Son sözü futbolcular söyledi

Ayhan Taşçı yazdı

17 Mart 2015 12:19
A
a
Sütiş Eskişehir
Bir takımın maç kazanabilmesi için birçok önemli faktörün yan yan gelmesi gerekir.
Eskişehirsporlu futbolcularda bunun bilincinde sahaya çıktıkları, daha karşılaşmanın ilk çeyreği tamamlanmadan kendisini belli ettiğini söyleyebilirim.
     Galibiyetteki en önemli faktörün, Spor Toto Süper ligin ilk yarısında Mersinden oynanan ve rakibin 10 kişi kalmasına rağmen, 2-0 galibiyetten 4-2 mağlup olan Kırmızı Şimşekli futbolcular için oldu diye düşünüyorum.
     Evet, Pazar günü saat 14 00 Atatürk Stadyumunda oynanan maçta son sözü söyleyecek kişiler elbette futbolcular olacaktı. Ki öylede oldu,10.dakika içinde gelen goller ve karşılaşmanın son dakikasına kadar direnç gösteren Eskişehirsporlu futbolcular son sözü de söylemiş oldular.
    Eskişehirspor’un bu galibiyeti, tehlike basamaklarından az değil bir hayli uzaklaştırmış oldu. Özellikle bu galibiyet futbolcuların öz güveni açısından son derece önemliydi.
     Teknik Direktör Sikibbe, Son iki haftadır çıkarmış olduğu kadronun ne denli doğru olduğunu her halde, aldığı puanlardan sonra anlamıştır. Aslında geçen hafta Bursaspor’a karşı biraz daha cesaretli olsa, oyuncu değişikliklerini de zamanında yapmış olsaydı, kesinlikle 3 puan kaçınılmaz olurdu kanısındayım.
    Neticesinde Kırmızı Şimşekler, Mersin İdman Yurdundan mücadeleci ve hiç pozisyon vermeden oynanan futbol sonucu rövanşı almasını bildiler.
   Bu önemli müsabakada bütün futbolcular üzerlerine düşeni yaptıklarını söyleyebilirim. Ancak Sezer Öztürk bizlere eski Sezer’i hatırlatır bir performans sergiledi. İnşallah böyle devam ederde Hem Türk futboluna hem de Eskişehirspor’a çok daha faydalı olur. Yine Goran Causic, Ergün Teber, Toko ve Funes Mori üst düzeyde mücadeleci futbol oynadılar.
   Daha ligin bitmesine 10 hafta var. Yani lig daha bitmedi. Onun için Alınmış olunan bu galibiyetin getireceği, şımarıklık ve ciddiyetsizlik olmamalı, aksine çok daha pozitif bir şekilde motive etmelidir.

Taraftarlar, gündüz maçı olmasına rağmen Tribündeki yerini aldı. Her zaman olduğu gibi mükemmele yakın destekleri galibiyette rol oynadı desem yanlış bir cümle kurmamış olurum herhalde.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi