Senin seçmenin yok TCDD Bey kardeşim

TÜLOMSAŞ arazilerinin birilerine peşkeş çekilme ihtimali, hop oturup hop kalkmamıza neden oldu. Kimse vatandaşa, "Niye endişe ediyorsun kardeşim?" diye sormasın. Burası Türkiye olduğu için ve benzer örneklerinden çok olduğu için endişe ettik

14 Ağustos 2020 09:48
A
a
Sütiş Eskişehir

TÜLOMSAŞ arazilerinin birilerine peşkeş çekilme ihtimali, hop oturup hop kalkmamıza neden oldu. Kimse vatandaşa, "Niye endişe ediyorsun kardeşim?" diye sormasın. Burası Türkiye olduğu için ve benzer örneklerinden çok olduğu için endişe ettik.

Neyse ki yanlış alarmmış.

Bu arada iktidarı savunmakla mükellef olan bazı yazarların da rahat bir nefes aldıklarına eminim. Şimdi, "Kardeşim asrın hükûmetimiz arazileri 'parsel parsel' birilerine verir mi hiç? Allah efendimizin hükûmetini kuru iftiralardan saklasın..." diyorlar. Ancak gerçekten de söz konusu araziler imar rantına açılsaydı, hükûmetin yaptığının ne kadar doğru bir şey olduğunu savunacak olanlar da yine kendileriydi. Dolayısıyla alınlarında biriken terleri ellerinin tersiyle silip, "Çok şükür, bunu da atlattık" dediklerine kalıbımı basarım.

Bu arada TCDD yetkililerinden gelen bir açıklama var ki evlere şenlik... TCDD 2'inci Bölgesi'nin yaptığı yazılı açıklamada, herhangi bir arazinin ranta açılmadığı özenle vurgulanmış. Yani vatandaşın yüreğine su serpilmiş. Ancak aynı açıklamada 'Araya mesaj' sıkıştırma çabasını da görüyoruz. Yapılan açıklamada Büyükşehir Belediyesi'nin, bölgedeki imar planlarında bir değişiklik yapmadığı belirtiliyor. Bir anlamda, "Biz işimizi iyi yapıyoruz fakat bu CeHaPe'li belediye yok mu... Hiç bir iş yapmıyorlar vesselam" demeye getirmişler.

Tabii bu açıklamaya Büyükşehir Belediyesi'nden jet hızıyla yalanlama geldi. Büyükşehir yetkilileri kendilerinin imar planlarını çıkarttıklarını ancak daha kapsamlı imar planlarını alt belediyelerin yapacağını belirtti. Ayrıca alt belediyelerin de TCDD yetkilileri işleri yarım yamalak yaptıkları için ellerinin kollarının bağlı olduğunu ifade etti.

Büyükşehir'den gelen yazılı açıklamada, TCDD'nin 'Mugalata' yaptığı belirtilmiş. Yani yanıltma... Bir anlamda yalan söylemek...

Şimdi öyle bir açıklama yapıyorsunuz ki, bu açıklamanın daha mürekkebi kurumadan dört bir yandan yalanlama geliyor. Muhtemelen Türkiye siyasetine damgasını vuran, "Sen açıklamayı yap, seçmenin saftır, nasıl olsa inanır" mantığıyla hareket etmişler.

Şimdi TCDD Bey kardeşim; farkında mısın bilmiyorum ancak senin seçmenin yok... Sen bir siyasi parti değilsin; devletsin. Açıklamalarının da devlet ciddiyetinde olmasını bekliyoruz.


Güle güle ve hoş geldiniz

Eskişehir İl Jandarma Komutanlığı'na Albay Ercan Atasoy getirildi. Daha önceden Adıyaman İl Jandarma Komutanı olan Atasoy, kendini kanıtlamış bir asker. Eskişehir'de başarılı olacağından kuşkumuz yok. Bu arada Karaman'dan Eskişehir'e atanan eski İl Jandarma Komutanı İlhan Şen de Muş ilinde ve aynı makamda görevini sürdürecek. Her ne kadar sınır şehri olmasa da Muş ili terörle mücadelede önemli bir yere sahip. Bizim tanıdığımız Albay Şen bu yükün altından da şan ve şerefiyle kalkacaktır. Gidene güle güle, gelene hoş geldin diyoruz. Eskişehir aileyle birlikte yaşamak için güzel bir şehir. Albay Ercan Atasoy'un ehil ellerinde bir asayiş sorunu yaşamayacağımıza eminiz.

 

Hükûmete yüklenmeyin 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk 31 Ağustos'ta okulların açılacağını, ancak uzaktan eğitim yapılacağını belirtti. Selçuk'un açıklamalarına göre bu tarihten 3 hafta sonra yani Eylül'ün 21'inde yüzyüze eğitimler de peyderpey başlayacakmış. Öncelikle çocuklarımıza iyi ve faydalı bir eğitim yılı geçirmelerini dileriz. Şimdi pek çok kişi hükûmeti eleştirmeye başladı. Bana kalırsa bu konuda toplum olarak hükûmete haksızlık yapıyoruz. Ortada daha önce karşılaşmadığımız bir bela var. Eğer ki okulları açmazsak, bunun eğitim ve ekonomi hayatına çok ağır etkileri olur. Öte yanda okulları açarsak, bu durum da salgının genişlemesine hatta çocuklarımızın hayatını kaybetmesine neden olabilir. Özetlemek gerekirse hükûmet ne karar verirse versin, bu karar yüzde 100 doğru olmayacaktır. Bu konuda bizi yönetenlerin ne kadar ağır bir sorumluluk sırtladıklarını unutmayalım. Ve hükûmete de fazla yüklenmeyelim.

 

İçmeye hazır sigara... 

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, kent merkezinde belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenledi. kaçak sigara operasyonunda 2 şüpheli gözaltına alındı. Yetkilileri tebrik ederiz.

Eskiden Emniyet yetkilileri bir operasyon yaptıkları zaman, ele geçirilen yasadışı maddeleri teşhir ederdi. Şimdi yine terör örgütlerine ve uyuşturucu kaçakçılarına karşı etkili operasyonlar yapılıyor elbette. Ancak patlamaya hazır dinamit lokumlarının yerini içime hazır sigaralar almış durumda. 'Örgütsel doküman'ların yerini sigara kağıtları aldı. Artık amonyum nitrattan bahseden yok. Bunun yerini Adıyaman – Çeltik tütünü dolduruyor. Yanlış anlamayın; kaçak sigaraya karşı yapılan operasyonları küçümsemiyorum. Bilakis bunları çok önemsiyorum. 1919'da Amerika'da içki yasağı gelince, Amerikalılar yine içki içmeye devam etmiş, ancak mafya denilen belanın ortaya çıkması sağlanmıştı.

Siz sigara ve tütün ürünlerine ne kadar zam yaparsanız yapın, tiryakileri bunu içmeye devam edecektir. Ancak ucuz olan yasa dışı yollara yönelir vatandaşlar. Bu durum da organize suç şebekelerinin gürbüzleşmesine neden olur. Bunun çözümü sigara ürünleri üzerindeki anlamsız vergileri kaldırmak. Zam yaparak tütün alışkanlığıyla mücadele edemezsiniz. Üstelik bunu yaparsanız, uzun vadede mafyayla da mücade etmeniz gerekir.

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Sezar 14 Ağustos 2020 15:20

Her zaman olduğu gibi önce zarf atıyorlar. Tepkiye göre safları oluşturup güçlendiriyorlar. 3-5 ay sonra daha örgütlü olarak tekrar konuyu gündeme getireceklerine emin olabilirsiniz. Termik de de olduğu gibi.

2 3 Cevap Yaz
bilek26 14 Ağustos 2020 11:20

Öğrencilerin 15 kişilik sınıflarda okuyabileceği sayıda okul yapılmış olsaydı ve atanamamış öğrenmenlerin hepsi atanmış olsaydı şimdi içimiz daha rahat olmayacakmıydı , bu konu irdelenirken bunu niye es geçiyorsunuz?

4 3 Cevap Yaz
Çok güldüm 14 Ağustos 2020 10:46

Parti değildir o, parti olsa duramazsın zaten. Hem pek muhterem müslümanlarin ne işi olurmuş kurumları partilerinin binalarına çevirmekle ? Ali babanın çiftliğidir o, alibabanın çiftliği. Lütfen iftira etmeyelim kerem bey

2 6 Cevap Yaz
Hayır 14 Ağustos 2020 10:43

TCDD siyasi parti olmadı, sadece akp il başkanlığı mini şubesi gibi çalışan kurumlardan bir tanesi haline getirildi

2 7 Cevap Yaz
Hep söylerim 14 Ağustos 2020 10:40

Birçok devlet kurumu ve kuruluşu artık hükümet partisinin seçip atadığı veya referans torpili olan sişirilmiş kadrolarla dolduruldu. Evet herkese eşit davranması ve tarafsızlık mecburiyeti olan devlet kurumlarının hali ortada. Malum partinin çiftliğine dönmüş durumda, bunca propoganda ve algı ile gobbels bile mezarında ters döndü. Vur patlasın çal oynasın, ağanın eli tutulmaz diye takılıyorlar. Keyfe keder takılıp, talihsiz açıklamalarla sıvayıp geçiyorlar böyle.( umarım çekinmeden yayınlarsınız bu yazıyı ) Zira bunlar gerçekler, Türkiyenin acı gerçekleridir

3 7 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi