Sivrihisar'ı kalkındıracak proje

İYİ Parti Sivrihisar İlçe Başkanı Recep Toptaş, Pessinus Antik Kenti'nin kaderine terk edilmesine ilişkin bir basın açıklaması yaptı.

22 Temmuz 2022 08:42
A
a
Sütiş Eskişehir

İYİ Parti Sivrihisar İlçe Başkanı Recep Toptaş, Pessinus Antik Kenti'nin kaderine terk edilmesine ilişkin bir basın açıklaması yaptı.

Hani derya içinde yaşayıp da, suyun farkında bile olmayan balıklar vardır. Bazen kendimizi bu suyun farkında olmayan balıklara benzetiyorum. Müthiş bir zenginliğin içinde yaşıyoruz, ancak farkında bile değiliz.

Bundan 2 bin 900 sene önce Frigler zamanında kurulan bu kentin yıkıntıları, olduğu gibi toprağın üzerinde duruyor. Antik kenti gezdiğiniz zaman, sanki bir zaman tünelinden geçmişsiniz hissine kapılıyorsunuz. Ancak kentte yapılan kazılar istenilen noktada değil. Dolayısıyla bu tarihin çok küçük bir kısmını gün yüzüne çıkartmışız.

Şimdi böyle bir antik kentin bir an için Amerika'da olduğunu düşünelim. Hakkında yüzlerce filmler yapılmaz mıydı? Yüzlerce romanlar yazılmaz mıydı? Her yıl dünyanın dört bir yanından gelen milyonlarca turist Pessinus'a akın etmez miydi?

Ancak aynı kentin önemini bir türlü kavrayamıyoruz. Tarihi değerlerimizin, altın madenlerinden daha kıymetli olabileceğine kafamız basmıyor. Yanlış anlamayın, AK Parti'yi eleştirmiyorum; hepimizi birden eleştiriyorum.

İYİ Parti Sivrihisar İlçe Başkanı Recep Toptaş, kazı evinin, görevli birinin olmaması nedeniyle yabani otlar ve dikenler tarafından gezilemez durumda olduğunu ifade ediyor ve "Kazı evinde sergilenen tarihi eserlerin otların içinde kaybolmuş görünmez hali bizleri derinden üzmüştür. Ayrıca bu eserlerin bulunduğu yerde bir bekçinin olmaması geçmiş tarihlere ışık tutan bu kıymetli eserlerin kötü niyetli kişiler tarafından zarar görmesine sebep olabilecektir" ifadelerinde bulunuyor.

Bakın hiçbir Avrupa ülkesinde böyle bir rezalet olmaz. Gün ışığına çıkarttığınız tarihi eserleri bile koruyacak bir bekçi ataması yapamıyorsunuz.

"Birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, ülkemiz turizmi için büyük öneme sahip olan Pessinus antik kenti kaderine terk edilmemelidir" diyen Toptaş, yerel yönetimler ve Valilik kurumunun ortaklaşa hareket etmesi gerektiğini de sözlerine eklemiş.

Her sene toprağın altından milyonlarca varil hayali petroller fışkırtıyoruz. Bizde keşfedilen bu doğalgazları, petrolleri alt alta sıralasak, Suudi Arabistan aç kalırdı. Bırakın yalanları, boş vaatleri. Pessinus'u uluslararası turizme kazandırın. Sivrihisarlılar kazansın, Eskişehirliler kazansın, Türkiye kazansın...

 

Biçer'in önü açık olsun

Eskişehirspor Teknik Direktörlüğü'ne Cüneyt Biçer getirildi. İzmirli Hocamıza şimdiden başarılar dileriz. Biçer'in işi elbette zor. Zaten futbolda küme düşmekten, şampiyonluğa kadar önünüze hangi hedefi koyarsanız koyun, işiniz zor olur.

Ben önümüzdeki sene Eskişehir'in şampiyonluğa oynamasına en küçük ihtimal vermiyorum. İnşallah küme düşme korkusu da yaşamayız. Muhtemelen ligi "Orta şekerli" bitirir, seneye transfer tahtasını açmaya bakarız. Yani muhtemelen Cüneyt Biçer'in önünde stresi az, futbol keyfi çok bir sezon olacak.

Ancak...

Eğer ki takım ardı ardına çok maç kaybederse, hiç kimse, "Kadromuz zayıf" demez. Buna yöneticileri de dâhil edebilirsiniz. İşte bu durumda fatura Cüneyt Biçer'e kesilir. Yöneticiler de eleştiriler kendilerine dönmesin diye Biçer'i biçerler...

Bu durum – maalesef – Türk futbolunun klasiğidir. Futbolun günah keçileri teknik direktörlerdir. Ancak böyle bir durum olmazsa, Cüneyt Biçer futbolun keyfini alarak, fazla da strese girmeyerek güzel bir sezon kapatır.

Ben inanıyorum ki Hocamız Cüneyt Biçer Eskişehirspor'u iyi yönetecek, elindeki gençlerle "eli – yüzü düzgün" bir takım yaratacak ve bir senelik sözleşmesini de seneye uzatacaktır.

 

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi