Sivrihisar’da aile içi kutlama

Sivrihisar’ın Sakarya Savaşı’ndan sonra kurtarılışının 101’inci yılı kutlamalarına, siyasetin çirkin gölgesi düştü. Her ne kadar Sivrihisar Belediyesi tarafından görkemli bir tören yapılsa da Kurtuluş etkinliklerine muhalefet partilerinin çağrılmaması tepki çekti

22 Eylül 2022 08:40
A
a
Sütiş Eskişehir
Sivrihisar’ın Sakarya Savaşı’ndan sonra kurtarılışının 101’inci yılı kutlamalarına, siyasetin çirkin gölgesi düştü. Her ne kadar Sivrihisar Belediyesi tarafından görkemli bir tören yapılsa da Kurtuluş etkinliklerine muhalefet partilerinin çağrılmaması tepki çekti.
Şimdi her ne kadar bazı AK Partililer, şehirlerin kurtuluş kutlamalarından nefret ettiklerini açıkça söyleseler de Türk Milleti düşman işgalinden kurtuluşunu bütün yurtta ve büyük bir coşkuyla kutluyor. Nitekim Eskişehir’in ve bütün ilçelerimizin kurtuluşu büyük bir coşkuyla kutlandı. Tabii ki Eskişehir’de milletvekili olan veya olmayan bütün siyasi partilerimiz de bu coşkulu kutlamalara iştirak ettiler.
Ancak Sivrihisar’ın Kurtuluşu etkinliklerine muhalefet partilerinin çağırılmadığı gözlendi. Sadece AK Parti Milletvekili Nabi Avcı AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan ve MHP Milletvekili Metin Nurullah Sazak’ın katıldığı kutlamalar, milli bir kurtuluş kutlamasından ziyade, aile içi kutlamayı andırdı.
Tabii akla bazı sorular da tıkılıyor…
Soru 1) Kutlamaları organize etmek hangi kurumumuzun görevidir? Muhalefeti ve dahası iktidar milletvekillerinin bir kısmını “Yok Hükmünde” sayanlar kimlerdir?
Soru 2) Kutlamalar milletin parasıyla yapıldıysa, neden milletin partileri veya milletin vekilleri kutlamalara çağırılmadı? Yoksa kutlamalara bir işadamı, dernek veya vakıf mı sponsor oldu?
Soru 3) AK Partili Milletvekilleri Emine Nur Günay ve Harun Karacan da kutlamalarda yoktular. Muhalefet vekillerini çağırmayan “Üst Akıl” bu iki AK Partili vekilimizi de mi çağırmadılar? Yoksa her iki vekilimiz önceden belirlenmiş programları nedeniyle mi kutlamalara katılamadılar?
 

Ne dediler?

Utku Çakırözer: Gerek görmemişler
CHP Milletvekili Utku Çakırözer kendisine herhangi bir davetiye gelmediğini belirterek, “Demek bizi çağırmaya gerek görmemişler” ifadelerinde bulundu.
 
Jale Nur Süllü: Çok şaşırdım
CHP Milletvekili Jale Nur Süllü, kutlamaları sosyal medyadan gördüğünü ancak kendilerine yönelik bir davetiye gönderilmediğini söyledi ve bu duruma çok şaşırdığını ifade etti.
 
Arslan Kabukcuoğlu: Haber verilmemiş
İYİ Parti Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu Eskişehir’deki bütün kurtuluş etkinliklerine çağırılmalarına karşın, Sivrihisar’dan böyle bir davetiyenin gelmediğini belirterek, “Bana ya da danışmanlarıma haber verilmedi” dedi.
 
Recep Taşel: Atatürk kurtardı
CHP İl Başkanı Recep Taşel, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından kurtarılan Sivrihisar’ın kurtuluş etkinliklerine ilişkin hiçbir belge tarafımıza ulaşmamıştır” ifadelerinde bulundu.
 
Salih Yıldırım: Davetiye gelmedi
İYİ Parti Mahalli İdarelerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Salih Yıldırım kurtuluş kutlamalarıyla ilgili bütün davetiyelerin kendisine ulaştığını belirterek, “Sivrihisar’dan davetiye bize gelmedi” dedi.
 
Recep Toptaş: Nabi Avcı şovu
İYİ Parti Sivrihisar İlçe Başkanı Recep Toptaş, “Kutlamalara beni çağırdılar. Ancak ben ‘Vekilimin çağrılmadığı yere gitmem’ dedim ve katılmadım. Sivrihisar’da kurtuluş kutlaması değil, Nabi Avcı şovu yapıldı” ifadelerinde bulundu.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi