Ahmet Ataç 15 02 2024

TAKTİK PLAN VE STRATEJİ

Eskişehirspor sezon başından beri koymuş olduğu hedeflerden, matematiksel olarak uzaklaşmaması, sezonun sonları olmasına rağmen taraftarların takımlar

16 Nisan 2013 19:04
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor sezon başından beri koymuş olduğu hedeflerden, matematiksel olarak uzaklaşmaması, sezonun sonları olmasına rağmen taraftarların takımlarına olan desteği tam hızıyla devam etmektedir. Pazar günü deplasmanda oynadığımız Fener maçında da Eskişehirspor’un oynadığı oyunun karşılığını sonuç olarak alamadı. Bunun birçok nedeni var. Sonucu etkileyen birçok dış faktörler var. En önemli faktör olarak göze çarpan, maçın hakemi Bülent Yıldırım’dı. Çaldığı ve çalmadığı düdüklerle, maçı istediği gibi yönlendirdi. Çaldığı düdüklerle sonuca hep beraber şahit olduk. Bu konunu üzerinde fazla durmadan olumlu sinerjimizi kupa maçına yoğunlaştırmalıyız.
Önümüzde çok önemli kupa yarı final maçımız var. Rakibimiz yine Fenerbahçe, önemli ve ciddi bir rakip. Kupa maçları iki ayaklı maçlardır. Bu maçlarda takımların muhakkak bir taktiği, plan ve stratejisi olmalıdır.
Taktik; oyun alanı içerisinde daha önceden belirlenen hedefe olaşabilmek için, mevcut şartları değerlendirerek belirli bir plan doğrultusunda sahaya aktarılan düşüncelerdir diye tanımlayabiliriz. Ayrıca mevcut şartların en iyi şekilde değerlendirilmesi ile amaçlanan sonuca ulaşılabilmesi için, oyunu belirli bir plan ve strateji dahilinde oynama sanatıdır.
Eskişehirspor teknik heyeti de mevcut şartlar içinde avantajlı bir skorla ikinci maça çıkmak için tüm şartları zorlayacaktır. Önemli olan bu zor günlerde taraftarların takımlarını sonuna kadar sabırla destekleyerek, onlara itici güç olmasıdır. Eskişehirspor taraftarı istediği zaman ölüyü bile diriltecek kudrete sahip bir kitledir. Maçın başından sonuna kadar her türlü desteği vererek takımlarına sahip çıkmalılar.
Bazen sonuç alınması gereken maçlarda sizin dışınızda başka faktörler devreye girebilir. Bu faktörleri bertaraf etmenin en etkili silahı birlik ve beraberlik içinde hareket etmekten geçer. Maçı etkileyecek en önemli faktör, maçın hakemi Yunus Yıldırım olacaktır. Deplasman takımlarının sevdiği bir hakemdir. Taraftardan etkilenmez, penaltı vermez, oyun kurallarını uygulamaz, sertliğe prim verir. Kendisine durumdan vazife çıkartır. Bu yüzden çok dikkatli olunmalı.
Kupanın ilk ayağında avantajlı bir skorla maçtan ayrılma dileğiyle Eskişehirspor’a başarılar.
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi