor. Türk eğitim sistemi yerin yedi kat dibinde ki, bu ve bunun gibi tasvip edilemez yasadışı olaylarla karşılaşıyoruz. Yazık, çok yazık!
 
Lobi rahatsızlığı

Lobi rahatsızlığı 

Eskişehir’in en önemli sorunlarından bir tanesi de, ciddi bir lobisinin bulunmayışı. Yani Eskişehir’deki TOBB’a bağlı odaların, siyasi partilerin üst düzey temsilcilerinin, önde gelen spor adamlarının, önemli vakıf ve derneklerin bir araya gelip Eskişehir menfaatleri altında toplanamaması. Daha da ötesi, bazı isimlerin işi kişiselleştirip kanlı bıçaklı vaziyette olması. Eskişehir Ticaret Odası (ETO) Başkanı Metin Güler bu sorunun çözümüne ilişkin ciddi bir adım atmış. AK Parti, CHP, İYİ Parti ve MHP Eskişehir Milletvekillerini ziyaret ederek lobi konusunu gündeme getirmiş. Kafa Kafaya vererek sorunlarımızı çözelim demiş. Siyaseti bir kenara bırakarak hizmet kelimesi altında birleşelim demiş. Çevreyolu sorunu, hava yolu ve demir yolu liman bağlantısı hayali, YHT’nin TÜLOMSAŞ tarafından yapılması işi gibi konuları gündeme getirerek kolları sıvayalım demiş. Kötü mü etmiş? İyi etmiş tabii. Şimdi Güler’in bu çıkışından rahatsız olanlar da kesinlikle vardır. Onlar rahatsız ola dursun, bu arada lobi kurulsun, rahatsız olanlar dışarıda kalsın, Eskişehir’i düşünenler lobi faaliyetlerine başlasın!


Fotoğrafın dili olsa

Fotoğrafın dili olsa

Büyükşehir Bld. eski Genel Sekreteri Engin Çakmak: Hocam şimdi ne olacak?
Büyükşehir Bld. Başkanı Yılmaz Büyükerşen: Belediye seçimlerine hazır ol.

Dünya insanları

Dünya insanları

Alkolik baba ve oğlu…


Bir Tweet / Gaye Usluer

Bir Tweet / Gaye Usluer


Birileri birilerini koltuk derdi diye suçluyor. İşin ilginci bu suçlamaları yapanların hepsi KOLTUKtan konuşuyor. YÜREKten değil! Soruyorum “hak, hukuk, adalet” diyen YÜREKler nerede?


AFİŞ / Kapışma

AFİŞ / Kapışma

Kapışma, suç ve aksiyon türünün son dönemdeki en dikkat çeken örneklerinden biri. Film, Londra’nın suçla örülü yeraltı dünyasında vuku bulan iki farklı hikayeyi ele alıyor. Bir tarafta çalınan bir elmasın peşinden gidenler, diğer yanda ise boks dünyasının arka sokaklarında dönen illegal işlerden birine karışan Turkish ve başına açılan belada mücadele etmek zorunda kaldığı acımasız gangster Brick Top. Bu birbirinden bağımsız görünen iki hikaye, ortak bir noktada buluştuğunda işler iyiden iyiye karışıyor... İngiliz yönetmen Guy Ritchie’nin ikinci filmi olan yapıtın başrollerini Jason Statham, Brad Pitt ve Benicio Del Toro gibi dikkat çekici isimler paylaşıyor.

Karikatür

Valentin DRUZHININ


 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi