Sistemi kim yargılayacak? 

Ayşe Tuba Arslan davası nihayet sonuçlandı. Aslında katil koca Yalçın Özalpay daha önce 24 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Ancak kamuoyundaki infialle birlikte dava yargıtaya taşınmıştı. Şimdi Yargıtay kararını verdi ve katil, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

24 Aralık 2022 08:31
A
a
Sütiş Eskişehir
Ayşe Tuba Arslan davası nihayet sonuçlandı. Aslında katil koca Yalçın Özalpay daha önce 24 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Ancak kamuoyundaki infialle birlikte dava yargıtaya taşınmıştı. Şimdi Yargıtay kararını verdi ve katil, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.
Ülkemizde hukuk yerlerde sürünüyor. Bir kere daha gördük ki Twitter gibi sosyal medya platformları, yargı makamından daha adil karar veriyor. Bu davada da olay sosyal medyaya yansımasa, katil koca 24 sene alacak, yattığı günler ikişer ikişer hesaplanacak, indirimler beşer beşer toplanacak ve katil 8 – bilemedin – 10 sene sonra aramızda dolaşacaktı.
Şimdi ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının daha ağırı yok. Ancak yine de toplum olarak “Yaşasın Adalet” diyemiyoruz. Evet; katil hak ettiği cezaya çarptırıldı. Ancak bu davada tek suçlu katil değildi ki. Kendisine gelen tam 23 şikâyet dilekçesine karşın, bir kadını koruyamayan sistem de suçluydu. O sistemi kim yargılayacak?
 
Hasta mucize bekliyor 
Uzun süredir “Eskişehirspor kapanabilir” diye yazdığımız için, bu sözlerimizin pek etkisi kalmamaya başladı. Pek çok kişi, “Yıllardır felaket tellallığı yapıyorsunuz. Eeee?.. Ne oldu?.. Es Es kapanmadı” diye düşünüyor. Muhtemelen yakında “Eskişehirspor kulübü kapandı” diye yazdığımız zaman akılları başlarına gelecektir. Ancak artık çok geç olacaktır.
Eskişehirspor’un başarılı başkanı Mehmet Şimşek kongre kararı aldıklarını açıkladı. Şimdi gözler 6 Ocak’a çevrildi. Kulüp olarak o kadar sahipsiz kaldık ki, kongre üyelerimiz bile tenezzül edip oy kullanmaya gelmiyor.
İş adamlarımız, çoktan kilometrelerce öteye uzaklaştılar. İçlerinden birkaç fedakâr olanı hariç, Eskişehirspor’un yüzüne bile bakan kalmadı.
Yerel yönetimler, Eskişehirspor’a birkaç yardımda bulunsa da bunların pek bir etkisi olmadı. İktidar partisinin mensupları da bir şeyler yapmaya çalışsalar da başarılı olamadılar.
Ortada bir avuç taraftardan başkası kalmadı. O taraftarın içinden çıkan Mehmet Şimşek yönetimi de sahipsiz bırakıldı. Hiç kimse Eskişehirspor’un son başkanı olarak tarihe geçmek istemez. Son iki senedir Mehmet Şimşek ve arkadaşlarının direnişi de olmasaydı, kulüp zaten çoktan kapatılmıştı.
Ölüm haberini almış hastalar gibiyiz. Nereden geleceğini bilmediğimiz bir mucizeyi bekliyoruz. Bir kahramanın gelip bizi kurtarmasını umut ediyoruz.
Es Es’in bağrına düşman dayamış hançerini
Yok mudur kurtaracak bahtı kara kaderini?..
 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Bülent 24 Aralık 2022 11:53

Eskişehirspor’un miadı dolmuştur. Takım senelerce ona buna peşkeş çekildi. Şirketleşin, şirketleşin diyenler vatan haini ilan edildi. Takım şirketleşseydi hiçbir yöneticinin karısı, sevgilisi, ESES’in parasıyla alınan ciplerde gezemezdi. Tribün beleşçileri aksırana tıksırana kadar doyurulmazdı. ESES şirket olsaydı, ben, sen, o hisse senedi alıp hesap sorma durumunda olacaktık ve ESES’in iliğini kemiğini sömürenler takımdan uzak tutulacaktı. Takım kapansın. 1965’den beri süregelen tarih defteri de kapansın. Eskişehir sanayicisi, tüccarı niye yardım etsin ki? Yapılabiliyorsa Rus milyarder Abramoviç’e yalvarılsın, Galatasaray yerine ESES’i satın alsın. ESES başka türlü kurtulmaz. Değilse kapıya kilit vurulsun.

1 2 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi