Siyasetteki tuzakları gören kazanır!

Siyaset, sadece “çalışmakla” olmuyor. Rakibinizin hamlelerini de önceden tahmin etmeniz gerekiyor… Sözcü gazetesinde Deniz Zeyrek’in iki gün önce bu konuyla ilgili yazdığı bir yazı vardı. Tam yerinde ve doğru bir tespit! Özetleyerek aktarmak istiyorum...

26 Mayıs 2023 09:37
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Siyaset, sadece “çalışmakla” olmuyor. Rakibinizin hamlelerini de önceden tahmin etmeniz gerekiyor…
Sözcü gazetesinde Deniz Zeyrek’in iki gün önce bu konuyla ilgili yazdığı bir yazı vardı. Tam yerinde ve doğru bir tespit! Özetleyerek aktarmak istiyorum:
Peki sizce Erdoğan Oğan'ı, kendisine ilk turda oy veren 2,8 milyon oyu getireceği için mi yanına aldı.
Sanmıyorum…
Çünkü Erdoğan, ilk turda Oğan'a oy veren insanların önemli bir bölümünün Oğan'ı takip etmeyeceğini hepimizden iyi biliyor.
Peki neden Oğan ve hatta Ümit Özdağ'ı yanına çekmeye çalıştı?
Yanıt çok açık: Muhalefeti tuzağa düşürmek için.
Erdoğan, Oğan ve Özdağ ile ilgileniyor görününce rakibi Kemal Kılıçdaroğlu da kendisiyle yarışa girdi. Günlerini Oğan'ı ve Özdağ'ı ikna etmeye çabalayarak geçirdi.
Oğan ve Özdağ'ı kişisel olarak ikna etmeye çabalamak yerine, Erdoğan'a oy vermek istemeyip ama kendisine de oy vermeyen Muharrem İnce ve Sinan Oğan seçmenlerini doğrudan muhatap alarak kendisine oy vermeye ikna etmeliydi.
…/…
Bu hamlelere siyaset diyoruz. Bir kez daha gördük ki Erdoğan Türkiye siyasetinin en iyi oyuncusu…
CHP seçmeninde bir umutsuzluk vardı…
DEVA, Gelecek hatta İYİ Parti seçmeninde “aman sendecilik” vardı. Seçimlerden hemen sonra umut aşılamak varken, sadece Özdağ’ın oylarına talip olmak doğru hamle değildi…
Unutmayın…
İnsanlar politikacılara, kişilere, partilere oy verebilir. Kimi zaman tercihlerini de değiştirebilir. Ancak, pek az lider kendi seçmenini istediği yere götürebilir. Ülkemizde bu kapasitedeki tek lider şu anda Erdoğan olduğu gerçeği görmek gerekiyor…

POLİTİKACI NE SÖYLER!

İki arkadaş balonla seyahat ederken yollarını kaybetmiş... 
Yol sormak için alçalmışlar...
Bakmışlar  aşağıda bir adam  duruyor...
Seslenmişler:
 
- Beyefendi biz şu anda neredeyiz?
 
- Balondasınız...
 
İki arkadaş birbirine bakmış. Biri ötekine demiş ki:
 
- Bu adam yüzde yüz politikacı.
 
- Neden?
 
- Söylediği doğru ama hiçbir işe yaramıyor...

Seçimden önce fıkra yazmak adettendir. Bizde yukarıdaki fıkrayı bu yüzden yazdık…
Seçimden sonra karşımızda iki politikacı tipi olacak.
Bir yanda doğru söylemeyenler…
Bir yanda ise doğru söylediği, hiçbir işe yaramayanlar!


SÜDER’E BAŞSAĞLIĞI
!

Değerli büyüğümüz CHP’nin önceki dönem il başkanlarından İsmet Süder’in ablası Melihat Süder’in  vefat haberini üzüntüyle öğrendim.  
Merhume Melihat Süder dün Göztepe Mahallesi Battalgazi Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı.  Merhume Melihat Süder, doğduğu Gökçekısık Köyü’ne defnedildi.
Başta ismet Süder ağabeyimiz olmak üzere Süder ailesine, sevenlerine başsağlığı dileklerimi iletiyor, sabırlar diliyorum.


AİT DEĞİLSİN!

Yük olur muyum diye düşündüğün yere ait değilsin. Kendini kısıtlamak zorunda hissettiğin yere ait değilsin. Anlatamadığın yere ait değilsin. Anlaşılmadığın yere ait değilsin. Kendini kendin gibi hissetmediğin hiçbir yere ait değilsin. Gurbetinde esaretinde bu yüzden.
 

GÜNÜN SÖZÜ

Fırtına geçtikten sonra nasıl atlattığını hatırlamayacaksınız. Nasıl hayatta kaldığınızı da. Ancak bir şey kesindir; fırtınadan çıktıktan sonra fırtınaya girenle aynı insan olmayacaksınız. Haruki Murakami

 

GÜNÜN KARİKATÜRÜ: 

Siyasetteki tuzakları gören kazanır! 26.05.2023
 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi