Şehir ekonomisi derin yara alacak

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi yönetimleri, 2020-2021 akademik yılı güz döneminde uygulanacak eğitim modeli için alınan ortak kararı açıkladı.

5 Eylül 2020 09:22
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve Eskişehir Teknik Üniversitesi yönetimleri, 2020-2021 akademik yılı güz döneminde uygulanacak  eğitim modeli için alınan ortak kararı açıkladı.
Üç üniversite rektörünün ortak imzasıyla açıklanan kararla birlikte koronavirüs tehdidi nedeniyle bu yıl bahar yarıyılında eğitim ve öğretim faaliyetleri büyük ölçüde uzaktan öğretim tekniğiyle yapılacak.
Açıklanan bu karar Eskişehir’de emlak sektörünü de derinden etkileyecek… Bilindiği üzere Eskişehir bir öğrenci kenti… Birçok öğrenci apartı ve yurtları bulunuyor.
Üniversite sınavlarında Eskişehir’i tercih eden öğrenciler, tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından hayatlarını sürdürecek bir yuva aramaya başladı.
Kimi öğrenci kiralık ev tuttu, kimi öğrenci de apartlara yerleştirildi. Ancak uzaktan eğitim modeli kararı alınmasıyla birlikte ev tutan ve apartlara yerleştirilen öğrenciler kadar apart işletmecileri ve ev sahipleri de bu durum karşısında çaresiz kaldı…
Öğrenci kenti Eskişehir’de bu durumdan sadece emlak sektörü mü yara alacak?
Tabi ki hayır!
Lokantalar, kafeler başta olmak üzere birçok sektör öğrencilerin Eskişehir’e gelememesi nedeniyle kara kara düşünüyor.  Çünkü öğrencilerin kent ekonomisine katkısı çok büyük…
Ekonomik olarak da zor günlerden geçtiğimiz bu süreçte, öğrenci velileri tarafından alınan bu kararın sevinçle karşılandığını söyleyebiliriz.
 Fakat hal böyle olunca öğrenciler için hazır bekletilen kiralık daireler, yurtlar ve apartlar ne yazık ki boş kalacak…
Hatta kiralık ev tutan ve apartlara yerleşen öğrenciler sözleşmelerini fesih ettiği kulağımıza gelen bilgiler arasında…
Herkes haklı!
Öğrenciler uzaktan eğitim modeli uygulanacağı için evlere boşa kira vermek istemiyor…
Emlakçılar, ev sahipleri, lokantacılar, kafeler öğrenci yokluğundan büyük ölçüde kötü etkilenecek.
Önümüzdeki günlerde ortaya çıkacak olan öğrenci krizi kent ekonomisini derinden etkileyeceği çok açık…  
Bu konuda yetkililerin mağdur olacak sektörleri destekleyecek bir çalışma yapması şart!
 
ILICA’YI ENGELLEYENLER MUSLUKTAN SU İSTİYOR!
 
Eskişehir’de yaşanan damacana krizi tam olarak çözülmüş değil… Hala birçok mahalleye damacanalar gönderilemiyor…
Kriz her gün kısmı olarak çözülmeye devam ediyor… 
Söylenenlere bakılırsa damacana krizi son bulacak ancak biraz zaman alacak gibi…
Yaşananlar karşısında Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ESKİ’de sorumlular hakkında soruşturma başlattı. Ardından AK Parti İl Başkanı Zihni Çalışkan krizin sorumluları hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu… Ardından Valilik tarafından ESKİ Genel Müdürlüğü yetkililerinden kriz hakkında savunma istediği haberlere yansıdı…
Kriz hem halk arasında hem de bürokraside devam ediyor…
Halkın tek isteği Kalabak Suyu’na bir an önce eskisi gibi anında ulaşabilmek!
Şimdi de “belediye musluktan içme suyu akıtabilseydi böyle sorun yaşamazdık” diyen bir tayfa çıktı ortaya…  Musluk suyu denince aklıma ilk olarak Ilıca Barajı engellemeleri geliyor…  
Sahi halkın musluktan akacak olan suyuna 2 yıl önce kimler engel olmuştu?
 Kimler dava üstüne dava açmıştı?
Kimler meclis toplantısında alınan yatırım kararlarını reddetmişti?
Yatırım neden yıllarca gecikti?
 İçme suyunun şebekeye taşınması için ortaya çıkan boru maliyetinin artmasına ve suyun musluklardan akıtılamamasına kimler neden olmuştu?
“Belediye musluktan içme suyu akıtamadı” diye siyaset yaptığını zannedenler Ilıca Barajı engellemelerini ne çabuk unuttu!
Önce engelle sonra musluktan içilebilir su iste! Ne güzel siyaset!
 
BİR FOTOĞRAF BİN HİKAYE!
Koronavirüs salgını tüm dünyayı olduğu gibi ülkemizi de olumsuz etkiledi. Vatandaşlar artık mutlu olmak istiyor. 30 Ağustos Zafer Bayramı ve ardından 2 Eylül Eskişehir’in düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümü coşkuyla kutlandı. Halkımız biraz da olsa moral buldu. Sokaklar şenlendi caddeler renklendi…

 
SORUYORUM?
Eskişehir’de koronavirüs vakalarıyla ilgili olarak resmi makamlar ne zaman net bir açıklama yapacak?
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Budur 5 Eylül 2020 12:40

Hiç bir olay sebepsiz değildir. Her yapılan işe nankörce karşı çıkıp kötülerseniz işte böyle karşılık bulursunuz! Şükür etmeyi öğrenip halis olgun insan olmak yerine bu ülkenin temeline dinamit koymaya çalışanlara basamak olmaya devam ederseniz daha da acı felaketler sizi bekliyor olacaktır! Hiç şüpheniz olmasın! Oralarda boy gösterip kasıntı tavırlar hiç bir işe yaramaz.

2 4 Cevap Yaz
Cemal şen 5 Eylül 2020 11:37

Bende başka bir şehirdeyim oradaki ünversitede online eğitime geçti orda harcayacağım parayı burda harcayacağım olaya birde böyle bakmak lazım. Her kes nasibini alır. Salgın patlasa dahamı iyi olucak sanıyorlar.

0 6 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi