Ahmet Ataç 15 02 2024

Siyasetçiler o mahallede kaybolur!

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın, Şirintepe Mahallesi’nde düzenlediği proje tanıtım toplantısına katıldım…

19 Mart 2019 08:45
A
a
Sütiş Eskişehir
Ahmet Ataç proje tanıtım toplantısı
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’ın, Şirintepe Mahallesi’nde düzenlediği proje tanıtım toplantısına katıldım…
Belediyenin yaptırdığı Yunus Emre Spor Salonu, Eskişehir’in sonunda! Biraz ilerde tarlalar, dağlar, kırlar başlıyor.  Sanırım şehrin bitiş noktasında spor salonu pek az ilde vardır…
Ataç, toplantısına şehrin başladığı yerden başladı!
Doğru söylemek gerekirse, pek çok adayı, siyasetçiyi Şirintepe’deki spor salonuna götürseniz merkezin yolunu bulamaz, oralarda kaybolur!
Salon hınca hınç dolu…
Yunus Emre Spor Salonu
Sivil toplum örgütleri, muhtarlar, partililer, Eskişehirspor’un efsanevi futbolcuları, esnaf, iş adamları, yeni ve eski milletvekilleri!
Belirtmekte fayda görüyorum CHP’nin küskünleri de proje tanıtım toplantısındaydı…
Ataç’ın yeni dönemdeki projelerinin  neler olacağı grubumuzdaki gazetelerde ve ES TV’de detaylı olarak yayınlandı…
Özetini “Yaptıklarım yapacaklarımın teminatıdır” şeklinde özetlemek mümkün!  Projelere olan memnuniyeti alkışlarla ölçtüm. En çok alkışı “Çocuklar ve gençlerle” olan projeler aldı. Salondakilere baktım, çoğunluğu arta yaş ve üzeri…
Demek ki Tepebaşı halkı “Gelecekten umutlu” Geleceğin Tepebaşı’nda olduğunu biliyor…
 
TERMİK SANTRALİ NEDEN ÇAĞIRDI?
 
Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, seçimin nabzını tutmak için Eskişehir’e gelmiş…
Edindiği izlenimlerini de kağıda dökmüş! (Daha doğrusu internet sitesinde yazmış)
Yazısının Eskişehir ile ilgili bölümünü dikkatle okudum. Eskişehir’de kabul gören bir analiz yapmış. Abartı, “yok artık” dedirtecek bir konu yok!
Benim dikkatimi çeken nokta AK Parti il başkanı Zihni Çalıkan’ın beyanatı oldu! Zihni Çalışkan, yazar Sarıkaya’ya şöyle diyor:
-Bir zamanlar Bursa’dan iyi olan Eskişehir onun gerisine düştü!
Katılmamak elde mi?
Çalışkan devam ediyor:
-Kente hükümet 21 milyar lira yatırım yaptı! Eskişehir kömür rezervinde ikinci sırada ama biz termik santral yapıp bunu kullanamıyoruz!
…/…
Evet, yanlış okumadınız ifade aynen böyle!
AK Parti’nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı Burhan Sakallı’ya bu soru her sorulduğunda “Eskişehir’in menfaatine, hayrına olmayan bir şeyin yapılmasına izin vermeyiz” türünden politik yanıtlar verirken, Çalışkan’ın bu açıklamasını anlamakta zorluk çekiyorum…
Termik santral gündemden düşmüşken, Eskişehirlilerin bu konudaki hassasiyeti ortadayken, Termik Santral’i Eskişehir’e çağırmak politik bir zekanın ürünüdür!
Tebrik etmek gerekir!
 
 
POPOMU AÇTIM AMA NİYE AÇTIM!
Meşhur şarkıcımıza gazeteci soruyor:
Geçtiğimiz günlerde bir defilede podyuma çıktınız ve popo açma hareketiyle gündem oldunuz?
Şarkıcımızın yanıtı şöyle:
  • Evet, popomu açtım biraz da fazla kaçmış olabilir ama benim amacım mesaj vermekti mesajımı da verdim.
  • Benim o hareketi yapmamda ki amaç çok çok farklıydı, biraz basın için yaptım onu. 8 Mart Kadınlar Günü için video hazırladım kimse oralı olmadı. Ama ucuz buldukları hareket tıklanma rekoru kırdı.
  • Bacak boyum uzun olunca, biraz fazla açılmış olabilir kusura bakmasınlar.
 
FOTOĞRAFIN İÇİNDEKİ BÜYÜKERŞEN FOTOĞRAFI!
Fotoğraftaki Yılmaz Büyükerşen

CHP’liler Beylikova’nın köyleri Halilbağı, Yeniyurt, Okçu ve Emircik’i ziyaret etmiş. Oradaki köy kahvehanesinde duvarda asılı bir fotoğraf dikkatlerden kaçmadı. Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in fotoğrafı…
“Kırsalda Büyükerşen yok” diyenlere, duyurulur!
 
GÜNÜN SÖZÜ!
Ölü askerleri vardı. 14, 15, 16 yaşlarında asker çocuklar. Tanrı sizi inandırsın ki gülüyorlardı! İlk defa o gün, kaybedeceğimizi hissettik... (Bir İngiliz Subayı'nın not defterinden)

GÜNÜN KARİKATÜRÜ

Günün Karikatürü - 19.03.2019
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Bilen Bilir 19 Mart 2019 21:17

Herkes herkesi biliyor zamanı gelince her şey ortaya dökülür. Kimin zamanında hangi kulvarlarda kimlerle dolaştığı malum. İnsan geçmişini çabuk unutuyor ve Şimdi bunlar köşelerden şut atıyorlar.

0 3 Cevap Yaz
erhan 19 Mart 2019 13:56

Ali bey şaka gibisiniz gazeteci taraftır taraf olmalıdır. Ama adil olmalıdır adaletli olmalıdır. kendi görüşüne yakın siyasiler inde yaptığı hataları yazabilmeli, eleştirebilmeli. Bu yazıyı köşenize almadan önce Zihni beyi keşke arasaydınız.

8 5 Cevap Yaz
orhan

tabii canım, ulusal gazetede yayınlandıktan 24 saat sonra "onay için" il başkanı aranmalı değil mi? acaba zihni bey yalanlama için niye 1 gün bekledi? neden yayınlandığı anda habertürk'e ulaşmadı, yerel basına ulaşmadı? çok göze çarpmaz diye mi?

2 7
Doğrucu Davut

Ulusal gazete ve televizyonlar çokmu tarafsız? Mansur Yavaş'ı suçladılar. Peki senin izlediğin bir kanal cevap basın toplantısını yayınladı mı? Medyanın %95 i yandaş, geri kalanından tarafsızlık beklemek çok komik.

0 3
Alpulu 19 Mart 2019 09:03

Termik santral iklimi değiştirecek, Antalya gibi olacağız. Alpu'ya turist gelecek, çok para kazanacağız. Isparta gibi gül yetişecek. İnanmayan Belediye Başkanımız Rafet Demirtaş'a sorsun.

3 11 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi