Şirketleşin kapıları öyle çalın!

Büyükşehir Belediye Meclis’inde Eskişehirspor yine gündeme geldi

21 Nisan 2019 11:10
A
a
Sütiş Eskişehir
Büyükşehir Belediye Meclis’inde Eskişehirspor yine gündeme geldi. AK Partili üyeler “Ne olacak bu Eskişehirspor’un hali” diye sordular! Seçimlerden önce Eskişehirspor ile ilgili vaatlerde bulunanlar AK Partililerdi. Seçimlerde AK Parti’ye açıktan destek olan Eskişehirspor başkanıydı… Şimdi, Büyükerşen’e soruyorlar “Eskişehirspor’u ne yapacağız?” diye… Eskişehirspor, hiçbir zaman oy deposu olmuyor! Taraftar, siyasetle futbolun ayrı olduğunu biliyor. Kendilerinin yönlendirilmesine izin vermiyor… Es-Es’i oy deposu olarak görenler hüsrana uğruyor! “Eskişehirspor ne olacak” diyenlere, Büyükerşen yıllardır verdiği yanıtı verdi:
-Şirketleşin de gelin! Ve belki bir çok kişinin bildiği ama söylemediği cümleleri aktardı:
-Eskişehirspor,  Eskişehir'in markasıdır.  Talihsizliği şudur. Son zamanlarda ne yazık ki iş becerenlerin, dürüst yönetenlerin değil atını dağdan atlatan birtakım yöneticilerin eline kalmıştır. Hesap sorulamaz hale gelmiştir. Bütün istekleri para, para, para olmuştur. Aldıkları parayı da çarçur edip takımı perişan hale getirdiler.  Kulübü ortada bırakmışlardır. Bunlar yönetici değil yok edicilerdir. İftira atmaktan çekinmezler. Siyasileri birbirine düşürmekten geri kalmazlar. 
Okumaya devam… Onlara akıl verdik. Kenar mahallerde imara açılan yerler var tarla sahipleriyle anlaşın gidin oralara size blok yapacağız deyin, dedim. Gittiler kendilerine bina yaptılar. Eskişehirspor yönetimine böyle müteahhitler geldi. Benim bu fikrimi kendi işlerinde kullandılar. Eskişehirspor'a tek bir metelik bile vermediler.
…/…
Her yönetim “nakit para” istiyor… Ve hep birlikte gördük ki “vermekle olmuyor!” Dipsiz bir kuyu! Denetlenmesi mümkün değil! Artık şirketleşin ve kapıları öyle çalın!

BİZDE BÖYLE OLUR MU?


Hindistan’daki dünyanın en uzun süreli seçim maratonu trajik anlara da sahne olmuş.  Pawan Kumar adındaki bir seçmen, sembolleri karıştırıp yanlışlıkla iktidar partisine oy verdiğini fark edince işaret parmağını kesmiş! Bir video yayınlayan Pawan Kumar, her adayın yanındaki parti sembolüne işaret ederek, “Fil için oy kullanmak istedim ama yanlışlıkla çiçek için oy verdim. Bu hata için parmağımı kestim” dedi.
…/…
Bizde mi? Genelde ölesiye kadar birbirimizi bıçaklıyoruz!

MEMLEKETTEN İNSAN MANZARASI!


Karabük’te trafik polislerinin yaptığı uygulamada 81 promil alkollü çıkan sürücü, kendisine yazılan bin 2 TL cezayı az buldu! Polislere şu soruyu yöneltti:
-200 promille yakalansaydım aynı parayı mı ödeyecektim?” Polisler “evet” yanıtını verince  “O zaman çok üzüldüm. Biraz daha içerdim" demiş!
 

HESAP DEĞİL NASİP!


AK Parti il Başkanı Zihni Çalışkan’ı ES TV ekranlarında ağırladık… Kendisine il başkanı olmanın formülünün ne olduğunu sordum. Kısa bir yanıt verdi:
-Bu işler hesap işi değil, nasip işi!
Örneği de kendinden verdi. 2018 yılında il başkanı olarak atandığımda ben İspanya’daydım. 

BİZİMKİLERİN BAŞI KEL Mİ?

AK Parti’nin Bolu belediye başkan adayı Fatih Metin, seçimi kaybetti. Ama jet hızıyla Tarım ve Orman Bakanlığı Bakan Yardımcılığına, atandı… AK Parti Kadıköy Belediye Başkan adayı Özgül Özkan Yavuz, kazanma ihtimali çok düşüktü. Kazanamadı! Ama Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakan Yardımcılığına, atandı. Şunun için yazıyorum… Bizim şehirdeki AK Partili adaylar da kaybetti. Özellikle Burhan Sakallı, seçimi kaybetmesine rağmen, performansıyla göz doldurdu… Bakan Yardımcısı olsa, Eskişehir’e büyük faydası olur!


VAKTİ TASARRUF ETMEK


Herhangi bir insan vaktini nasıl geçireceğini, üstün bir insan ise vaktini nasıl tasarruf edeceğini düşünür. Çevrenize bir bakın. İnsanları bir de bu gözle değerlendirin.
 

GÜNÜN SÖZÜ


Politikacılar halkın çıkarlarından farklı çıkarlara sahip olan insanlar topluluğudur.  Abraham Lincoln
 

GÜNÜN KARİKATÜRÜ

Ali Baş - Günün Karikatürü - 21.04.2019
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi