Talat Törenci mi? Rıza Soydaş mı? Ya da…

Geçtiğimiz hafta aday çıkmadığı için ertelenen Eskişehirspor Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu bu hafta ikinci kez toplanacak

22 Kasım 2019 08:31
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Geçtiğimiz hafta aday çıkmadığı için ertelenen Eskişehirspor Olağanüstü Seçimli Genel Kurulu bu hafta ikinci kez toplanacak.
 
*
 Rıza Soydaş
Peki, aday var mı?
Rıza Soydaş ismi yüksek sesle dillendiriliyor (Mesut Hoşcan’ın yönetimindeydi) ve Soydaş’ın Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt’la görüştüğünü biliyoruz.
Sadece Soydaş mı görüşüyor?
Talat Törenci’nin de iletişim kurduğunu biliyoruz.
Mutlaka başka isimler de Kurt’la temasa geçmiştir.
 
*
 
Ancak Kazım Kurt’un tavrı net.
Hiçbir grubu desteklemediğini beyan etti.
Tabii ortak bir liste çıkarılıp güçlerin birleştirilmesini de önerdiğini, ancak bu öneriye şu an için sıcak bakılmadığını ifade etti.
 
*
 
Başkan Kurt, zaten Eskişehirspor’a yetkisi ölçüsünde destek veriyor ve hangi grup kulübün başına geçerse geçsin desteğe devam edecek; bunu da bir kenara yazalım.
 
*
 
 
Yeni bir gelişme!
Talat Törenci, olağanüstü bir durum yaşanmazsa bugün basın toplantısı yaparak listesini açıklayacak ve kongrede başkan adayı olduğunu ilan edecek.
Öğrendiğim kadarıyla Rıza Soydaş’a da bir çağrı yaparak kendi listesine girmesini ve bununla beraber birlikte hareket etmeyi teklif edecek.
 
*
 
Yine kulislerde konuşulanlara göre Soydaş, “başka bir ekip kongrede yönetime talip olursa ben aday olmam” diyormuş.
Her ne kadar kulislerde konuşulsa da, bu ifadenin doğru olduğunu düşünüyorum; çünkü Soydaş geçtiğimiz günlerde şunu söylemişti: “Şu anda biz adayız diyemiyoruz. 190 milyon borç var. Adayız dediğimiz zaman bu borcu üstlenmiş olacağız. Eskişehirspor yaşasın diye göreve geleceğiz.”
 
*
 
O halde yapılacak olan belli.
Amaç üzüm yemekse, yani Eskişehirspor’u düşürüldüğü çukurdan çıkarmaksa, gruplar birleşmeli ve tek aday üzerinde uzlaşılmalı.
Şu an için Törenci ve Soydaş isimleri öne çıkıyor.
Ancak bu iki grubun yanı sıra ‘Ağrılılar grubu’ olarak adlandırılan bir ekipten bahsediliyor.
Dahası, Aydın Begiter’in de Halil Ünal’la temasa geçtiği ve kongre için ‘bir şeyler’ düşündüğü öne sürülüyor.
 
*
 
Eskişehirspor için elini taşın altına koymak isteyenlerin ortaya çıkması sevindirici, ancak söz konusu grupların ortaklık halinde el ele kongreye yürümesi daha da önemli.
 
*
 
Bitirirken şunu ifade etmek istiyorum…
Talat Törenci grubunun Pazar günü yapılacak olan kongrede her halükarda liste çıkaracağı kulislerde konuşuluyor.
Diğer gruplarda ise böyle bir netlik şu an için söz konusu değil…
 
 

Osman Taş, marka isimleri Eskişehirspor’a versin!

 
“Osman Taş Eskişehirspor’a bu saatten sonra sadece zarar verir” dediğim zaman, bazı aklı evvellerin iğrenç denebilecek sözlü-yazılı saldırılarına maruz kaldım. Ancak inatla, Eskişehirspor için aynı düşünceyi söylemeye devam ettim: Osman Taş, kulübümüze zarar ziyandan başka bir şey değildir! 
 
*
 
Sonuçta ne oldu?
Olan şu…
Osman Taş, Eskişehirspor’un lisanslı ürünlerinin satışının yapıldığı Esstore’yi kapatma kararı aldı.
Sonrasında ise istifa edip Almanya’ya döneceğini açıkladı.
 
*
 
Kongre sürecinden bu yana geçen süre aşağı yukarı üç ay.
Bazılarının yerlere göklere sığdıramadığı Osman Taş’ın karnesini, siz değerli okurlarımızla paylaşmak istiyorum.
 
*
 
Şöyle ki…
 
*
 
Osman Taş,
  • Önce, ortak listeyi kabul etmedi, dolayısıyla kulübün birlik ve beraberlik içinde yönetilmesini reddetti, ciddi bir ayrışma süreci başlattı.
  • Sonra, “listem hazır, kaynağım var, kimseye eyvallahım yok, dilenci değiliz” dedi; bir baktık hiç biri doğru değil, kulüp battıkça batıyor.
  • Akabinde, “ben gidiyorum, haydi başınızın çaresine bakın” dedi; ancak istifasını sürüncemede bırakarak kulübün tartışılmasına zemin hazırladı.
  • En sonunda hiçbir şey olmamış gibi, “ben döndüm” dedi; dolayısıyla bu sefer de, yönetimde bulunanların kendi içerisinde tartışmasına ve ayrışmasına zemin hazırladı.
  • Gövdesini ortaya koyarak mücadele eden Fuat Çapa’yı yıldırmaya çalıştı.
  • Futbolcular arasında ayrılık çıkaran işlere imza attı. (Zira futbolcular Osman Taş’a tepki olarak bir süre antrenmana çıkmadı.)
  • Bütün bunlarla beraber Eskişehirspor’un kurumsal itibarı zedelendi, çoğu isim ve kurum, Osman Taş’a güvenmediği için kulübe destek olmaktan imtina etti.
 
*
 
Sonuçta ne oldu?
  • Eksi altı puan cezası yedik.
  • Başka eksi puanlar da kapımızda.
  • Transfer tahtasını açamadık.
  • Kulüp lisansı alma noktasında can çekişiyoruz.
  • Sahaya sürdüğümüz futbolcularımızın parasını ödeyemiyoruz.
  • Yönetim ayrıştı.
 
*
 
Evet, nihayet Osman Taş gidiyor.
Giderken, Esstore’yi de kapatıyor.
Ama yanında, Eskişehirspor’la özdeşleşmiş markaları da götürüyor!
Şimşekler, Kırmızı şimşekler, Esstore, Anadolu Efsanesi, Anadolu Yıldızı, Anadolu’nun Yıkılmayan Kalesi gibi isimlerden bahsediyorum.
Dahası, tribün gruplarının isimleri olan Nefer, Altes, Efeler gibi isimlerin bazılarının da isim hakkını almıştı, Osman Taş.
 
*
 
Hah, işte bu marka isimler, Osman Taş’la birlikte Almanya’ya gidiyor!
 
*
 
Gitmesin!
Osman Taş, “ben gidersem bu isimleri tabii ki Eskişehirspor’a vereceğim” şeklindeki sözünü tutsun.
Tutsun ki, bari bu sefer “helal olsun” diyebilelim.
 
*
 
Okuduğunuz yazıyı 31 Ağustos 2019’da kaleme almıştım. Bu tarihten sonraki günlerde Osman Taş, istifa kararını geri almıştı. Sonra baskılara dayanamamış ve yine istifa etmişti. Olağanüstü Kongrede aday çıkmayınca bir kez daha aday olmuş ve ikinci kez başkan seçilmişti. Taş’ın ikinci başkanlık dönemi ilkine göre çok daha kısa süreli oldu; Taş, iki hafta sonra yine istifa etti. Hemen akabinde ise Esstore’yi kapattı! Şu an nerededir, ne yapıyordur, düşüncesi nedir bilemiyoruz. Ancak bildiğimiz şu: Eskişehirspor’un marka isimleri hala Osman Taş’ın elinde! O nedenle bir kez daha çağrı yapıyorum. Osman Taş sözünü tutmalı, marka isimleri ivedilikle kulübe teslim etmeli.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Efsane26 23 Kasım 2019 03:09

Sayın arif ambar yazılarınızı beğeniyle okuyorum ve sizi kutluyorum. Keşke yazınıza şunuda ekleseydiniz. Fuat hocanın tazminat olayı ne olacak? Sayın osman taş cebimden öderim diye bi söz verdi tüm basının önünde. Fuat hoca bugün dava açsın bir fifa dosyasi daha çalacak kapımızı. Şimdi bende soruyorum tüm kamuoyuna bu osman taşın kişisel egosunun bedelini yine eskişehirspor kulübü derneğimi üstlenecek? Kişilerin egolarının bedelini kim ödeyecek?

0 1 Cevap Yaz
pompeo 22 Kasım 2019 11:51

eee .. kulübü yiyen kodamanlar da kaptirmasaydi isim haklarini ... pancarci zamaninda Esstore bu sahisa verildi ... armayi da alir yakinda ...

0 11 Cevap Yaz
Mustafa 22 Kasım 2019 10:51

osman Taşın Eskişehire ve klübe verdeği zararı hiçbir eskişehirli yıllar boyunca unutmayacak ve TARİHE EN KÖTÜ BAŞKAN diye yazılacak

4 10 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi