Sorunun çözümü Büyükerşen'de

1999 yılından bu yana Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı olan Yılmaz Büyükerşen, 2014-2019 arasında AK Parti çoğunluğundaki bir Büyükşehir Belediye Meclisi ile çalıştı.

6 Mart 2020 09:47
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
1999 yılından bu yana Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı olan Yılmaz Büyükerşen, 2014-2019 arasında AK Parti çoğunluğundaki bir Büyükşehir Belediye Meclisi ile çalıştı. Eskişehir’in yararına olabilecek birçok yatırım ve hizmetlerde aksaklıklar meydana geldiği CHP’li meclis üyeleri ve Başkan Yılmaz Büyükerşen tarafından sıklıkla dile getirmişti. 
Büyükerşen hem verdiği röportajlarda hem mecliste, çoğunlukta olan AK Partililerin bütün projelere karşı çıktığını, Eskişehir halkına hizmet edemediklerini açık yüreklilikle dile getirmişti. 
31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde ise Büyükerşen oylarını arttırmış yeniden Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. Ve bu sayede meclis çoğunluğu CHP’nin eline geçmişti.
Şimdilerde İzmit Belediye Meclisi’nde aynı sorunlar yaşanıyor. Son meclis oturumunda belediyenin kadro ihtisas talebine karşı çıkan AK Partililer, CHP’li Başkan Fatma Kaplan Hürriyet tartıştı. 
Ama ne tartışma…
Başkan Hürriyet adeta çileden çıkmış… 
 Kadro talebi reddedilince Başkan Hürriyet, “Kadro vermiyorsunuz. Ne istiyorsunuz siz? Bunu İzmit’e reva mı görüyorsunuz? Derdiniz ne sizin? Neden çalıştırmıyorsunuz beni?” sözleriyle adeta meclis salonunu inletiyor!
Fatma Kaplan Hürriyet’in sesi yükseldikçe salonda alkış tufanı kopuyor!
Hürriyet salonu inletmeye devam ediyor: “Böyle keyfi davranamazsınız. Herkes ayağını denk alsın. Herkes haddini bilsin. Yeter. Dilimde tüy bitti söylemekten. Bu nedir böyle? Biz belediyeyi mi satıyoruz nedir ya? Burada istihdam yaratıyoruz yapmayın ya…” 
Başkan Hürriyet’in tek başına çoğunluğu susturduğu net bir şekilde görülüyor.
Uzun zamandır bu kadar isyan eden, başka bir başkana rastlamamıştım. İzmit’te olmadığımız için konulara çok hakim değiliz. Ancak Başkan Hürriyet’in isyanını izleyen herkesin aynı şeyi düşüneceğine eminim.  
Başkan Hürriyet yüksek sesle şu soruyu soruyor:  “Neden çalıştırmıyorsunuz beni?” 
Yanıt maalesef yok…

Bilindiği gibi İstanbul ve Ankara’da da meclis çoğunluğu AK Parti’de bulunuyor.  Büyükerşen, Başkanlar Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’a 2019 yerel seçimlerinin hemen ardından, “Yararlı projeleri reddeden muhalefet partisi meclis üyelerinin isimlerini kamuoyuna açıklasınlar. Böylece halkın onları denetlemeleri sağlanmış olur" tavsiyesinde bulunmuştu…  
CHP’li Fatma Kaplan Hürriyet’in Büyükerşen’i ziyaret etmesinde fayda var!
Çünkü sorunun çözümünü ancak yaşayan bilir!

BİR FOTOĞRAF BİN HİKAYE
bir fotograf bin hikaye 06 03 2020

Fotoğraf Kütahya’dan… Afganistan uyruklu mülteci ailenin yaşadığı bir evde yangın çıkıyor. Evde bulunan 3 çocuğu itfaiye erleri yanmaktan son anda kurtarıyor.  İHA muhabirlerinin objektifine takılan bu kareye çocukların çaresiz bakışları yansıyor…

UZMANLAR DAHA NE YAPSIN?
Türkiye’de yaşanan her deprem sonrası aynı muhabbetler…  Hep aynı endişeler… Hep aynı sorular…
Depreme hazır mıyız?
Yapı stokumuz ne durumda?
Deprem olsa Eskişehir’de neresi yıkılacak?
Hangi mahalleler riskli?
Eskişehir’in deprem acil planı var mı?
Deprem konusunda ne kadar bilinçliyiz?
Sorular ne yazık ki hep aynı ancak çözüme karşı her zamanki gibi duyarsız davranıyoruz. Türkiye’de depreme karşı duyarsız olunmasından herkes şikayetçi ama icraata geçen de yok!
Jeoloji Mühendisleri, Mimarlar, Akademisyenler, herkes uyarıyor, 3 günde unutuluyor. En son İnşaat Mühendisleri Odası yetkilileri uyardı! Ne dedi mühendisler: Acil kentsel dönüşüm!
Uzmanlar “Acil” diyor daha neyi bekliyorsunuz!
Bilmeyenler için sözlüğe baktım “Acil” ne demek?
Acil şu demek: “Hiç vakit geçirilmeksizin yapılması, yerine getirilmesi gereken”

SORUYORUM?
Kırsalda geçtiğimiz ay fırtınadan seraları harabeye dönen üreticinin zararı karşılandı mı?

ORKESTRA ŞEFİ 1 TANE OLUR
CHP’nin hararetli İl kongresinden notlarım arasında kalan bir konuyu yazmadan geçemeyeceğim. Başkan Adayı Metin Tomsuk kürsüde yaptığı konuşmada, “Orkestrayı yönetmeye geliyorum” cümlesini kullandı. Herkes orkestra şefi olma çabasında… Son yerel seçimlerde AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı da bir konuşmasında “Eskişehir’e vaadim bir orkestra şefi olmak. Büyük Eskişehir orkestrasını uyum içerisinde yönetmek” demişti. Sakallı seçimi kaybetti. Metin Tomsuk da “Orkestrayı yönetmeye geliyorum” dedi ve seçimi kaybetti. Hatta orkestrasının listesini dahi tamamlayamadı. Bence artık siyasetçilerin şu orkestra şefi olma hayalini bir kenara bırakmasında fayda var.  Her eline bageti alan şef olsaydı vay halimize!
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Yiğit 8 Mart 2020 01:54

Sayın Kaan bey, Depreme hazır mıyız? Yapı stokumuz ne durumda? Deprem olsa Eskişehir’de neresi yıkılacak? Hangi mahalleler riskli? Eskişehir’in deprem acil planı var mı? Bu soruları neden ilgili kurum yani belediyeye, çevre şehircilik il müdürlüğüne sormuyor sunuz? Bunların cevabını kim biliyor sizce? Yazılarını okuyan halk ya da okuyan yetkili kurumlar mı verecek? Gidin, sorun, öğrenin lütfen sonra da haber yapın, makaleler yazın! Kim neyi yapmıyor düşünmüyorsa biz halkta sorumlusunu öğrenelim! Ayrıca odalara da sorun beyanat veren odaları geçmişte yapılan hatalara niçin sessiz kalmışlar? Zaten deprem haftası bitti konuşmaz kimse! Ve takvimler 8 martı gösteriyor. Tüm kadınlarımızın kadınlar gününu kutluyorum. Tüm kadınlar BAŞ TACI.

0 3 Cevap Yaz
karadeniz 6 Mart 2020 11:05

orkestra yönetmese de burhan başkan hiç olmazsa sivil toplum kuruluşlarına dernek programlarına katılıyor

5 3 Cevap Yaz
Adnan 6 Mart 2020 10:06

komik

3 5 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi