Sınavdan geçemedin Yüceer!

Makam bir sınav… Sevilirsin, seçilirsin, o koltuğa oturursun. Sınavın başlar.

30 Ağustos 2022 09:26
A
a
Sütiş Eskişehir
Makam bir sınav…
Sevilirsin, seçilirsin, o koltuğa oturursun.
Sınavın başlar.
Daha önce elinde olmayan imkanların olur.
Büyük küçük, önemli önemsiz hangi makamda oturursan otur senin peşinden mutlaka birileri gelir. Daha önce görmediğin ilgiyi görürsün.
Makam sana bazı kapıları açar. Daha önce geçmediğin kapılardan rahatlıkla geçersin.
Aranan olursun. Daha önce varlığından bile haberi olmayan insanlar arar, sorar.
Belki hayatta ne olduğunu sorgularken, “Ben bu makamın sahibiyim artık!” yanıtıyla rahatlarsın.
Kısaca o makam senin olduktan sonraki gün bambaşka bir dünyaya gözlerini açarsın. 
Bu makam kimilerine yakışır.
Bir gün kişi makamı terk ettiğinde yıllarca insanlar arkasından övgüyle konuşur. Makam sınavından başarıyla geçersin.
Kimileri ise makamı kaldıramaz.
Dünya kendi etrafında dönüyor sanır.
Kendisini vazgeçilmez hisseder.
Karşısında konuştuğu kişiye ‘insan’ gözüyle bakmak bile onun için zordur artık. Çünkü kendisi herkesten üstündür.
Eskişehir Servis Araçları İşletmecileri Odası Başkanı Abdurrahman Yüceer de oturduğu koltuğun hakkını vermeyenlerden.

Son günlerde ülkedeki akaryakıt fiyatlarının dalgalı olması, servisçileri de yakından ilgilendiriyor. Bu nedenle basın emekçileri olarak kendisine danışacağımız daha fazla konu doğduğu için kapısını fazla çalmış olacağız ki “Hafta sonu telefonları açmam. Hafta içi arayacaksınız kardeşim!” ifadeleriyle karşı karşıya kaldık.
Evet, Yüceer bu ifadeleri bir basın mensubu arkadaşımızın “Telefonları neden açmıyorsunuz?” sorusu üzerine kullandı. Farklı kurumlarda çalışan basın mensupları, üslup ve tavırdan rahatsız olduğu için duruma tepki gösterdi. Bunun üzerine Yüceer, yanlış bir üslup kullandığının farkına varmadığı gibi “Konuşmayı sizden öğrenecek değilim!” çıkışında bulundu. Olay, tüm basın mensuplarının odayı terk etmesiyle son buldu.
Merak ediyorum; aynı Yüceer, oda seçimlerinde basın mensuplarına aynı üslubu kullanacak mı? Bir duyuru yapmak istediğinde kimi arayacak? Servisçilerin sesini duyurup, yetkililere taleplerini sıralarken neyi aracı kılacak?
Bu tavır basın mensuplarının kendisine muhtaç olduğunu düşünmesinden mi? Yaklaşık 8 ay önce güven tazeleyerek koltuğunda oturmaya devam etmek için hak kazanan Yüceer’in özgüveni, “Ben ne olursa olsun yeniden başkan seçiliyorum” düşüncesinden mi kaynaklı?
Yaşanan olaydan sonra biz basın mensuplarının kafasında deli sorular oluştu. Ama şahsi olarak kafamda oluşan en net şey; Yüceer’in makam sınavından geçememesi. Bu üslup ve tavırla sınıfta kaldın Yüceer!
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Arif 30 Ağustos 2022 16:08

Makam ağır gelir bazılarına. Abdurrahman efendi de o makamı omuzunda taşıyamamış belli ki…Okumuş yazmış olmak farklı cahil olmak farklı şey. Bu yaptıklarını Abdurrahman efendinin cehaletine vereceksiniz. “Ne oldum” delisi olmuş belli ki…

1 8 Cevap Yaz
Hasan 30 Ağustos 2022 10:45

Bence bu tür odalara gerek yok

0 7 Cevap Yaz
ess 30 Ağustos 2022 10:43

Yazınızda herhangi bir yanlış yok. Doğru söylemişsiniz. Hatta eksik bile söylemişsiniz. Ancak bu söyledikleriniz sadece oda başkanları için mi geçerlidir? "Basın mensupları" için de genişletilemez mi? Liyakat çok önemlidir. Gazetecilik eğitimi almamış, gazetecilik etiğini bilmeyen, "her fırsatta saat kaç olursa olsun ararım" ya da "gündeme gelmek için her türlü kışkırtıcı söylemleri kullanırım" "ben basın mensubuyum her şeyi yaparım" diyen, Türkçe kurallarını bilmekten aciz, -de -da ekininin ayrı yazılıp yazılmadığından habersiz, sırf x sayıda takipçisi var diye kenidisini "basın mensubu" olarak tanıtan kişilere de bir çift söz söylenilmesi gerektiği kanaatindeyim. Sözüm size ya da gazetenize değildir. Genel anlamda Eskişehir yerel "basın mensuplarına"dır. Sizler mesleğiniz hakkını verenlerden misiniz, yoksa takipçi sayınızla kendi kendinizi ulusal basın ilan edenlerden misiniz? Eleştirileri meslektaşlarınıza yönlendirmeniz, kalitenin artmasını sağlayacaktır. Saygılar..

2 4 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi