Sazova Parkı’nda koyun otlatma özgürlüğü!

15-20 yıl önce Eskişehir’de ailelerin çocuklarıyla birlikte şehirde zaman geçirecekleri yer yoktu…

3 Haziran 2022 09:39
A
a
Sütiş Eskişehir
15-20 yıl önce Eskişehir’de ailelerin çocuklarıyla birlikte şehirde zaman geçirecekleri yer yoktu…
Adalar ve Hamamyolu’nda dolaşılır, çay bahçelerinde çay içilirdi.
Sazova ve Kentpark yapılmasıyla birlikte aileler çocuklarıyla birlikte gün boyu vakit geçirmeye başladılar. Parklar sadece yeşil alandan ibaret değil…
Akvaryum, Hayvanat Bahçesi, Bilim Deney Merkezi, Masal Şatosu, Japon Bahçesi, Uzay evi, Gezi treni, Korsan Gemisi, Yapan Plaj, restoran ve kafeler bir çırpıda aklıma gelenler…
Aileler ve çocuklar kaliteli zaman geçiriyor, bu parklarda!
Bu iki park Eskişehir’in çehresinin değişmesinin başlangıcı işaret fişeği oldu. Türkiye’nin birçok şehrinde örnek alındı…
Parklar yapıldığında belirli kurallar konuldu…
Evcil hayvan gezdirmeye ve bisiklet kullanmaya izin verilmeyeceği belirtildi. Aslında bunlara “yasak” demek pek de doğru değil! İnsanların parklardan daha rahat, daha özgür yararlanabilmesi için konulan kurallardı.
(Yasaklar yazan tabelalar da bence değiştirilmeli! “Park kuralları” daha samimi ve daha içten duruyor)
Diyelim evcil hayvana izin verildi. Kıstası nedir? Mesela ben Sazova parkında koyun otlatabilir miyim? Kaç tane otlatabilirim 2-3 ya da 10! Sınırını kim belirleyecek!  Bunun adına özgürlük diyebilir miyiz?
Kısacası bu kurallardan Eskişehirliler hiç şikayet etmedi! Tam aksine son derece memnun oldu. Çocuklar, gençler çimlerde koşuyor yuvarlanıyor. Hayvan dışkısı ile karşılaşma olasılığı yok. Bisiklet sürücüleri kimi zaman özellikle küçük çocuklar için çok tehlikeli olabiliyor. Parklar bu nedenle güvenli…
Üstelik evcil hayvanları gezdirmek için çok sayıda başka parklarda var. Yine bisiklet kullanmak için özellikle Kanlıkavak bisiklet yolu gerçekten bir harika (Bu arada Kanlıkavak’taki bisiklet yollarının bazı bölümleri bozulmuş. Düzeltilmesi gerekiyor! Bisiklet yolları yetersiz çoğaltılmalı)
Durum böyleyken, Yoga krizinden sonra aniden algı operasyoncuları tarafından Büyükşehir Belediyesi’nin parkları yasaklı park ilan edildi. Büyükerşen’de “yasakçı başkan”
Oysa gerçek şu ki, Eskişehirliler bu parklarda özgürlüğün tadını doyasıya çıkardılar. Eskişehir’in özgür parkları, Türkiye’de pek çok belediyeye örnek oldu. Parkların kurallarını değiştirirseniz, özgürleştirmezsiniz! Yok edersiniz!
 

BUNLAR HEP AŞIDAN!

Türkiye, İstanbul Bebek sahilinde güpegündüz bir vakitte ilişkiye giren çiftin görüntülerini konuşuyordu…
Gündemden düştü!
Çünkü yeni görüntüler var!
İstanbul Ümraniye metro durağından yeni bir görüntü daha geldi. Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde, metro istasyonunda cinsel ilişkiye giren bir çift görülüyor.
Sokaklarda çıplak gezen vatandaşların sayısı arttı…
Bir kişi kendisini yaktı…
Dün bir arkadaşımla konuşuyoruz. “Sen bu olayları nasıl yorumluyorsun?” diye sordum…
Yorum yapmak gerçekten zor…
Şu yanıtı vererek işin içinden sıyrılmayı denedim:
-Bunlar hep covid aşıları yüzünden.
Umudumuz Maymun çiçeği hastalığında!
 

BÜYÜKDERE’DE ELEKTRİK KRİZİ!

Büyükdere Mahallesi’nde bazı sokaklarda dün sabah saatlerinde elektrikler gitmiş.
Yusuf Yiğit isimli vatandaşımız aradı…
Saat 15.30 gibi görüştük.
Şunları söylüyor:
-Sabahtan bu yana elektriklerimiz gelmedi. Yetkilileri aradık, telefonla görüştük ama bu saate kadar kimse gelmedi, bizimle ilgilenilmedi. Bu nedenle sizi arıyorum. Buzdolaplarımızda dondurucuda yiyeceklerimiz vardı. Hepsi çözüldü.  Biz zaten dar gelirliyiz. Zararımız büyük, bunları kim tanzim edecek.
Biz buradan vatandaşın şikayetini duyurmuş olalım. OEDAŞ yetkililerinin bu arıza olaylarına biraz hızlı müdahale etmesi gerekiyor.
 

YAĞMA EĞİTİMİ!

Yağmanın eğitimi olur mu?
Olmuş…
Dünya Gazetesi’nde Yener Karadeniz'in haberini okuyunca şaşırdım…
Binlerce şubesi olan bir market zinciri, geçtiğimiz ay mağaza müdürlerine küçük bir ihtimal de olsa yağmaya karşı eğitim vermiş. Söz konusu eğitimi alan bir marketin müdürü, gelişmeyi şu cümlelerle aktarıyor:
-Son aylarda özellikle gıda fiyatlarında yaşanan artışın süreceği öngörüsü ile eğitimler artırılmıştı. Bu eğitimlere yağma da eklendi. Online olarak verilen eğitimler mağaza müdürlerine tanımlandı. Birkaç slayttan oluşan eğitimlerde yağma şüphesi karşısında yapılması gerekenler anlatıldı.
 

GÜNÜN SÖZÜ!

-Ağzınızdan çıkan her sözün doğru olması şarttır, ama her doğru şeyin söylenmesi şart değildir. Voltaire
 

GÜNÜN KARİKATÜRÜ

Günün karikatürü 03 06 2022
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Ekici26 5 Haziran 2022 08:17

Köpek filan girmesin sahipleri hiçbir zaman dışkılarını toplamıyor ve toplamayacaklar rahtça bir çime oturamıyorsun diğer parklarda.

0 1 Cevap Yaz
eses 3 Haziran 2022 09:50

evcil hayvan girebiliyormu.bırakın koyunu keçiyi.

5 4 Cevap Yaz
Ergün

Girmesin zaten, yazarımızın dediği gibi hayvan dışkılarının olmadığı bir ortamda çocuklar özgürce yuvarlanıp oynasınlar

3 5
yurttaş

koyun, keçi yabani mi? ha sen giremiyon mu yoksa

3 0
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi