Sevgili AK Partililer, Nabi Avcı’yı dinler misiniz?

18 Mayıs 2019 09:55
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Üstat Hakkı Sağlam’dan öğrendik…
Meslektaşımız Merve Demir, AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan’a, Millet Bahçesi’nin altına yapılacak otoparkın kapasitesini sormuş. Çalışkan bu soruya, “benim ağzımdan yazma” diyerek, “500 araçlık otopark olacak” cevabını vermiş.

*

Şimdi şunu netleştirelim artık. Her kafadan bir ses çıkıyor; yok 700 araçlık otopark, yok 600 araçlık otopark…
En son Zihni Çalışkan, 500 araçlık otoparkın yapılacağını söylemiş, Millet Bahçesi’ne.

*

Hepsi yanlış!

*

Millet Bahçesi’nin fikir babası olan AK Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı’yla, yakın geçmişte bir söyleşi yapmıştım. Avcı’nın, Millet Bahçesi’nin altına yapılacak otopark ile ilgili ifadeleri de yer alıyordu, o söyleşide. Ve Avcı, o ifadeleri, İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Deniz Kılıç’ın Millet Bahçesi’ne ilişkin açıklamalarından sonra kullandı!
Demişti ki Avcı: “Şimdi gelelim otopark meselesine. Evet, biz demiştik ki, Millet Bahçesi’nin altında 700 araçlık bir yeraltı otoparkı olacak. İki katlı bir otopark düşünüyorduk. Ama tek kat yapılmasına karar verildi. Bu nedenle otoparkın kapasitesi 459 araçlık oldu. Projeyi yapan uzmanlar bu durumu şöyle izah etti: AVM’lerde olduğu gibi sıkışık düzen yaparsak, 700 araç alınabilir. Ancak Avrupa standartlarında bir otopark yaparsak 459 araçlık bir otopark ortaya çıkar ve olması gereken de budur.”

*

Anlaştık mı?
Millet Bahçesi’nin altına yapılacak otoparkın kapasitesi, herhangi bir değişiklik olmazsa, 459. Yazıyla ifade etmem gerekirse, dört yüz elli dokuz!

*

Bu bilgiyi, özellikle, ‘Millet Bahçesi yapıyoruz’ diye övünen ancak Millet Bahçesi’nin özelliklerinden bihaber olan AK Partililere sunuyorum!

Kabuk bağlayan yaramız: Ali İsmail Korkmaz…

Ali İsmail Korkmaz…
Hatay’dan Eskişehir’e gelen misafirimizdi…
Anadolu Üniversitesinde okuyordu…
Belki de Eskişehir’e yerleşecek, bu şehre emek verecekti…
Ancak alçak bir kumpasla beraber katledildi!

*

Açık konuşmak gerekirse, yaralarımız kabuk bağladıkça, yürek acılarımızı çoğu zaman anımsayamıyoruz. Uğur Mumcu, Abdi İpekçi, Ahmet Taner Kışlalı, Çetin Emeç, Muammer Aksoy, Bahriye Üçok; Denizler ve daha niceleri…
Ali İsmail Korkmaz’da, kabuk bağlayan yaralarımızdan, acılarımızdan bir tanesi…

*

Dün, bir kez daha içim acıdı. ‘O gün’; Ali İsmail’in hain bir kumpas sonucu acımasızca katledildiği, ‘o gün’ geldi aklıma…

*

O günü, CHP eski İl Başkanı Rabia Akman anımsattı. Belki de, benim gibi birçokları, Akman’ın yürek burkan paylaşımıyla bir kez daha andı, geleceği çalınan evladımızı…

*

Akman, Anadolu Üniversitesi’nin 2016 mezuniyet töreni başvuru listesini yayınlayarak, şu ifadelere yer verdi: “Bu gördüğünüz liste, 2016 yılı Anadolu Üniversitesi’ndeki mezuniyet töreni için yapılan başvuru listesi. Ali İsmail, Ali İsmail’imiz, bu güzel çocuk öldürülmeseydi eğer, mezun olacaktı o yıl. Ve o güzel gülüşüyle, yeni hayatına bir yolculuğa çıkacaktı... #aliismailkorkmazölümsüzdür”

*

Evet…
Ali İsmail Korkmaz ölümsüzdür…
Vatanına bağlılığı; bağımsızlığa, özgürlüğe, adalete olan inancı ve bu inanç doğrultusunda yaptığı onurlu mücadele, gelecek nesillere de anlatılacak ve örnek gösterilecektir…
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Ali 19 Mayıs 2019 07:16

Otopark maliyetini proje içindeki payına bakmak lazım. 500 araç için yapılan yeraltı park yeri 20milyonsa ve araç başına 40 bine mal oluyorsa. Bu parayı nasıl çıkaracaklar. Kamu yatırımlarında akılcılık esastır. Otopark ful dolsa da alınacak ücretle bu maliyet nasıl finanse edilecek. Yeraltına yapıp bu kadar paranın harcanmasına gerek olur muydu? Bunlar hep halk tarafından soruluyor. Bence parktaki araç sayısından çok bunlar konuşulsa be güzel olur

0 0 Cevap Yaz
Esnaf 18 Mayıs 2019 21:04

Vatana bağlılığa sahiplenen arkadaş,dün beka sorunumuz var derken,bugün pkk yla masa altı görüşmelerin tam ortasında!Sarayın bekçiliğinden başka yapacak bir işi kalmayan bu zat ,ne milliyetçiliği nede ülkücüyü temsil edemez!!!!

2 3 Cevap Yaz
kaç araçlık ? 18 Mayıs 2019 12:43

Bakın; Otoparkı bu kadar tartışma konusu yapmaya , yok şu şunu dedi, o bunu dedi, yok kapasitesi şu kadardı, yok o bilmiyor, gibi sürtüşmelere hiç mi hiç gerek yok. Kimse yormasın kendini. Mesele çok basit. Çözüm mü ? O daha da basit. Yüklenici firmadan bir şekilde otoparkla ilgili kısmın projesini elde edin. Olmadı mı? Millet bahçesi projesinin bilgi föyü'nü elde edin. Oda mı olmadı ? Firma merkezinden, "otopark kaç araçlık" diye samimi şekilde sorun. Bu da mı olmadı? E... artık bu meseleyi şimdilik kapatalım. Otopark, 400 araçlık mış, 500 araçlık mış ,1000 araçlıkmış, yok tek katlıymış.... İnanın Eskişehir halkını pek de ilgilendirmiyor. Şimdi gündemimiz de İstanbul var. Ekrem abimiz.

4 10 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi