Ahmet Ataç 15 02 2024

Şu ana kadar olan biten

Cihan Yıldırım yazdı

16 Mayıs 2018 09:29
A
a
Sütiş Eskişehir
Aday adaylığı sürecinde iki hafta geride kalmak üzere... Bu süre içinde kim neler yaptı? Aklımda kalanları sizlerle paylaşmak istiyorum.
Aday adaylığını duyuran ilk kişi olan BBP’li Ahmet Namık Akdoğan, sonraki günlerde ‘ortalıkta’ pek görünmedi. Hızlı bir başlangıç yaptı ama gerisini getirmedi!
Aday adaylığını ‘en görkemli’ şekilde AK Partili Ali Demirel duyurdu. Demirel, Polatkan’dan araç konvoyuyla geldiği Yunusemre Caddesi’ndeki parti binasında ‘açıklama’ yapmıştı.
Aday adaylığı ‘en sürpriz’ olan isim CHP’li Jale Nur Süllü oldu. Süllü’nün kararını partisinin cumhurbaşkanı adayına göre verdiği konuşulmuştu.
Aday adaylığının hakkını veren isimler oldu... AK Parti’den Serhat Tunç o isimlerden biri. Performansıyla ‘iddiasını’ ortaya koydu.
Son seçimden beri beklenen ‘aday adaylıkları’ vardı. CHP’li Engin Çakmak ve Nuray Akçasoy’un başvuruları herkes tarafından bekleniyordu.
Bu süreçte ‘şaşırdığım’ müracaatlar da oldu... Yalçın Ulupınar, Emre Demir ve Orhan Kesikoğlu’nun İYİ’den, Cengiz Hardura’nın AK Parti’den, Şahin Bozat’ın CHP’den aday adaylığını duyunca bir miktar hayret ettim!
‘Şansını son kez deneyenlerin’ olduğunu da düşünüyorum... CHP’den Metin Tomsuk, Jale Nur Süllü, Erdal Çakıcıer’i, AK Parti’den Ali Demirel, İbrahim Atıcı, Yetkin Tetik, Osman Yüksel’i, İYİ’den Zafer Sabuncuoğlu ve Ahmet Vural’ı bu kategoride görüyorum.
‘Görev bilinciyle’ başvuru yapanlar da oldu... Saadet Partisi’nden Fesih Bingöl, CHP’den Sibel Yeşildal, AK Parti’den Süleyman Bakal, Ayhan Arslan’ın müracaatları bu kapsamda ele alınabilir.
‘Kendinden emin’ aday adayları listem de var... AK Parti’den Dündar Ünlü ve Fethi Fahri Kaya’yı, CHP’den Engin Çakmak ve Nuray Akçasoy’ı, İYİ Parti’den Arslan Kabukçuoğlu’nu, MHP’den Kadir Bıyık’ı sakinlikleri nedeniyle bu listeye dahil ediyorum. Bu isimler tıpkı Kızılderili atasözünde dendiği gibi yavaşça acele ediyorlar...
Şu ana kadar yürütülen kampanyalar arasında ‘en etkili’ olarak İYİ Parti’den Salih Karabacak’ı gördüm. Dinleyenler, okuyanlar bana hak verecektir. Karabacak konularına hakim, kendini iyi yetiştirmiş... Anlatımı da herkesin anlayacağı bir şekilde olunca ortaya etkili bir performans çıktı.
Kimi başvurular da ‘meydan okuma’ şeklindeydi. MHP’den Kayıhan Çağlar, Ahmet Hızlan, Ayberk Kırçın, Cüneyt Aydemir, Murat Adana, Kezban Akkaya ve Metin Nurullah Sazak’ın aday adaylığını bu kapsamda gördüm. En zor zamanda partiye omuz verdiklerini, davaya sahip çıktıklarını düşünüyorum.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi