Sebep olanlara lanet olsun!

Benim düşünceme göre bizi harap eden; bugün de devam etmekte olan devlet teşkilatı ve Tanzimatçılıktır.

30 Temmuz 2020 09:16
A
a
Sütiş Eskişehir
  • Benim düşünceme göre bizi harap eden; bugün de devam etmekte olan devlet teşkilatı ve Tanzimatçılıktır. Medreseler ıslah olunarak mektep açılmalıydı. Sultan Hamit, bunları birleştirerek, bölümlere ayırmak suretiyle  dine hizmet edebilecek uzman kişilerde yetiştirebilirdi.
  • Kanaatime göre, yşu sıralarda milletimizin aydınlarına bulaşmış olan dinsizliğin tek sebebi yenilikçiler, gençler değil; Abdülhamit’tir. Çünkü medreselerde imtihanın kaldırılması, teftiş dokunulmazlığı getirilmesi, bu zavallı milleti böyle perişan cahil ve dinsiz bıraktı! Zamanın anlayış seviyesine uygun, dini aydınlatma çalışması yapabilecek öğrenci yetiştirilmedi.
  • Gerçi öteden beridir özünden uzaklaşılmıştı. Pek çok hurafenin dine karışması ve bilgisiz hocalar tarafından ilahi emir gibi gösterilmesi ve düşünen bir kafa da bunları hazmedemediğinden, dinsizlik ortaya çıktı. Sebep olanlara lanet olsun!
Ben kendimi, dinimi ve dünyayı düşünüyorum da dinsiz dünya hayatı olmayacağına inanıyorum. Fakat ne çara dini inançlarımın esasları yaralanıyor!
…/…
Yukarıdaki cümlelerin yazarı Eskişehir’in ilk milletvekillerinden Emin Sazak’a ait. Hatıra defterine 28 Ocak 1918 Eskişehir, diye not düşmüş…
Tam 100 yıl önce yapılan bir tespit. Günümüze ne kadar da benziyor.
 

DUA YOK BEDDUA VAR!

Atatürkçü Düşünce Derneği, bence artık ismini değiştirmeli!
Atatürk’ü Koruma Derneği olmalı!
Nasıl oluyor bilmiyorum ama herhangi bir açılışta, herhangi bir etkinlikte laf dönüp dolaşıp Atatürk’ü hakarete getiriliyor
En alakasız programlarda bile Atatürk’e laf sokmaya çalışanlar var! Kim daha fazla hakaret ederse, sanki madalya alıyor!
Ulusal bayramlarda, milli zaferlerde Atatürk için bir dua bile okunmuyor ama fırsat bulunca beddua ediliyor.
2011 yılında bile Ergenekon Davası’nda Nutuk kitabı iddianamelere delil olarak girdi. Bir tek suç unsuru demedikleri kaldı!
ADD Şube Başkanı Azmi Kerman, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, hakkında suç duyurusunda bulunmak üzere Adliye’ye gitti! Bir baktı ki acayip güvenlik önlemi alınmış!
Suç duyurusunda bulunmadan önce gazetecilere açıklama yapmak istedi, izin verilmedi!
Kerman, kısaca durumu özetledi:
-Bu söylemler, Kurucu Liderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e, çağdaş kazanımlara, laik ve demokratik cumhuriyete açıkça meydan okumaktır.
 

İSİMLERİ ÇOĞALTALIM!

Ekonomist Dergisi tarafından her yıl düzenli olarak gerçekleştirilen Anadolu’nun “En Etkili 50 İş İnsanı” araştırmasının sonuçları yayınlandı. 2020 yılı araştırmasına göre Eskişehir açısından sonuç şaşırtıcı değil!
Daha doğrusu listede bir değişiklik yok!
Listede Eti’den Firuzhan Kanatlı 9. sırada, Endel’den Savaş Özaydemir 36. sırada ve Sarar’dan Cemalettin Sarar’ın 40. sırada yer alıyor…
Eskişehir’in sanırım en büyük sorunu bu listeye yeni isimler katamaması…
Önümüzdeki yıllarda, umarım “etkili listeye” yeni isimler dahil edilebilir!
 

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINMALI?

Sağlık Bakanlığı Covid-19 Bilim Kurulu Üyesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selma Metintaş, Kurban Bayramı’nın nasıl kılınacağını tane tane anlattı…
Özetleyerek aktarıyorum:
  • Bayram namazı öncesi din görevlisi tarafından cemaate namaz sırasında uyulması gereken tedbirler kısa ve anlaşılır bir üslupla anlatılmalıdır.
  • Namaza duran kişiler arasında yanlamasına 1 metre, arka arkaya secde boyu dışında en az 1 metre mesafe olmalıdır.
  • Maske ve sosyal mesafe kuralına uyum sağlanmış ortamda din görevlisi tarafından namaz süresi olabildiği kadar kısa tutulmalıdır.
  • Namaz sonrası bayramlaşma merasimi sosyal mesafeye uyularak, sözlü olarak yapılmalıdır, namaz bitiminde çıkış noktalarında yığılmayı önlemek için en arka sıradan başlanarak tek tek çıkılmalıdır.
  • Namaz sonrası eve gidildiğinde seccade açık havada en az 12 saat tutulmalı, eller ve yüz sabunla en az 20 saniye yıkanmalı, burun ve ağız içi de sabunlu su ile yıkanmalıdır!
 

GÜNÜN SÖZÜ!

Başka bir insanın hakikati, onun sana açıkladığı şey değil, açıklayamadığı şeydedir. Bu yüzden, onu anlamak istersen, söylediğine değil, söylemediğine kulak ver. Halil Cibran
 

GÜNÜN KARİKATÜRÜ

gunun-karikaturu-30-07-2020
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi