Şehitleri anarken şehit oldular

Tam da 15 Temmuz şehitlerini anarken, Van'dan gelen bir haber ciğerimizi yaktı.

17 Temmuz 2020 09:59
A
a
Sütiş Eskişehir
Tam da 15 Temmuz şehitlerini anarken, Van'dan gelen bir haber ciğerimizi yaktı. Bölgede görev yapan çift motorlu bir keşif uçağının Artos Dağı'na çarptığını öğrendik. Gece karanlığında gerçekleşen kazada maalesef 7 polisimiz şehit oldu. Allah şehadetlerini kabul etsin. Kahraman polislerimiz bölgede ya terörist faaliyetleri kontrol ediyordu ya da sınır kaçakçılığına karşı önlemler alıyordu. Belki de kenevir ekilen tarlaların tesbit edilmesi için çalışıyorlardı. Her ne sebep olursa olsun, bizler için canlarını feda ettiler. Bu ülke şehitlerinin ödediği bedelle kuruldu ve ayakta duruyor.

Sırada tarım turizmi var
Milletvekili Emine Nur Günay, Eskişehir'in mikroklima bölgesi olan Sarıcakaya'yı ziyaret etti. Partisi tarafından kırsal ilçelerle ilgilenmekle görevlendirilen Günay'ın çiftçimizin yanında olduğunu görüyoruz. Kendisini de sıklıkla tebrik ediyoruz. Günay son olarak Sarıcakaya Belediye Başkanı Hüseyin Çam'la birlikte kuşkonmaz üretimi yapılan tarlaları ziyaret etmiş. Bizim soframızda pek yer almasa da, kuşkonmazın çok lezzetli olduğunu hatırlatayım. Yine bildiğim kadarıyla kuşkonmaz üretimi genel olarak ihracat hedeflenerek yapılıyor. Bir ekonomist olan AK Partili Günay, katmadeğeri yüksek ürünler ile ihracatta boy göstermenin önemine işaret etmiş. Sanırım herkes kendisiyle aynı fikirdedir. Günay ayrıca daha önce pek duymadığımız bir konuyu daha gündeme getirmiş. 'Agro' turizm; yani tarım ve hayvancılığa dayalı turizm. Bacasız sanayi olan turizm ile tarımı birleştirmek iyi bir fikir gibi gözüküyor. Sanırım bu konuda biz gazetecilerin de biraz daha bilgi sahibi olması gerekecek. Eskişehir'in turizm açısından önemli bir bölge olduğunu biliyorduk. Ancak tarım turizmini yeni öğrendik...

Kapatılan devlettir
Aynı zamanda bir doktor olan İYİ Parti Milletvekili Arslan Kabukcuoğlu, askeri hastanelerin kapanması hakkında ağır eleştirilerde bulundu. Bilindiği gibi Türk tıbbiyesi çok eskilere dayanıyor. İbni Sina'lar, Selçuklu zamanında kurulan darüşşifalar ayrı bir yazının konusu olabilir. Üstelik yalnızca geleneksel değil, çağdaş tıp da çok köklü. Sultan 2'inci Mahmud zamanında temelleri atılan askeri tıbbiyemiz gururumuz olmuştur. Türkiye bir tabip subayın (Refik Saydam) başbakan olduğu ender ülkelerden biridir. Ancak mevcut iktidarın yarattığı erezyondan askeri tıbbiyemiz de nasibini aldı. Dosta düşmana parmak ısırtan Türk askeri tıbbının yerinde yeller esiyor. Son olarak Doktor Kabukcuoğlu askeri hastanelerin kapatılmasının en hafif tabiriyle acemilik olduğunu ifade etti. Sayın Kabukcuoğlu'nu tanırım; nazik bir siyasetçidir. Ancak ben kendisi kadar kibar değilim. Askeri hastanelerin kapalı olması düpedüz beceriksizliktir. Yeri geldiği zaman "Devletimizin bekası" diyenler unutmasın ki devlet demek, AK Parti demek değil. Devlet kurumlarıyla devlettir. Devlet askeri hastanelerdir. Devlet askeri okullardır. Devlet 'Vergiden kaçınan' değil, fukaraya yardım eden Kızılay'dır. Devlet andımızdır. Devlet göğsünü gere gere, "Ne mutlu Türküm diyene" demektir. Siz sadece askeri hastanelerin kapandığını mı zannediyorsunuz? Kapanan devlettir...
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Cemil Cahit 17 Temmuz 2020 15:06

Bence bu konuda yanlış düşünüyorsunuz. Asker hastaneleri ayrıcalıklı bir zümreye hizmet etmek amacıyla kurulmuş hastanelerdi. Bu tarzda hastaneler ancak serhadde ya da özel önem arzeden yerlerde olabilirdi. Ancak Eskişehir vb. yerlerde görev yapan hangi zümreden olursa olsun aynı diğer devlet memurları gibi 8 saat mesai ile çalışan gruplara özel düzenlemeler yapılması yanlıştı ve bu yanlıştan dönüldü. O zaman asker hastaneleri, polis hastaneleri, tcdd hastanesi vb. her kurumun kendine göre hastanesi olur ki böyle bir sağlık sistemi yönetilemez. İnşallah böyle bir acemilik yapılıp zümresel ayrıcalıklar yeniden gündeme getirilmez.

6 0 Cevap Yaz
Doğa Sever 17 Temmuz 2020 15:00

Evet bu kapsamda ; Kaymazyayla(Ankara yolu üzerinde) EKO Tarım Turizmi (bekletilen)Projeside gündeme gelecek herhalde!

0 0 Cevap Yaz
Hektor 17 Temmuz 2020 12:46

Kerem bey; her gün yeni bir yaraya parmak basıyorsunuz, bugün de Askeri Hastaneler konusunu ele almış ve çok doğru tesbitlerde bulunmuşsunuz. Eskişehir Asker hastanesi çocuklarımın dünyaya geldiği, gerek görevde iken gerek emekli olduktan sonra yıllarca hizmet aldığımız ve başka bir hastaneye gitme gereği duymadığımız her konuda mükemmel bir hastane idi...şimdi ise kendimizi öksüz ve sokağa atılmış gibi hissediyoruz,içimiz acıyor,çok üzülüyoruz.İnşallah yanlıştan dönülür ve Askeri Hastaneler yeniden faaliyete geçer.

0 7 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi