SGK anlaşmasını kim engelliyor

12 Haziran 2019 08:52
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehir’de bir özel hastane var! Reklam sayılmazsa ismini de verelim, Gürlife Hastanesi… Sağlık Bakanlığı’ndan ruhsat almış ama SGK ile bir türlü anlaşma yapamıyor. SGK ile anlaşması olmayan bir hastanenin kolay kolay yaşaması mümkün değil! Çünkü vatandaş, katkı payını SGK’nın ödediği diğer hastaneleri tercih eder, ediyor da zaten! Birkaç hafta önce “SGK niçin anlaşma yapmıyor, hastane yönetimi açıklasın” diye yazınca adeta biz günah keçisi olduk! Sonra hastane yönetimi dedi ki SGK neden anlaşma yapmadığını açıklasın! Ve işin en kötü yanına geldik!
İşin içine siyaset girdi ve AK Parti Grup başkanvekili Murat Özcan, “Neden anlaşma yapılmıyor, hastane yönetimi açıklasın” dedi… O kadar çok “açıklasın” diyoruz ki, kimin neyi açıklayacağını bilmiyoruz. Kim açıklayacak?
• Milletvekilleri mi?
• SGK il müdürü mü?
• Çalışma Bakanlığı mı?
• Vali mi?
Kim açıklayacak!
İşin en kötü yanı artık bu konunun “siyasi bir konu olması” Hatırlarsanız CHP ve İYİ Parti milletvekilleri, hastane önünde yapılan basın açıklamasına katılmış ve “Hastaneyle SGK niçin protokol imzalamıyor” demişti. Birisi “olan-biteni” açık yüreklilikle anlatsa meselenin özü anlaşılacak! Eğer biri engel oluyorsa bu net olarak kamuoyuna şikayet edilmeli! SGK anlaşmayı yapmıyor, yapmaya da yanaşmıyor bunu öğrendik! Peki bu protokolün yapılmasına kim engel oluyor, hiç olmazsa bunu açıklayın!

BÜYÜKERŞEN’İN ANILARI!

İÇEM’in kuruluş hikayesi Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in Zamanı Durduran saat, kitabında da yer alıyor. Kitabın bir bölümünde Büyükerşen, İÇEM’in uluslararası alanda elde ettiği başarıyı şu cümlelerle aktarıyor:
• İşitme engelli öğrenci sayımız da hızla artmaya başladı. Her üç dört çocuk için bir yetişmiş uzman gerekiyordu. Akademiye alınan kadrolarla, yabancı dil bilen ve büyük özveri isteyen bu mesleğin ilk elemanlarını pratik uygulamalara alarak, her geçen gün olumlu sonuçlara ulaştık…
• Bu konularda hayli ileri mesafeler almış olan İngiliz Manchester Üniversitesi ve Amerika’da ünlü aktör Spencer Tracy’nin aynı şekilde işitme engelli olan çocuğu adına kurduğu John Tracy Clinic, Graham Bell Vakfı’nın yanı sıra, Rochester Üniversitesi İşitmeyenler Enstitüsü ve Gluded College’la işbirliği bağlantısı kuruldu. O sıralarda, İngiltere kraliçesinin de dikkatini çeken bu girişimimiz, kraliçenin yardım programları çerçevesinde Miss Clark adında İskoçyalı bir bayanı bize uzman olarak görevlendirdi.
• Aldığımız sonuçlar çok sevindirici ve gurur vericiydi. Türkiye’nin her tarafından İÇEM’i duyanlar, ailece Eskişehir’e yerleşip çocuklarının eğitimini talep ediyorlardı. Eğitim merkezinin ünü giderek yurt dışında da yayılıyordu. Yetiştirdiğimiz uzmanları uluslararası kongre ve konferanslara yolluyorduk. Hepsi yeni bilgilerle dönüp, “yeni programlar” başlatıyorlardı.
• (Dün yazdığım “Dudakları okuyanlar” yazısından sonra bir arkadaşım Büyükerşen’in Zamanı durduran saat kitabında, İÇEM’in kuruluş öyküsünün yer aldığını söyledi. Önemli bir bölümünü sizler için aktarıyorum)

PIRASANIN PLANI

Pırasa geçen ay markette 10 bin liraydı. Geçen hafta 5 liraya kadar düşmüştü! Pırasa pırasa olalı böyle fiyat görmüyor. İşin bir de diğer yanı var… Ispanak 4 lirayı bulursa pırasa haydi haydi 10 lira olur! Peki son dönemde sebzeler niçin bu kadar pahalılaşıyor. Planlama yapamıyoruz… Pırasa örneğini bu nedenle verdim. Üretici pırasayı ekti! Tarladan mahsülü kaldırdı, ertesi gün elinden çıkarmak zorunda! Pırasa bir gün sonra mutfağa girmezse çöp olur! Niçin böyle? Çünkü planlama yapılmıyor! Üretici nereye ne zaman ne ekmesi gerektiğini bilmiyor. Pırasa Sakintepe’den İstanbul haline gidiyor. Ama fiyatı belli değil! Kaç lira verilirse onu alıp cebine koyacak! Mazot, gübre fiyatını karşılamazsa seneye de bir daha ekmeyecek, belki de üretimden çekilecek!

İNSANI NASIL GÖRÜRÜZ!

Zülfü Livaneli’nin Serenad kitabında 60 yıl süren bir aşk anlatılır. Kitabın bir bölümünde yer alan diyalog şöyledir:
-Aramızdaki temel fark ne, biliyor musun? Sen insanlara baktığın zaman üniformalar, bayraklar ve din görüyorsun!
-Peki, sen ne görüyorsun bakalım?
-İnsan, sadece insan. Seven, acı çeken, acıkan, üşüyen, korkan bir insan.

…/…

Sizlerde düşünün! Bir insana baktığınız zaman siz ne görüyorsunuz!

GÜNÜN SÖZÜ

Tüm muhteşem hikayeler iki şekilde başlar: Ya bir insan bir yolculuğa çıkar, ya da şehre bir yabancı gelir... Tolstoy

GÜNÜN KARİKATÜRÜ
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
İhsan 12 Haziran 2019 09:13

sağlık bakanlığının ruhsat vermesi başka sgk nın anlaşma yapması farklı .

1 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi