Sıcacık bir film; Im Juli

Hilal Köver yazdı

21 Haziran 2018 09:27
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Bu sıcak yaz günlerinde içinizi daha da ısıtacak, sıcacık bir filmden bahsedeceğim sizlere. İzlemesi keyifli, müzikleri bir o kadar güzel… 2000 yapımı filmin nostaljik havası, nostaljiden hoşlananlar için güzel bir tercih. Yönetmen koltuğunda Fatih Akın’ın oturduğu Türk-Alman yapımı filmin adı ‘Im Juli’ Film macera dolu bir yolculuğu içinde birçok şey barındırarak sunuyor izleyicilere. Aşk, eğlence, heyecan ve bunun gibi birçok farklı tat var filmin içinde. Haydi, daha yakından tanıyalım…
GÜNEŞ SİMGELİ KADIN
Başrollerini Moritz Bleibtreu (Daniel), Christiane Paul (Juli), Mehmet Kurtuluş (İsa) ve İdil Üner’in (Melek) paylaştığı film, bol bol güneş imgesi içeriyor. Daniel disiplinli bir stajyer öğretmen ve Juli de ilk görüşte ona aşık olan genç bir kadın. Disiplinli ve soğuk biri olan Daniel’i kendi hesaplarıyla aşka inandırmayı amaçlayan Juli, ona güneş simgeli bir yüzük satar ve “Üç vakte kadar bir kadınla tanışacaksın. Güneş simgesi taşıyan bir kadın. Sana gerçek mutluluğu tattıracak tek kişi odur” der. Bir de akşam için davetiye verir. Akşam ki davete bir umutla giden Daniel, vaktinden erken orada olur ve her yerde güneş simgeli kadını arar. Tesadüfen Melek ile karşılaşır. Melek baştan aşağı güneş simgeleriyle dolu kıyafet giymiştir. İşte filmin kaderi böylelikle değişir. Juli’nin planı alt üst olur, çünkü Daniel hayatını değiştirecek kadının Melek olduğuna inanır.
YOLCULUKTAKİ TESADÜF
Gelelim Melek’e… Melek, kalacak bir yer ararken karşılaşır Daniel ile… Sonrasında bir süre vakit geçirirler. Bir sahilde harika ses tonuyla Melek’i şarkısını söylerken buluruz. Bu şarkıyı ayrıca dinlemenizi tavsiye ediyorum. ‘İdil Üner-Güneşim’ Sözleri ve ezgisi filmin atmosferiyle muhteşem bir uyum yakalamış. Melek, İstanbul’a döner. Daniel durur mu? Peşinden gider ve filmin en eğlenceli sahneleri de bu yolculuk esnasında gerçekleşir. Çünkü bu yolculukta kaderin cilvesi diye tabir ettiğimiz bir hadise yaşanır. Aşkını kaybettiğini düşünen Juli, tatile çıkar ve otostop çeker. Duran araba Daniel’a aittir.
İSTİKAMET İSTANBUL BOĞAZI!
Film boyunca birçok ülkeden geçiliyor. İstikamet İstanbul Boğazı! Juli ve Daniel bu yolculukta birbirlerine daha da yakınlaşır. Ancak Daniel güneş simgeli kadın Melek’in peşine düşmüştür bir kere. Yanındaki güneşi göremez… Juli’nin güneş dövmesi bir mesaj da veriyor aslında… Film esnasında kendinizi sürekli gülümserken yakalayabilirsiniz. İçerisinde Türk unsurları da barındıran film ister istemez daha fazla sevdiriyor kendisini. Eğer gezmeyi seviyorsanız bu filmi izlerken sırt çantanızı takıp yol çıkma isteğinize de engel olamayabilirsiniz. Spoiler olarak söyleyebileceğim tek şey sonunun sizi mutlu edeceği… Bu sevimli filmi en sevdiğiniz filmler listenize ekleyeceğinizi umuyorum!
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi