Siyah giymeye devam edeceğiz

Bilindiği gibi Eskişehirspor taraftarı deplasman maçlarında siyah ağırlıklı forma kullanıyor

17 Ocak 2020 08:23
A
a
Sütiş Eskişehir
Bilindiği gibi Eskişehirspor taraftarı deplasman maçlarında siyah ağırlıklı forma kullanıyor. Anlaşılan o ki bu siyah formaları önümüzdeki sezonda sırtımızdan çıkartmayacağız. Çünkü yeni stadımızın çelik çatısı tahrip olmuş durumda. Tabii "Eskişehirspor'a yepyeni stat yaptık bre nankörler" diyenlerin kulaklarını çınlatırız. Yaptıkları stadı görüyoruz işte; çatısı bile sağlam değilmiş... Allahtan stadımızın çatısı, içinde taraftarlar varken çökmedi. Maazallah büyük bir felaketle karşılaşabilirdik. Şimdi "Sizin de yaptığınız işe..." diye söylenmenin lüzumu yok. Olan olmuş artık. Fakat burada yeni stadımızın bir an evvel kullanıma kazandırılması gerekiyor. Ancak ve öte yandan yeni stadımızın nasıl tamir edileceği tam bir muamma. Ne valilik bir açıklama yapıyor ne de TOKİ. Eskişehirspor sezonun ikinci yarısına zorlu Keçiören maçıyla başlayacak. Daha sonra ise kendi sahamızda Adanaspor'u ağırlayacaktık. Şimdi bu maçı muhtemelen Afyon'da yapacağız. Ancak bu maçtan sonraki iç saha maçlarımızı Eskişehir'de yapmak istiyoruz. Açık konuşmak gerekirse iç saha maçlarımızı yapıp yapamayacağımızdan şüpheliyiz. Anlaşılan simsiyah formalar giymeye devam edeceğiz.

Odunpazarı daha dikkatli olmalı

Gündoğdu Mahallesinde 6 yaşında bir çocuk sokak köpeklerinin saldırısına uğradı. Afgan uyruklu Safiullah Nazary'i belki de ölümden bir vatandaşımız kurtarmış. Yener Yılmaz adlı hemşehrimiz, 10 – 15 köpeğin saldırısına uğrayan bu küçük ve dünya tatlısı çocuğu ölümden almış. Kendisine teşekkür ederiz. Sayesinde ucu ölümlü bir haberi yapmaktan kurtulduk. Köpekler bizim 25 bin yıl önce evrimleştirdiğimiz kurtların soyundan geliyor. Tek başına bir köpek sevimli ve dost canlısı bir hayvan. Ancak aynı köpekler bir araya geldikleri zaman, ataları kurtların davranışlarını sergiliyor. Hele ki korkan ve çığlık atarak kaçan bir insanı gördükleri zaman iyice saldırganlaşabiliyorlar. Eskişehir'de 2015 yılında bir kadın sokak köpeklerinin saldırısı neticesinde hayatını kaybetmişti. Şimdi benzer bir saldırıyla karşı karşıyayız. Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesine kaldırılan Safiullah Nazary hayata tutunmuş. Bu güzel bir haber elbette. Daha sonra Odunpazarı Belediyesi'ne bağlı ekipler Gündoğdu Mahallesi'ndeki sokak köpeklerini toplayarak, hayvan barınağına götürmüş. İşin doğrusu Odunpazarı Belediyesi bu işi daha evvel yapmalıydı. Belediyelerimize haksızlık yapmayalım; sokak hayvanlarını kontrol altına almak çok zor bir iş. Ancak bu durum sorumluluklarını değiştirmiyor. Yarın öbür gün sonu ölümle biten bir haber yapmak istemiyoruz. Yetkililerin daha dikkatli olması lazım...

Büyükşehir'in duyarlılığı

Politikacı olmanın güzel yanlarından biri de, hiç tanımadığınız bir kişinin size gelip, "Allah senden razı olsun" demesi. Mesleğimiz gereği Eskişehir'de sağcı ve solcu pek çok politikacı tanıyoruz. Vatandaşlar zaman zaman politikacıları ağır bir şekilde eleştiriyorlar. Haklı oldukları noktalar var elbette. Ancak aynı politikacıların fakirlere yardımcı olduğunu, bir mahalledeki yetime el uzattıklarını da unutmayalım. Yine mesleğimiz gereği bu politikacıları eleştirmek vazifemiz. Fakat arada da "Allah sizden razı olsun" demeyi esirgemek lazım. Büyükşehir Belediyesi son olarak güzel bir işe imza attı ve "Allah sizden razı olsun" demeyi hak etti. Belediye yöneticileri şehirdeki ilan panolarına dört ayaklı dostlarımız için bazı uyarılarda bulundu. Kedilerin ve köpeklerin zorlu kış şartlarında işlerinin zor olduğunu, bir kap yemeğe ve basit bir karton kutu içinde uyumaya ihtiyaçlarını olduğunu belirttiler. O kediler de köpekler de oy kullanmayacak. Dolayısıyla Büyükşehir yetkilerinin böyle bir ilan vermesinden çıkarı olamaz. Yaptıkları işin sadece Allah rızası için olduğuna eminiz. Kendilerine teşekkür ediyoruz.

Nazım'ın şiirleri seslendi 

Odunpazarı Belediyesi, ünlü şair Nazım Hikmet'in şiirlerini seslendirdi. 20'inci yüzyıldaki en büyük şairlerden biri olan Nazım Hikmet'in şiirlerini gençliğimde yüksek sesle okur, bunu da bir nevi devrimcilik olarak değerlendirirdim. Nazım Hikmet'in taş plaktan çekilmiş ve kendi sesiyle okuduğu şiirlerini kasetlere kopyalar ve yoldaşlarımıza dağıtırdık. Yaptığımız iş tehlikeliydi; işin ucunda hapse atılmak ihtimali bile bulunuyordu. Odunpazarı Belediyesi daha önceden kurduğu Ataol Behramoğlu kitaplığında Nazım Hikmet'in şiirlerini yüksek sesle dile getirdiler. Özgürlük sevdalısı Nazım'ın şiirlerini özgürce okudular. Demek memleket olarak yol almışız. Yazar Güney Özkılıç'ın da katıldığı etkinlik, pek çok edebiyat meraklısını bir araya getirdi. Odunpazarı Belediyesi'nin düzenlediği bu tip söyleşilerin devam etmesini temmenni ediyorum.





 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
başka bahara 2 18 Ocak 2020 13:50

"başka bahara"ya devam. Eğer stad çatısı hasarını yüzeysel değerlendirip sadece belirli kısım için onarım çalışması yapmak, günü kurtarmaktan öteye gitmez. Asma köprüde, köprünün tüm yükü iki büyük kesitli kolona taşıttırılır. Bu çatılarda tüm yükler tek kolonlara taşıttırılır.Yani konsol şeklinde yük taşır.. Kar yağışının fazla olduğu Rusya, Balkan ülkeleri, Çin, İsviçre, İskandinav ülkeleri, Amerikanın orta kesimleri gibi ülkelerde yüzbin kişilik stadlar vardır. Kar yükünden çatısı hasar gören ve çöken bir stada pek tanık olmadık. Bakın, Asma köprüde o anda bin-ikibin kişi bulunur ama bir stadta binlerce kişi bulunur. İşin ciddiyeti de burdan kaynaklanır. Kılıçoğlu And. Lisesi kapalı salonu mesela. Çok eskiden yapılmıştı. iki üç sene önce fazla kar yükünü taşıyamadı ve tamamen çöktü. TOKİ nin uzmanlık alanı konut ve yapılardır. Uzmanı olunmayan alanlara girerde, yaptıkça öğrenmeye kalkışılırsa bu tür sonuçlar kaçınılmazdır. En değerli şey insan hayatıdır.

0 1 Cevap Yaz
Kaan 17 Ocak 2020 21:33

Yönetim uyuma..Şehir dışı resmen deplasmandır.EsEs tek gücü kaldı..taraftarı..Ondan da mahrum olusa 2-3 hafta sonra her şey biter.Kesinlikler Teknik Üniversite Satadında oynansın. En azında bubu başarın.

0 1 Cevap Yaz
Bulent 17 Ocak 2020 15:38

Benim anlayamadigim valilik oturdugu yerden boyle bir karar aliyorda onarilacak bolumu kapatsin tum stad kapatilirmi ya

0 0 Cevap Yaz
erhan 17 Ocak 2020 14:37

Kerem ilan vereceğine hayvan barınağı yapsın

1 0 Cevap Yaz
başka bahara 17 Ocak 2020 14:02

Sayın Akyıl. Stadın, çelik çatı kafes sistemini taşıyan çelik kolon ve diyagonellerde eğilme, burkulma ve beton ankrajlardan kısmen kopmalar olduğu, önceki fotoğraflardan çok açık görülüyor. Bu genel anlamda ciddi bir hasardır. İlerde olabilecek daha başka hasarların da habercisidir. Bugüne kadar bir karara varılamaması normaldir. Bu mesele akşamdan sabaha halledilecek basit bir mesele asla değildir. Yapılacak iş şudur. Eminim ki yetkililer de aynı şeyi düşünüyorlardır. Çelik Çatı kafes sistemi proje hesapları tekrar gözden geçirilerek incelenmeli ve hasarın proje hatasından mı olduğu ortaya konulmalı. Projede hata yoksa, fiilen yapılan işin projeye uygunluğu ve kullanılan her türlü çelik malzemenin kalite kontrol sözleşmedeki standarta uyumu, tüm çatı dikkate alınarak yapılmalı. Unutulmamalı ki dayanım gücü çok farklı olan pek çok çelik vardır. İş hafife alınmaz. Tüm çatı ele alınır. Bu işlerde bu mevsimde yapılamaz. çok zaman alır. Stad çatısı yapmak asma köprü yapmaya benzemez.

1 6 Cevap Yaz
Hasan 17 Ocak 2020 12:55

Yeni yönetim neden geldi..Hemen her EsEs li ümitlenmişti...Bu yönetim hiçbir şey yapamadı. herhalde daha gelirken takımın küme düşmesini kabullenmişler..bırakın transfer tahtasını açtırmayı takımda bir tek eski oyuncu kalmadı.Gençleri bakacağız..her gelen takim 4-5 gol atar diye endişeleniyoruz.

0 2 Cevap Yaz
esesli 17 Ocak 2020 12:01

bankalara borç bitti artık kulüp düşebilir ve hatta kapanabilir. Halil ve Mesut el ele verdiler koca çınarı bu hale getirdiler. Tekrar el ele verecekler bu çınarı yukarı çıkarmak zorundalar. Yoksa bu ah ile yaşamayazlar...

0 2 Cevap Yaz
Stadımızda maç oynamamak 17 Ocak 2020 11:11

Bir yandan belki bu ilahi vesile ile maçlarımızı Afyon'da oynamak evdeki maçların stresini hissetmeyecek gençler için daha iyi olacak, ancak öte yandan Avrupa'da olsa daha doğrusu hak-hukukun düzgün işlediği yerde olsa bunu yaptıran, yapan hemen özür diler, el pençe divan gelirler kulübe ve sahasında maç oynayamayacak kulübe yüklü bir tazminat ödemek zorunda kalırlardı... 10lu, 20li yaşlarda böyle bir ülkenin özlemi ve pozitif bir beklenti vardı ha oldu ha ulaşacağız o ''muasır medeniyet'' seviyesine diye ama neyse olmayınca olmuyor demek ki bu hayatta, bu dünyada....

0 3 Cevap Yaz
hee 17 Ocak 2020 11:11

ne uyanıksınız yav yapılırken nice taklalar attınız bilmem ne kadar kullandınız direğe vurdunuz şimdide oyuncağı alınmış bebek gibi ağlıyorsunuz gücün yetiyorsa git yap hadi isminide sen koy yoooo her şey ayağına gelecek hee valla armut piş ağzıma düş

6 2 Cevap Yaz
Deniz 17 Ocak 2020 11:10

nasıl bir zihniyet bu. stad yapıldı 3 sene oldu. stad teslim edildi. kulüpler bundan sonra gerekli kontroller ve bakımları yaptırmak zorundadır. demekki teslim edilen canım stada bile sahip çıkıp bakımlarını yaptırmakta aciz bir bir yapı var. sonrada şikayet etmek çok sıkıntılı bir kafa yapısı.

8 2 Cevap Yaz
Zihniyet

Stad yapıldı evet 3 sene oldu. Türkiye'de bilmiyorum ama mesela Arap ülkelerinde en az 10 sene proje ve yapım sorumluluğu var. Yani 3 sene değil 9 sene bile olsa eğer yağması muhtemel bir kar yükü altında bu sorunlar oluşuyorsa o firmadan hasarın tazminini talep etme hakkın var. Yabancı bir inşaat şirketi de olsa uluslararası alanda hukuk işliyor. Deniz sen oturduğun kullandığın binaların statiğinin bakımını yaptırıyor musun? Kaç yaşındasın ve mesleğin ne? Ona göre cevap yazmak daha doğru....Ama şunu söyleyelim. Şikayet edilecek bir şey var Deniz. Bilgin olsun.

0 5
Ali baba 17 Ocak 2020 00:48

Bal ligine yelken açmış bir takıma stadda stad diye tutturuyorsunuz .

4 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi