Sıvı sabun ister misin DSİ?

Cihan Yıldırım yazdı

4 Haziran 2018 11:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Hiçbir mantıklı gerekçe göstermeden CHP’li Odunpazarı Belediyesi’nin elinden Şehri Derya’yı alan DSİ, çöplerin toplanması ve ilaçlama konusunda belediyeden yardım istedi. DSİ’nin isteği ‘pes’ dedirtti.
 
DSİ’ye ait alan, belediye AK Parti’deyken mesire alanı olarak düzenlenmişti. Yıllarca hizmet veren piknik alanı, belediye CHP’ye geçince ‘sorun’ olmuştu. Kazım Kurt başkan seçilince DSİ, parkı belediyeden almak için harekete geçti.

“Almanya’dan oğlum gelecek” diyen DSİ, sonunda amacına ulaştı ve geçtiğimiz yılın sonlarına doğru Şehri Derya’sına kavuşmuştu. Söz konusu alan yıllar sonra ilgili bakanın katıldığı törenle yeniden açılmıştı.

İlk işi parkın kapısına kilit vurmak olan DSİ, sonraki süreçte gerekli bakımı yapamadı. Park, çöplerle doldu, taştı... Çöpler, insan ve çevre sağlığını tehlikeye atacak boyuta geldi.

Bir hafta önce Odunpazarı Belediyesi’ne DSİ’den bir yazı geldi... O yazıda DSİ, çöplerin toplanması ve ilaçlama konusunda belediyeden yardım istiyordu. Yine aynı yazıdan iki ay önce de belediyeden çöp konteynırı istediği ve belediyenin söz konusu isteği karşıladığı anlaşılıyor.

Başkan Kurt ne yapacak, bu isteğe nasıl bir cevap verecek bilmiyorum ama DSİ’deki yetkililere “Bu işlerin böyle olacağı belliydi. Parkı almak için niye ısrar ettiniz. CHP’li belediye parkı işletince neden rahatsız oldunuz. Parktaki tüm hizmetleri ücretsiz vermesinden mi rahatsız oldunuz? Yoksa burayı birine verecektiniz de tepkiler üzerine vaz mı geçtiniz? Apar topar kovduğunuz Kurt’tan yardım istemek yakışıyor mu size! İsteklerin arkası gelecek mi? Mesela yarın öbür gün tekneler için kaptan isteyecek misiniz? Ya da yeni bir açılış yaparsanız havai fişek, konfeti ister misiniz? WC’lere sıvı sabun falan... Yazık, çok yazık... Kurumunuzu da, halkı da rezil ettiniz. Ne gereği vardı tüm bunların. Allah akıl fikir versin hepinize” diyorum.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Akın Türk 5 Haziran 2018 11:20

Vizyonsuz ,misyonsuz idareciler,liyakatsız bürokratlar daha neler,neler işte sonuç....

1 2 Cevap Yaz
vatandaş 4 Haziran 2018 13:57

termiğe evetçiler bunlar dostum...

15 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi