Tamamen liste seçimi olacak!

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, ESGROUP ziyaretinde yaklaşan seçimlerle ilgili şu cümleyi kullandı: Tamamen liste seçimi olur! Doğru tercihler yapmak lazım. Milletvekili sayımız 6’da kalırsa hedefimiz 3 milletvekili olmalı!

16 Kasım 2022 09:43
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, ESGROUP ziyaretinde yaklaşan seçimlerle ilgili şu cümleyi kullandı:
-Tamamen liste seçimi olur! Doğru tercihler yapmak lazım. Milletvekili sayımız 6’da kalırsa hedefimiz 3 milletvekili olmalı!
Kurt’tan bu konuyu biraz açmasını istedik…
-Eskişehir’i hareketlendirecek adaylar lazım. Şu anda seçim sonuçları yüzde 40 Cumhur ittifakı yüzde 60 millet ittifakı. Bu oran oturmuş durumda. CHP’nin 2 AK Parti’nin 2 İYİ Parti’nin bir milletvekili var. 6’ıncı milletvekilini listesi iyi olan kazanır.
-7 milletvekili olursa?
-O zaman CHP 3 olur! Diğerleri aynı kalır. Yine son milletvekilini listesi iyi olan kazanır!
Tamamen liste seçimi olacak!

 
YÜZDE 40’I GEÇME
ŞANSLARI YOK!
 

Başkan Kazım Kurt, Odunpazarı ilçesinde vatandaşlarla da buluşmaya devam ediyor. Son olarak istiklal Mahallesi’ne gitti…
-Sohbet ettik, dertlerini, sıkıntılarını, taleplerini dinledik. CHP iktidarında nelerin değişeceğini anlattık. Değerli hemşehrilerime ilgileri ve samimiyetleri için teşekkür ediyorum, diyor…
Mahalle gezilerinde edindiği izlenimini de aktarıyor:
-Bizim oyumuz sürekli artıyor. İktidar ne yaparsa yapsın yüzde 40’ı geçme şansları yok!

Tamamen liste seçimi olacak!
HDP KİMİ DESTEKLERSE

SEÇİMİ O KAZANIR!

Sohbet sırasında söz döndü dolaştı AK Parti grubunun Anayasa değişikliği için HDP grubunu ziyaretine geldi…
Kazım Kurt, “görüşmesi son derece normal karşılanmalı! Ben normal karşılıyorum.” Dedi.
Ve şu görüşleri aktardı:
 -Eleştirenlere katılmıyorum. Türkiye’deki seçimin kaderini HDP belirler. Kimsenin kendini kandırmasına gerek yok. HDP kimi desteklerse o kazanır seçimi. AK Parti akıllı iş yaptı. Kimse ikinci hamleyi değerlendirmiyor. Demirtaş’ı aldı götürdü annesini, babasını gösterdi. Somut, doğru iş yaptı AK Parti!
…/…
Kurt, üstü kapalı olarak İYİ Parti’ye de mesaj verdi:
-HDP’yi yok sayarak politika yapamazsınız. Türkiye normalleşecekse, hepimizin tüm partilerin normalleşmesi gerekir. Eski düşüncede inat ederseniz nasıl olacak!  Uzlaşma anlaşma şart! HDP ile fotoğraf çektirmeye cesaret edilememesini doğru bulmuyorum. Bu bakımdan AK Parti’ye niye gittiniz diye eleştirmek doğru değil. Çelişkiyi ortaya koymak gerekir. Böyle diyordun, niye böyle yaptın!
 

 AK PARTİ TOPARLANIYOR İDDİASI!

Ak Parti’nin kaybettiği oyları yeniden kazandığı, toparladığı iddiaları var. Bu konuya Başkan Kazım Kurt ne diyor?
-Kararsızlar yaklaşık yüzde 20’deydi. Büyük çoğunluğu da AK Parti’den ayrılan bir kesimdi. Yüzde 2-3’lük kısmı geri alabilir. Ancak şu anda yüzde 40’ın altındalar!
 

ADAY OLACAKLAR ÇALIŞMALI!

Ziyarette Meltem Karakaş şu soruyu yöneltti:
-Milletvekilliği için ismi geçenler var. Çalışanlar, ziyaretlerde bulunanlar var. Bunlardan biri de Meclis üyeniz Kadir Kodak? Bu çalışmaları nasıl değerlendiriyorsunuz?
-Bunu daha önce de ben söyledim zaten! Milletvekilliğine aday olacaklar çalışmalı, kendini göstermeli diye. Milletvekili adayı olmak isteyenlerin, kendilerini kamuoyuna göstermeleri tanıtmaları gerekiyor. Çabayı, insanların görmesi gerekiyor.  Kadir beyden başka mevcut milletvekillerimiz Utku bey, Jale hanım da çalışıyor. Nuray hanımın da ismi geçiyor…
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi