Ahmet Ataç 15 02 2024

Tahtakurusu

Tam da sosyal medya devi twitter 7 bin 340 troll hesabı kapattıktan ve iktidar yanlısı paylaşımlar dislike rekorlarını alt üst ettikten sonra, "Sosyal medyayı yasaklayalım" çıkışıyla karşılaştık. Allah sonumuzu hayır etsin...

3 Temmuz 2020 08:46
A
a
Sütiş Eskişehir

Tam da sosyal medya devi twitter 7 bin 340 troll hesabı kapattıktan ve iktidar yanlısı paylaşımlar dislike rekorlarını alt üst ettikten sonra, "Sosyal medyayı yasaklayalım" çıkışıyla karşılaştık. Allah sonumuzu hayır etsin...

Size belki şaka gibi gelecek ancak, 21'inci yüzyılın ilk çeyreğini devirmek üzereyiz. Bizler değil belki ancak, bugün doğan bebekler, 81 yaşında 22'inci yüzyılı kutlayacaklar. Yani 22'inci yüzyılı görecek olanlar şu anda aramızda yaşıyor. Bu koşullar altında belirli internet sitelerine girmeyi yasaklayabileceğinizi mi zannediyorsunuz? Çok basit bazı önlemlerle hem cep telefonlarından, hem tabletlerden hem de bilgisayarlardan o sitelere girilebilir. Siz daha Netfilix'in değil sosyal medya hesabı olmadığını bilmeyi, adını bile telaffuz edemiyorsunuz; interneti yasaklayabileceğinizi mi zannediyorsunuz?

Size belki şaka gibi gelecek ancak, şu anda yaşadığımız dönem pek çok açıdan 2'inci Abdülhamid dönemini anımsatıyor. Hani Osmanlı'nın 'Hasta Adam' olduğu çöküş yıllarına...

Yine size belki şaka gibi gelecek ancak Sultan 2'inci Abdülhamid zamanında basında 'Tahtakurusu' diye yazmak yasakmış. Arap alfabesinde "Tahtı kurusun" diye algılanabilir diye. Bitmedi; Sultan Hamid – bütün kayı boyu mensupları gibi – hafif kemerli bir burna sahipmiş. Fakat bunu takıntı yaptığı için gazetecilerin bir coğrafi terim olan 'Burun' demesi de yasakmış. O zamanki zavallı meslektaşlarımız burun yerine çıkıntı yazarlarmış.

Şimdi 'Çıkıntılık' yapmak istemiyorum ancak, post modern istibdat dönemi yaşıyoruz. Eğer ki Sultan Hamid'in Yıldız Sarayı'nın duvarlarını yükseltirseniz, halkınızdan koparsınız. Bir ülkede padişahın oturduğu sarayın duvarları yükseldikçe, milletin gerçeklerinden kopulur. İşte o zaman küçücük bir tahtakurusu karşısında bile tir tir titrersiniz.

 

Ters takla atarız 

"Fakirin ekmeği yoksa umudu var" demiş eskiler. Biz Eskişehirspor için de durum aynı. Bir ara, "Acaba pandemi sürecinden dolayı ligler tehir edilir mi? Kümede kalabilir miyiz?" diye kendi kendimize umutlanıyorduk. Fakat güvendiğimiz dağlara karlar yağdı.

Bu arada 6 puanımız daha silindi ve ligden düşen ilk takım olduk. Şimdi 2'inci lige düşeceğimiz matematiksel olarak kesinleşmiş durumda. Ancak yine de bu sene 2'inci, 3'üncü lig maçlarının iptal edildiğini unutmayalım. Bu durumda küçük bir ihtimal de olsa, gerçekten de 1'inci ligden düşmeler kaldırılabilir. Nitekim bununla ilgili şaialar kulağımıza kadar geliyor. Tabii böyle bir durumda sevincimizden havalarda ters taklalar atarız. Ancak olmayacak duaya da "Amin" dememek lazım. Boşuna kendimizi umutlandırıp da, sonradan sukut-u hayale uğramayalım. 2'inci lige düştüğümüzü içselleştirelim. Sonradan küme düşme kaldırılırsa seviniriz.

 

 

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
eses 3 Temmuz 2020 10:53

eses in başına gelenlerden büyük ölçüde sorumlu medyadır.gerçekleri görmeyip insanların kafasını kumdan çıkarttırmadınız.

2 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi