Seçimin anahtarı ekonomi

DİSK üyesi işçiler, 15 – 16 Haziran 1970 olaylarının yıldönümü nedeniyle Ulus Anıtı önünde toplandı.

18 Haziran 2022 09:18
A
a
Sütiş Eskişehir
DİSK üyesi işçiler, 15 – 16 Haziran 1970 olaylarının yıldönümü nedeniyle Ulus Anıtı önünde toplandı. İşçiler adına açıklama yapan DİSK Eskişehir Bölge Temsilcisi Günay Ayaz, "Çarşıdaki, pazardaki zamlar ücretleri eritiyor. Ekmeğimiz küçülüyor, faturalarımız kabarıyor" ifadelerinde bulundu. Doktorlar da alanlardaydı. Son olarak Hekim ve Sağlık Çalışanlarına Yönelik Yasa Tasarısına karşı çıkan doktorlar da, bir günlük iş bırakma eylemi yaparak, sorunlarına dikkat çekmeye çalıştı. Bu arada Emlak Komisyoncular Oda Başkanı Gazi Çelik de faizlerdeki düzenlemenin hiçbir işe yaramadığını, emlak piyasasında yaprak kımıldamadığını söyledi. Bir diğer önemli açıklama da Ticaret Oda Başkanı Metin Güler'den geldi. Metin Güler esnafın durumunun perişan olduğunu belirterek, kira kısıtlamalarından esnafın da yararlanması gerektiğini, aksi taktirde yıl sonu olmadan esnafın ciddi bir kısmının kepenk kapatacağını söyledi. ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş da akaryakıt fiyatlarındaki artışın, yatırımları durma noktasına getirdiğini belirtti. Bunlar 900 bin kişilik Eskişehir'deki sadece 5 gün içerisinde gazete manşetlerine yansıyan haberlerin küçük bir kesimi. Seçimler 2023'te zamanında mı yapılır, yoksa bu sene sonbaharda mı yapılır bilemeyeceğim. Ancak ne zaman yapılırsa yapılsın, iktidarın seçimleri kaybetmemek için önünde tek bir seçenek bulunuyor. O da ekonomiyi düzeltmek. Çünkü her dönemde olduğu gibi seçimin anahtarı ekonomidir. Yoksa "Bunların belediyesinde 557 tane terörist varmış" gibi veya "Bunlar camileri yaktılar" gibi palavralarla bırakın milletvekili çıkartmayı, apartman yöneticisi bile seçtiremezsiniz.

Sazak meydan okumuş
Milletvekili Metin Nurullah Sazak, geçtiğimiz günlerde Hollanda'nın Lahey kentindeydi. Lahey adı, Uluslararası Adalet Divanı'na ev sahipliği yaptığı için çok bilinir. MHP Milletvekili Metin Nurullah Sazak da işte o Adalet Divanı Binası'nın önünde bozkurt işareti yaparak fotoğraf çektirmiş. Şimdi bazıları bunu basit bir hatıra fotoğrafı olarak değerlendirebilir. Ancak işin aslı öyle değil. Çünkü Avrupa'da bazı ülkelerde bozkurt işareti yapmak yasaklandı. Bozkurt bir partinin değil, Türklüğün simgelerindendir. Kaldı ki bir partinin sembolü olsa kaç yazar? Hani Avrupa özgürlüklerle destek veriyordu? Ancak Avrupa'da "Sevgi Kelebeği" yerine koydukları PKK militanlarına her şeyi yapmak serbest. Söz konusu karar açıkça Türk düşmanlığı olarak değerlendirilmeli. Sayın Metin Nurullah Sazak da bozkurt işareti yaparak, bir anlamda, "Hodri meydan, engelleyebiliyorsanız engelleyin beni" demek istemiş.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
vahvah 18 Haziran 2022 10:23

15_16 Haziran 1970 de ne olmuş bu efendiler bilmeden yürüyorlar yürümekle aşınmaz eski de kaldı o günler yağma hasanın böreği bitti

3 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi