Sivrisineklerden kurtuluyoruz

Serkan Açıkgöz yazdı

27 Ağustos 2017 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Merhaba kıymetli okurlarım. Bu hafta da yine teknoloji dünyasından bir kaç konu başlığını sizler için derledim.
Gelin hep birlikte, yaz aylarında başımızın belası olan sivrisineklerden kurtuluşla ilgili yeni teknolojik icada bir göz atarak başlayalım. Bilim insanları buldukları farklı reseptör seçenekleri ile sivrisineklerin insana olan çekimini bitirmeyi planlıyor. Böylece bulaşıcı hastalıklar konusunda da yayılım önlenebilecek. Sivrisinekler pek çok konuda rahatsızlık verebilen hayvanlar. Hem sesi sinirinizi bozabilir, hem de kanınızı emmek için ısırması da canınızı sıkabilir. Kaşıntıları da ayrı bir dert. Bu konuda, bilim insanlarının yaptığı buluşlar gerçekten önemli. ABD savunma bakanlığı tarafından 1 milyon dolarlık fon ayrılarak yapılan çalışmada, böcek uzmanlarının insanlara çekim duymayacak şekilde yeni bir sivrisinek oluşturmaya çalışıyorlar. Yani genetikleriyle oynanacak olan sivrisinekler, insanlara değil de böceklere ilgi duyacaklar.
 
2017'nin en popüler akıllı telefonu
Teknoloji devlerinin her yıl kıyasıya rekabete girdiği akıllı telefon pazarının rekortmenleri belli oldu. Markaların amiral gemisi modellerinin satış rakamları cihazların popülaritesini de gözler önüne seriyor. Bu yılın en popüler akıllı telefonu hangisi dediğinizi duyar gibiyim? iPhone 7 ve iPhone 7 Plus birinci ve ikinci çeyrekte toplamda 70.9 milyon satarak listenin zirvesine oturdu. Galaxy S8 ve S8 Plus ise ikinci çeyrek rakamları baz alındığında toplamda 25.3 milyon adet satarak ikinci sırada yerini almış oldu.
 
Google’da en çok bunları aradık
Türkiye'de 2017'nin ilk 7 ayında Google’da en çok nelerin arandığı araştırıldı. Listeye en üst sıradan giren aramalar şöyle; Gece Gölgenin Rahatına Bak, İçerde Son Bölüm, Son Depremler, Survivor ve Tv8 Canlı kelimeleri girdi. Bu aramalar aynı zamanda son dönemin en çok konuşulan konuları olması dikkat çekti.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi