Ahmet Ataç 15 02 2024

Sibel Yeşildal’ı yedirtmeyiz!..

Arif Anbar yazdı

19 Haziran 2018 09:29
A
a
Sütiş Eskişehir
Sibel Yeşildal’ı yedirtmeyiz!..

"Çok değerli yol arkadaşlarım, öncelikle hepinizin Ramazan Bayramı'nı kutluyorum. Bu arada bir konuyu da atlamadan geçmek istemiyorum.
Biliyorsunuz bize bu bayramları armağan eden Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını sizlerin huzurunda saygı ve rahmetle anıyorum." 
 
*
 
Bu ifadeler, Cumhuriyet Halk Partisi’nin Eskişehir Milletvekili Adayı Sibel Yeşildal’a ait.
Yeşildal yukarıda aktardığım açıklamayı, CHP’nin bayramlaşma töreninde yaptı.
Ancak söz konusu açıklamayla birlikte Yeşildal’ı ve Yeşildal üzerinden CHP’yi yıpratma, karalama, itibarsızlaştırma kampanyası başlatıldı.
 
*
 
Bir takım siyasi çevrelerce planlı bir biçimde yapılan bu linç girişimini asla ve asla kabul etmediğimi net bir ifadeyle vurgulamak istiyorum.
Zira Yeşildal’ın tartışma yaratan o açıklamasına talihsizlik, dil sürçmesi, gaf ya da pot kırma denilmesinin çok daha doğru olduğu kanaatindeyim.
 
*
 
Beri yandan…
Yeşildal’ın o açıklamayla anlatmaya çalışmak istediğinin ne olduğunun irdelenmesinin faydalı olacağına inanıyorum.
Peki, ne anlatmak istemiş olabilir?
Bence şunu:
“Ramazan Bayramımız olsun, Kurban Bayramımız olsun… Her iki dini bayramımızı da özgürce kutlayıp mübarek kılabiliyorsak, yani dinimizin gereklerini Anadolu topraklarında hür bir biçimde yerine getirebiliyorsak, bu noktada Atatürk ve silah arkadaşlarının payı büyüktür. Şunu düşünün: Ya kurtuluş mücadelesi için yurttaşlarımızı harekete geçiren Atatürk ve silah arkadaşları olmasaydı ve yaşadığımız topraklar yabancı milletlerin hakimiyetinde olsaydı, özgür bir biçimde dinimizi yaşayabilecek ve dilimizi konuşabilecek miydik? Tabii ki Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurucusu ve tek lideri Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve kahraman Türk ordusu olmasaydı, bugün Türk milleti olarak tahmin edilemeyecek kadar büyük bir yıkım içerisinde ve her anlamda baskı altında olacaktık.”
 
*
 
Aslına bakılırsa Yeşildal’ın aktarmaya çalıştığı kanaatimce tam da bu.
Ancak dedim ya…
Buna dense dense talihsizlik, dil sürçmesi, gaf ya da pot kırma denir diye…
O sırada heyecanlanmış olabilir, deneyim eksikliğinden kaynaklanan bir zafiyet yaşamış olabilir, yorgun düşmüş ve cümleyi toparlayamamış olabilir…
 
*
 
Bakın…
Cumhuriyet tarihi boyunca gelmiş geçmiş koca koca politikacılar ne gaflar yaptı, ne talihsizlikler yaşadı, ne potlar kırdı, nasıl dilleri sürçtü bir hatırlayın.
Şimdi geriye dönüp baktığımızda gülüp geçiyoruz.
Bırakın eskileri, bugün aktif politika yapan siyasetçilerin devirdiği çamların haddi hesabı yok.
Gelecekte de yeni gaflar mutlaka ki olacaktır.
Çünkü politikadır bu ve yapılan gaflar da politikanın tuzu biberidir.
 
*
 
Bu noktada şuna önem gösterilmelidir.
Bir politikacı gaf yaptı diye linç edilmemelidir, alay konusu yapılmamalıdır, itibarsızlaştırılmaya çalışılmamalıdır, karalanmamalıdır, yıpratılmamalıdır, özgüveni yerle bir edilmemelidir.
Hele ki o politikacı gençse ve Türkiye siyasetinin geleceğiyse…
Herkesten çok sahip çıkılmalıdır.
Hangi siyasi parti mensubu olduğu hiç önemli değil; AK Parti’lisi, CHP’lisi, İYİ Parti’lisi, MHP’lisi vesaire…
Genç bir politikacıysa ve istemeden bir hata yaptıysa inatla kucaklanmalı; Türk siyasetinden yukarıda anlattığım gibi linç girişimleriyle silme girişimleri yerine, yine Türk siyasetine kazandırılmalıdır.
 
*
 
Bilinmelidir ki…
Ülkemizdeki çarpık politik yapı nedeniyle yıllar boyunca nice gencimiz öldürüldü, hücrelerde çürüdü, işkence ve angaryalara maruz kaldı, onuru ve gururu ayaklar altına alındı.
Ama artık yeter!
O günlere geri dönmeyelim, geleceğe gençlerimizle birlikte umutla bakalım ve o gençlerimizi de asla yedirtmeyelim.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
mehmet 21 Haziran 2018 03:20

itibarsızlaştırma kampanyasına hiç gerek yoktu bence

1 0 Cevap Yaz
mehmet 21 Haziran 2018 03:18

he he anlat anlat

1 0 Cevap Yaz
ayşe yeşil 19 Haziran 2018 13:54

Politikaya soyunmasın öyle acemiler o halde adam mı yok başka CHP ye milletvekili adayı gösterilecek? öyle demek istemişdir de böyle söylemiştir de hayırdır?? sayın yazar sizdeki bu telaş niye??bu ülke böyle gaflarla gaf yapanlarla çok oyalandı artık yeter..adam gibi adamlar gelsin getirilsin.

5 7 Cevap Yaz
arda 19 Haziran 2018 13:09

dervişin fikri ne ise zikri odur. diye atasözümüz var

5 6 Cevap Yaz
cemil kabalak 19 Haziran 2018 11:41

dürüst ve temiz insanların yapmış olduğu küçücük dil sürçmeleri bile nasıl kullanılıyor..dün bir sümüklü oğlanın peşinden koşturup ülkeyi 15 temmuz sürecine götürenler bizi aldatmışlar deyip kendilerini her işten sıyırırken aslında özüne bakıldığında da doğru olan bir sözden hareketle yapılana bakın...evet eğer Mustafa Kemal ve arkadaşları olmasaydı bu ülkede bayram kutlamak mümkün olabilirdi...bu vatanı vatan yapan şehitler olmasaydı bayramlar bayram olur muydu? bayramları millete zehir edenlerin bir sözü alıp sağa sola çekiştirmeleri siyasi yetersizliklerinin göstergesinden başka bir şey değildi...çünkü onlar babalarını tanrı gibi gördüklerinden kendilerini isa ( mesih ) sanıyorlar

6 4 Cevap Yaz
Ukab UKABE 19 Haziran 2018 10:56

O kadar kudretlisin yani.Gelecege göz kırpar gibisin sayın gazeteci.tarafsizlik ve bağımsızlık ilkesini rafami kaldırdın.Ne gafı ,direkt bilgisizlik ilamı,yada bir takım çevrelere kemalistim mesajı gönderme çabasının verdiği heyecanının sebep olduğu hezeyan hâli.

8 7 Cevap Yaz
Gülelitay 19 Haziran 2018 10:06

Sen onun avkatımısın kendi kendini savunamıyormu belki düşüncesi senin bahsettiği gibi değil

7 9 Cevap Yaz
Eskişehir 19 Haziran 2018 09:39

Ne itibarsızlaştırması yahu, kadının yaptığı gaf yenilir yutulur değil. İki günde unutuldu gitti. Başkası yapsa aynı gafı, günlerce konuşursunuz. Neymiş genç politikacıymış... hadi ordan... Chp”nin mv adayı yaptığı ümitsiz ev kadınlarından bir tanesi sadece bu gördüğünüz şahıs !

8 9 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi