Şimşek güçlü yönetime işaret etti

Önümüzdeki yıl 3'üncü ligde mücadele edecek olan Eskişehirspor 27 Mayıs Cuma günü kongreye gidecek

17 Mayıs 2022 09:38
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi

Önümüzdeki yıl 3'üncü ligde mücadele edecek olan Eskişehirspor 27 Mayıs Cuma günü kongreye gidecek. Mehmet Şimşek ve arkadaşlarının kongre öncesi tutumu açık. Eskişehirspor'u daha iyiye taşıyabilecek güçlü bir yönetim olursa, emaneti gönül rahatlığıyla bırakacaklarını açıkça ve defalarca belirttiler. Ancak buradaki kilit cümle, "Güçlü" kelimesi. Yani "Güçlü" denilirken Eskişehirspor'un borçlarını üstlenebilecek bir yönetim kast ediliyor. Yoksa kulübün kasasındaki parayla şahsına ait borçları tahsil edecek "Uyanıklar" kast edilmiyor.

Bu devirde masanın üzerine 10 milyon dolar gibi küçük bir para koyabilecek bir işadamı bulacağımızı zannetmiyorum. Bu arada 10 milyon dolar futbol için küçük bir para olabilir. Ancak Türk Lirası olarak karşılığının 160 milyon liraya dayandığını da unutmayalım. Hiçbir işadamı bu miktar parayı havaya savurmayı göze alamaz. Devir hesap devri...

Dolayısıyla yine az parayla çok iş yapabilecek yöneticilere ihtiyaç duyacağız. Mehmet Şimşek ve arkadaşlarının bu vasıflara sahip olduğunu gördük. Ancak bunun adı seçim... Kim kazanır bekleyip göreceğiz. Sonuç olarak kim seçimleri kazanırsa kazansın, biz taraftara düşen o yönetime başarı dilemek olacaktır.

 

Yine yeni yeniden Birsen                                              

Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği genel kurulunda mevcut başkan Ekrem Birsen 145 oy alarak yeniden seçildi. Sayın Birsen bu başarıyı tam 5'inci kez yaşıyor. Bütün bunlar Sayın Birsen'in işini iyi yaptığını, esnaf içerisinde önemli desteğinin olduğunu gösterir. Kendisini tebrik ederiz. Tabii bu arada Adnan Karamanlı'nın da 108 oy alarak, hatırı sayılır bir destek aldığını unutmayalım. Kendisi de ayrı bir tebriği hak ediyor.

Milletvekili Hanya'yı görmüş

AK Parti Milletvekili Emine Nur Günay Siyasi İşler ve Demokrasi Komisyonu olarak gerçekleştirilen bir ziyarette Hanya'ya gitti. Hani şu meşhur, "Gösterirler adama Hanya'yı Konya'yı" derler ya... Hah! İşte o Hanya, bu Hanya. Yunanistan'ın Girit adasında bulunan bu şirin sahil kasabası, bir zamanlar Osmanlı'nın sürgün yeriymiş. Vallahi Sayın Günay'ın paylaştığı fotoğraflara bakınca içimden, "Keşke beni de sürselermiş" diye geçirdim.

Hanya Belediye Başkanı Nikolaos Kalogeris'e akşam yemeği ve ev sahipliği için teşekkür etmeyi ihmal etmeyen Emine Nur Günay'ın ziyaret sırasında giydiği kıyafet de dikkatimizi çekti. Zaten her daim zarif olan Günay, bu kez bayrağımızın rengi olan Kırmızı – Beyaz bir kombin yapmış. Ülkemizi Avrupa Parlamentosu'nda başarıyla temsil eden Emine Nur Günay'ı tebrik ederiz.

 

Açık Hava Tımarhânesi

Adamın biri tımarhâne bahçesinde oturan zavallı deliye seslenmiş,"Şşşşt! Birader; siz içeride kaç kişisiniz?" Deli istifini bozmadan cevap vermiş; "Asıl siz dışarıda kaç kişisiniz?.."

Türkiye'de tımarhâneye kapatılmış kaç deli var bilemeyeceğim. Ancak dışarıdaki delilerin sayısı öyle arttı ki, resmen açık hava tımarhânesine döndük. Son olarak bir Gaziantep Üniversitenin Rektörü emrindeki spor kompleksindeki soyunma odalarının tabelasını indirtti ve yerine, "Giyinme Odası" tabelası astırdı. Her halde "Soyunma" lafını gören üniversite öğrencilerinin bu emirden cesaret alıp, ulu orta striptiz filan yapacağından endişe etmiş. Böylece daha "Edepli" bir isim koymayı uygun bulmuş.

"Biz bu kafayla nasıl batının bilim ve irfan standartlarını yakalayacağız? Öğrencilerimizi böyle kişilere mi emanet ediyoruz?" gibi sorulardan onlarcasını sıralamak mümkün. Ancak ben bu sorulara hiç girmeyip tek bir soruyla yetineceğim; Nereye gittiğimizin farkında mısınız?..    

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
es esli 18 Mayıs 2022 07:19

Eskisehirspor u soyanlar çıksın ortaya

0 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi