Şeytan

Cihan Yıldırım yazdı

17 Mayıs 2018 12:00
A
a
Sütiş Eskişehir
Eskişehirspor ‘son anda’ Süper Lig’in kapısından dönünce hepimiz yıkıldık. Tüm planlarımızı Süper Lig’e çıkmaya göre yapmıştık. Bir atımlık barutumuz vardı! Olmazsa ne yapacağımızı bilmiyorduk. Sadece ‘çok kütü şeyler’ olacağını hissediyorduk.
Borç yüküyle düşen diğer takımların akıbetlerine bakıp ‘eyvah’ diyorduk. Yani B Planı’mız yoktu. Halil Ünal üzerine düşeni yapmıştı ama... Sonuç iyi olmamıştı.
Herkes neler olabileceğini tahmin ediyordu ama kimse harekete geçmiyordu. Böyle bir ortamda Eskişehir Basket’in Başkanı, Sanayici Sinan Özeçoğlu’nun ismi gündeme geldi.
 Özeçoğlu, kimsenin önünden geçmeye cesaret edemediği Eskişehirspor’a sahip çıktı. Adeta ‘görev bilinciyle’ başkanlığı kabul etti. Basket ve futbolun patronu olan Özeçoğlu, kentin spor yükünü tek başına çekmeye başladı.
Neler yaptığını, hangi ortamda nasıl bir mücadele verdiğini ‘tekrar’ yazmak istemiyorum. Bugünlük herkesin bildiğini söylemekle yetineceğim. Özeçoğlu, ‘cebinden’ 12 milyon lira vererek takımı ayakta tutmaya çalıştı.
12 milyon lira... Kulüp tarihinde kimsenin vermediği bi para. Anadolu kulüpleri arasında bile ‘pek duyulmayan’ bir meblağ... Bir yandan da Süper Lig’e çıkardığı Eskişehir Basket... Basket için de yaklaşık 7 milyon lira harcadı. İki sezonda Basket için harcadığı para da 15 milyonu geçti.
Kenti yönetenler tarafından ‘kıymeti’ bilinmeyen Özeçoğlu, görevi bırakmak zorunda kaldı. Nedenlerini ayrıntılı yazıp konuşmuştuk...
Karşımızda böyle bir adam var. Fazlası var eksiği yok...
Yaptıkları, çabası ve fedakârlığı her zaman ‘minnetle’ hatırlanacak. Daha doğrusu hatırlanacak sanıyorduk. Evet, camianın büyük bir kesimi Özeçoğlu’nun ‘hakkını’ teslim ediyor.
Ama fakat lakin...
İşini gücünü bırakıp Özeçoğlu ile ‘uğraşan’ birileri var! Birileri, nedenini kimsenin anlamadığı bi şekilde Özeçoğlu’nu itibarsızlaştırmaya çalışıyorlar. Özeçoğlu’nun gördüğü itibarı göremedikleri için mi böyle yapıyorlar? Bilmiyoruz...
ESES’ten 12 lira alacağı olmayanlar 12 milyon lirasını kulübe vermiş adama ‘çamur atmaya’ çalışıyor.
Böyle yapanlardan biri de Erdal Şahbaz. Şu an Başkanvekili ve Basın sözcüsü... Sayın Şahbaz’ın Özeçoğlu ile ne gibi bir alıp veremediği var bilmiyorum ancak ithamları için en hafif tabirle ‘ayıp oluyor’ diyorum.
Aslında Özeçoğlu’nu en iyi Şahbaz anlamalı! Şahbaz’ın kulübe verdiği 300-500 bin lirayı almak için neler yaptığını herkes biliyor. Şimdi ‘alacağı için kulübe haciz gönderdi’ diyeceğim, Şahbaz hemen çıkıp ‘haciz gönderdiğim ispatlansın istifa ederim’ diyecek.
En iyisi siz ne benim ‘iddiama’ ne de Şahbaz’ın açıklamasına inanmayın! Tanıdık bir avukat, hukukçu bulup sorun. Hukuk Fakültesi birinci sınıf öğrencisi de olur. Sorun ve öğrenin “Şahbaz’ın parasını kurtarma girişiminin adı” neymiş!
Özeçoğlu’nun hakkının teslim edilmesinden rahatsız olan Şahbaz, “Adamı peygamber yaptınız haa” diye sitem etti. Kimse Özeçoğlu’nu peygamber ilan etmedi. Peki, siz niye ‘şeytan’ ilan ediyorsunuz? Ne yaptı bu adam bu kadar ya?
12 milyon harcayıp size de beş milyonluk kaynak bıraktığı için mi nefret ediyorsunuz? Neden “Özeçoğlu 1965’ten beri başkanmış ve tüm hataları yapmış gibi” davranıyorsunuz? Borcu yapan kendinize ve takımı düşüren Mesut Hoşcan neden tek laf yok!
Bu Özeçoğlu sabırlı adammış! Başkası olsa çıkar konuşur... İşte o zaman birileri değil kulüpte yöneticilik yapmak tesislerin önünden bile geçemez! Şahbaz öyle çıldırmış ki geçenlerde Hoşcan’ı başkan seçen ‘delegeyi’ suçladı. Ünal masum, Hoşcan masum, Şahbaz masum ama delege suçlu, Özeçoğlu suçlu!
Bence Şahbaz şansını fazla zorlamamalı. Allah korusun ‘birileri’ konuşmaya başlarsa huzuru kaçabilir.
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Mert 1 Haziran 2018 01:52

Özeçoğlunu iyi övmüşsün de harcadığı paranın karşılığında senetini almış hayrına değil tabi ... bu gazete fitne fesat üretiyor yazık . Eskişehir sporlulupunuzu gözden geçirin

0 0 Cevap Yaz
Aktif A. Ş 18 Mayıs 2018 09:38

Den alınan 40 milyon TL krediyi mesut hoşcan kullanmıştır zamanın valisi azim tunada bu suça ortaktır. Kayyuma verilip suç duyurusunda bulunulması gerekir o parayı geri ödesinler

0 4 Cevap Yaz
Mehmet Yılmaz 17 Mayıs 2018 23:36

Gelen yedi giden yedi. takımı sömürdüler yıllarca. durum ortada. adları tarihe kara harflerle geçecek.

0 4 Cevap Yaz
Ahmet 17 Mayıs 2018 20:46

Sayın Özeçoğlu ,3,4 sponsor bulup bu işi götürebilir aslında ama Halil ve Mesut un borçları bizi bitirdi.

0 3 Cevap Yaz
merak 17 Mayıs 2018 19:06

Alper Potuk un transferinden alınan para nekadar? ve nerde? çıkıp biride Alper Potuk a sormuyor. Ozaman takke düşer

0 2 Cevap Yaz
Hoscan 17 Mayıs 2018 17:58

Hoscanin yonetiminde bu takim tarihin en kötu zamanini gecirdi maddi manevi.Bana gore tek suclu hoscan

3 2 Cevap Yaz
bilek26 17 Mayıs 2018 17:49

sonunda birileri gerçek taraftarın düşündüklerini dile getirdi.

1 5 Cevap Yaz
bulent 17 Mayıs 2018 15:47

Ozecoglu bu kulübün başına gelmiş en doğru kişidir,ama en yanlış zamanda.....

0 14 Cevap Yaz
Efsane es es 17 Mayıs 2018 13:05

Helal olsun taraftarin haykirmak istedigini siz yazmissiniz yureginize saglik

1 15 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi