Sihirli değnek lazım

Eskişehirspor Nevşehir maçında 2 – 1 yenilerek ligin ilk devresini yalnızca 10 puanla tamamladı. Maçın teknik analizini yapmak haddimi aşmak olur. Ancak puan tablosuna baktığımız zaman işlerin iyi gitmediği görülüyor.

20 Aralık 2022 08:27
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehirspor Nevşehir maçında 2 – 1 yenilerek ligin ilk devresini yalnızca 10 puanla tamamladı. Maçın teknik analizini yapmak haddimi aşmak olur. Ancak puan tablosuna baktığımız zaman işlerin iyi gitmediği görülüyor.
Şimdi; bütün takımların ikinci yarıda da aynı puanı toplayacağını var sayalım. Bu durumda ligi en az 33 puanla tamamlamamız lazım ki, 15’inci sıradaki Edirnespor’u altımıza alalım ve kümede kalalım.
Matematik ortada, ikinci yarıda hepsi hepsi 10 puan toplayabilmiş Eskişehirspor’un en az 23 puan toplaması lazım ki, kümede kalabilsin. Bu hedef de bizim takımın boyunu aşıyor. Üstelik 3’üncü ligde bir tek bizim transfer yasağımız bulunuyor. Bunun anlamı rakiplerimizin her birinin, bütçelerine göre takviyeler yapacağıdır. Yani ligin ikinci devresinde 10 puanın bile altında kalabiliriz.
Üstelik ikinci yarının ilk 5 – 6 haftasında ciddi bir çıkış yaşamazsak, moral bozukluğuyla pes edebiliriz.
Özetlemek gerekirse, bir sihirli değneğin değmesi durumu hâriç, küme düşeriz.
Tek kurtuluş transfer tahtasının açılması gibi gözüküyor.
 

Edizgil resmen aday

İYİ Parti İl Başkanı Emine Edizgil, daha önce defalarca aday olacağını açıklamıştı. Pazar günü partisinin İl Başkanlığı binasında bir basın toplantısı düzenleyerek, resmen aday olduğunu açıkladı.
Daha önce Edizgil’in dışında eski Tepebaşı İlçe Başkanı İsmail Türk de aday olacağını belirtmişti. Ancak Tepebaşı’ndaki ilçe seçimleri, umut ettikleri gibi gitmedi.
Bu arada Sayın Türk ve arkadaşlarından bağımsız olarak bir 3’üncü adayın da ortaya çıkabileceği kulislerde konuşuluyor. Elbette hiçbir aday adayı, bir seçimi kaybedeceğini görürse seçime girmez. Dolayısıyla öncelikle bir durum değerlendirmesi yaparlar. Şartları kendi lehlerine görüyorlarsa, öyle adaylıklarını ilan ederler.
Ben önümüzdeki 1 – 2 hafta içerisinde kongre sürecinin biraz daha netleşeceğini düşünüyorum. Bekleyip göreceğiz…
 

2’inci geleneksel olmaz

İl Göç İdaresi Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Uluslararası Göçmenler Günü, Eskişehir Valiliği sitesinde "2. Geleneksel Kırlangıç Ödülleri Töreni" olarak tanıtıldı.
Şimdi Eskişehir Valiliği’nin internet sitesinde haberleri yazan personele selam etmek istiyorum. Bir organizasyonun 2’incisi “Geleneksel” olamaz. Bir organizasyonun “Geleneksel” olması için çağlar ve kuşaklar devirmesi gerekir. Ben diyeyim en azından 100 yıl, siz deyin en azından 150 yıl…
Yani 661’inci Geleneksel Kırkpınar Yağlı Güreşleri olur. Ama 2’inci Geleneksel Kırlangıç zımbırtısı olmaz. Çıkartın şu “Geleneksel” lafını, “2’inci Kırlangıç Ödül Törenleri” deyin olsun bitsin. Ki zaten İl Göç İdaresi Müdürlüğü de “2’inci Kırlangıç Ödül Törenleri” demiş.
Hayır “Geleneksel” deyince başınız göğe mi eriyor?
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi