Tam zamanında

Cihan Yıldırım yazdı

22 Eylül 2017 09:35
A
a
Sütiş Eskişehir
Harun Karacan’ın ‘ne yapacağı’ çok önceden merak konusuydu. Daha ortada seçim, aday falan yokken “Karacan kimi destekleyecek” deniyordu.
ETO’nun eski başkanıydı, TOBB’da görev almıştı, iktidarın milletvekiliydi. Böyle konuşulması gayet doğaldı. Hele hele Erdoğan’ın yardımcısı olunca gözler hepten üzerine çevrildi.
Hakkında her gün bir ‘senaryo’ yazılır oldu…
Karacan, az daha açıklama yapmasa “Ayhan Sezer, Karacan’ın eski yerini tutmuş. Yoksa bu bir mesaj mı” diyenler olacaktı!
O nedenle Karacan’ın açıklaması ‘tam zamanında’ yapılmış bir açıklama oldu.
En son söyleyeceğimi ‘şimdi’ söylemem gerekirse… Karacan’ın, açıklamasıyla seçimlerin kaderini etkilediğini, hatta sonucu da belirlediğini düşünüyorum.
Peki, kente bir anda yayılan açıklamanın içeriği nasıl?
Karacan, konumu gereği her şeyi “açık açık” yazamamış, doğal olarak…
Yani “Türkçe’den Türkçe’ye” tercüme gerekiyor…
İsminin seçimlerde sık sık anılmasını doğal karşılayan Karacan, yeni görevlerini hatırlatıyor. Bu bölümde “Gündemimde Türkiye var. Eskişehir’deki oda seçimleri için vaktim yok” diyor.
Karacan, “…görevi devralan ekibin de benimle herhangi bir diyalog kurmadığını hatırlatmak isterim” diyor. Bugüne kadar hep Karacan’ın, Metin Güler’e ‘mesafeli’ olduğunu konuştuk. Oysa Karacan, başka açıdan bakıyor ve söz konusu ekibin kendisiyle diyalog kurmadığını ilk kez ifade ediyor.
Üyeleri etkilemek isteyenlerin “ismini kullandığına” şahit olduğunu ifade eden Karacan, bazı durumlarda ‘kasıt’ aradığını da gündeme getiriyor.
Metin Güler’in ekibinden bazı eski “yol arkadaşlarının” Karacan ismini kullandığı duyulmuştu. Kim ne kadar inanır bilmiyorum ama Karacan “buradaki kastı” görmüş.    
ETO seçim sürecini bu şekilde yorumlayan Karacan, sonra ESO’ya geçiyor. Benzer durumun Sanayi Odası’nda da yaşandığını kaydediyor.
ETO mesajı yoruma açık olsa da Karacan’ın “ESO mesajı’ çok netti.
ESO Adayı Nadir Küpeli’nin abisi Hasan Küpeli, AK Parti İl Yönetim Kurulu Üyesi. Bu nedenle “Nadir Küpeli, iktidar desteğini de aldı” yorumları yapıldı, yaptırıldı! Hatta bazı yerlerde ‘Harun Karacan’ ismi doğrudan geçti ya da geçirildi.
Karacan, “ETO ve ESO seçimleriyle alakalı olarak mevcut yönetimlere herhangi bir desteğim söz konusu değildir” diyerek Nadir Küpeli’ye desteğinin ‘dedikodudan’ ibaret olduğunu açıkladı.
Karacan, “Herhangi bir adayı desteklediğim iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır” diyerek tüm adayları kaderleri, projeleri, kendi güçleri ve çevreleriyle baş başa bıraktı.
Şu da bir gerçek; Karacan’ın “kimseyi desteklemiyorum” sözü bazı adaylara “destek” anlamı içeriyor. Yarışın ‘adil’ olması nedeniyle oluşacak destekten söz ediyorum. Yoksa Karacan’ın işaret ettiği bir aday yok.
Karacan, “at izinin it izine karıştığı” bir anda tüm sis bulutlarını dağıtmış oldu.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi