Son Ders …

Soner Yüksel yazdı

26 Temmuz 2017 09:29
A
a
Sütiş Eskişehir
Dile kolay tam 28 yıldır Eskişehir’in en büyük odası olan ESO’ya başkanlık etti Savaş Özaydemir.  Ben doğduğumda Sanayici, mesleğe başlamadan çok öncede Sanayinin Başkanıydı.
Önceki akşam bu 28 yıllık süreci kendi sunumuyla ve rakamlar, istatistikler ve son derece profesyonel bir organizasyonla kamuoyu ile paylaştı.
Başlangıç ve bugün arasındaki Sanayi alanları, çalışan sayıları, ihracat rakamları v.s. derken karşımıza çıkan tablolar 2 büyük krize rağmen Eskişehir’de Sanayi’nin gerçekleştirdiği zaman içindeki atılım sürecini de gözler önüne serdi.
Tabi en çok merak edilen hususu en sona bıraktı. Projeler, başarıların ardından herkes yeniden adayım demesini beklerken, o bir daha aday olmayacağım. Ekibimden aday çıkarsa onu desteklerim benden bu kadar dedi.
Açıkçası böyle bir final son derece şık ve anlamlı oldu. Yıllarca görev yaptığı hatta çocuğu gibi gördüğü bir makam için ben artık yokum demek yürek işidir.
Ama en önemli mesaj hatta ders niteliğindeki söylemi oldu ki Başkan Özaydemir’in, büyük taktir topladı.
Aile’den aday çıkma ihtimalini sorunca, itiraz etti, olmaz dedi ve ekledi. ” Çırak olmadan usta olunmaz.” Hem başarılı birer sanayici olan çocuklarına, hem tüm sanayicilere son derece anlamlı bir mesajdı bu. Oğullarım da olsa, önce daha çok pişmek lazım mesajıydı. Üstelik o defteri kapatıp, ekibimden biri aday olmak isterse desteklerim söylemi ile Usta olarak taçlandırdığı yönetim kurulunu da onore etmesi son derece yakışıklıydı.
Velhasıl görmek, almak, yorumlamayı bilmek isteyenler için son derece önemli ve verimli bir toplantı oldu.
Başkan Özaydemir’e bundan sonra bir nevi 2. Bahar olacak yaşamında başarılar diler, Eskişehir’e katkıları içinde teşekkür ederim.
 
Bak sen şu İŞE?
DSİ Odunpazarı Belediyesi’nden Şehri Derya piknik alanını alırken ana gerekçe olarak olası bir orman yangınında alanda bulunan göletten su alma ihtiyacını göstermişti.  Bu gerekçe pek tatmin edici olmadı ve tartışmalar halen daha devam ediyor.
Ancak ve ancak dün yıllar önce söz konusu göletle ilgili bir detay öğrendik ki, bu konuyu ve DSİ’nin gerekçesini daha da ilginç bir hale getirdi.
Meğer yıllar önce Sanayi Odası yönetimi OSB’de olabilecek bir yangın için bu göleti rezerv alan olarak düşünüp DSİ’ye talepte bulunmuş, ancak bu talep kabul edilmemiş.
Bugün Orman Yangınında isteyip de su alamadılar gibi bir hava yaratıp, yıllar önce olası yangın için talepte bulunanlara Hayır cevabı veren kurumun aynı olması gerçekten düşündürücü değil mi?
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi