Sertel’den çağrı 2 günlüğüne Eskişehir’e gelin!

Atila Sertel, CHP’nin İzmir Milletvekili… Eskişehir ile bağlarını hiç koparmadı.

8 Temmuz 2021 09:27
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Atila Sertel, CHP’nin İzmir Milletvekili…
Eskişehir ile bağlarını hiç koparmadı. İzmir milletvekili olsa da Eskişehir, söz konusu olduğunda elini taşın altına koymaktan hiç çekinmiyor. Eskişehir’in çıkarlarını TBMM’de de korumak için çaba gösteriyor.
Son olarak TBMM’de Kamu iktisadi Teşebbüsleri Komisyonu’nda yaptığı konuşma Eskişehir’in unutulan değerlerini ve sahip çıkmamız gerektiğini hatırlattı.
Sertel’in ilgili komisyonda yaptığı konuşmanın özetini aktarmak istiyorum.
  • Ben Eskişehir de doğdum büyüdüm; gençliğim, lise hayatım hep Eskişehir'de geçti. Bizim için Devlet Demiryollarının çok büyük bir önemi vardı yani pek çok arkadaşım teknik okullardan mezun olduğu zaman ya Devlet Demiryollarında ya da havacıların fabrikalarında çok rahatlıkla iş bulabiliyordu. O açıdan, Devlet Demiryollarının Eskişehir'de, bizim hayatımızda çok büyük bir önemi var.
  • Zaten bu Eskişehir Bölge Müdürlüğü yani TURASAŞ olarak geçen, daha önce TÜLOMSAŞ olarak görev veren, ondan önce Devlet Demiryolları Fabrikası olarak görev gören, yüz yirmi yedi yıllık geçmişe sahip olan bu kuruluş, çok seri ve güzel üretim yapan ve gerçekten hem yurt içi hem de yurt dışındaki lokomotifleri, hele son dönemde dizel hidrolik, elektrikli ve hibrit araçları yapan, yol vagonlarını yapan çok önemli bir fabrika. Burada çalışan ve görevi gören bütün arkadaşlara teşekkür ediyorum, emeği için teşekkür ediyorum, Türkiye'ye koydukları katkı için teşekkür ediyorum.
  • Aslında bizim o Bölge Müdürlüğünün olduğu alan burada yazıldığı gibi 540 dönüme yakın bir alan ve o alanda fabrikalar iç içe ve seri bir üretim var. O açıdan, Türkiye'ye millî olarak çok katkı koyuyor.
  • Ben geneli üzerinde bu sözü almayı uygun gördüm ve burada KİT Komisyonu üyelerine de bir önerim var Başkanlık nezdinde!  Sizin uygun gördüğünüz bir tarihte, bizim de uygun olduğumuz bir tarihte Eskişehir'de bu fabrikaları gezerek, yapılan işleri yerinde tespit ederek, bir gece de orada, Eskişehir'de kalarak iki günlük bir Eskişehir seyahatiyle KİT Komisyonunun bu fabrikaları gezmesini ve görmesini ben isterim ama takdir, komisyonundur!
 

DEMİRSPOR’UN HAKKI NE OLACAK?

Atila Sertel, KİT komisyonunda Eskişehir Demirspor konusuna da değiniyor. Ankara Demirspor’a aşırı yardım yapıldığı yönünde eleştirilere katılan Sertel, Eskişehir Demirspor’un unutulmamasını istedi:
  • Uzun yıllar ama Eskişehir Demirspor, demirsporların içerisinde ilk kurulan kulüp. 1930 yılında kuruldu bu kulüp ve Eskişehir'in değil Demirsporların arasında en eski kulüp. 1940 yılında Eskişehir Demirspor Fenerbahçe'yi 3-1 yenerek kupa aldı, Türkiye şampiyonu oldu ama ne yazık ki liglerin statü olarak o dönemde bugünkü gibi olmaması nedeniyle Türkiye şampiyonluğu da Demirspor'un yok sayıldı. Aslında burada sizlere düşen görev, Demirspor'un o dönemde o dönemdeki hakkını koruyarak 1940'ta elde ettiği şampiyonluğu Demirspor camiasına kazandırmak.
  • Eskişehir Demirspor sadece futbolla ilgili değildi, , boks yapardık, güreşçi yetiştirirdi. Demirspor, voleybolcu, basketbolcu yani bütün branşlarda çok iyi bir kulüptü şimdi ne durumda bilemiyorum. Eskişehir Demirspor şu anda amatör kümede oynuyor. Bence, eğer destek verecekseniz yani Devlet Demir Yolları olarak, TCDD olarak Demirspor kulüplerine destek verecekseniz altyapıya önem verip Türkiye'ye sporcu yetiştirilmesine yönelik tesislerin yapılmasına, sahaların inşa edilmesine ve altyapının geliştirilmesine destek vermeniz bence çok daha önemlidir diye düşünüyorum.
 

ESKİŞEHİRSPORLUYUM!

Siyasetçiler genelde taraftarı olduğu spor kulübünü söylemeyi pek tercih etmezler…
Diğer kulüp taraftarlarını küstürmek istemezler…
Atila Sertel, her yerde gururla övünçle “Ben Eskişehirsporluyum” diye söylüyor…
Eskişehirspor’un son kongresine katılan tek milletvekiliydi
Sertel’in şu konuşması taraftarlardan büyük alkış almıştı:
-Kulübün bu hale nasıl geldiğini benden daha iyi biliyorsunuz. İzmir’de Göztepe taraftarından Eskişehirsporlu olduğum için çok küfür yiyorum ama ben onlara hiç cevap vermiyorum. Herkesin gönlünde bir aşk yatar. Sevdayla takıma bağlanmış bir insanım. Elbette mezara kadar taşıyacağız. Kim ne derse desin ben Eskişehirsporluyum. Üzerimize ne düşerse yapmaya hazırım…
Bu konuşmanın ardından Taraftarlar Birliği Başkanı Murat Diri şu mesajı yayınladı:
-İzmir CHP milletvekili Atila Sertel kendisi aslen Eskişehirli... "Eskişehirspor Kapanıyor" diye dertlenip çıkıp kongreye geliyor. Şehrin kafasını kuma gömdüğü şu günlerde gelip desteğini bizlere hissettiren vekilimize tüm camiamız adına teşekkür ediyoruz!
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Kızılcıklı Tayfa 8 Temmuz 2021 11:23

Demirspora destek olalım 3.ligde kesin olması gereken bir takım

0 2 Cevap Yaz
Hüseyin Özdemir 8 Temmuz 2021 10:01

Acaba Eskişehirli diğer insanlar Eskisehirspor harici tuttukları takımları söylemezler mi ? Yoksa söyleyemezler mi ? Eskişehirsporu ve camiayı ayrı tutarak söylüyorum; Bir zamanlar Eskişehir stadında maç olunca fanatik yobazlar tarafindan karşı takımın taraftarlarına az saldırılmadı bu şehirde.. Niye ?.. Çünkü onların forma rengi farklıydı. Tuttukları takım için adam boğazlayan, karısının kızının hatta çocuğunun yanında rakip takım taraftarlarına ana avrat söven yobaz holiganları takımın içinden temizlemek yerine, Ehehe he Eskişehirsporda herkes tuttuğu takımı söylemez zaten denilerek geçiştiriliyor

2 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi