Sayılarla Yılmaz Büyükerşen…

Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı İlçesinde 133 bin 392 oy aldı. Kazım Kurt ise, seçim bölgesi olan Odunpazarı’nda 120 bin 394 oy aldı. Buna göre Büyükerşen, Kazım Kurt’tan, 12 bin 998 oy daha fazla aldı.

4 Nisan 2019 08:54
A
a
Sütiş Eskişehir
Biraz sayılarla haşır neşir olalım…

*

Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı İlçesinde 133 bin 392 oy aldı. Kazım Kurt ise, seçim bölgesi olan Odunpazarı’nda 120 bin 394 oy aldı. Buna göre Büyükerşen, Kazım Kurt’tan, 12 bin 998 oy daha fazla aldı.

*

Yılmaz Büyükerşen, Tepebaşı İlçesinde 117 bin 52 oy aldı. Ahmet Ataç ise, seçim bölgesi olan Tepebaşı’nda 124 bin 194 oy aldı. Buna göre Büyükerşen, Ahmet Ataç’tan, 7 bin 142 oy daha az aldı.

*

Büyükerşen’in, Odunpazarı ve Tepebaşı’nda aldığı oyların toplamı, 250 bin 444. Dış ilçelerden aldığı 35 bin 243 oyu da eklersek, Büyükerşen, toplamda, 285 bin 687 oya ulaşıyor. AK Partili aday Burhan Sakallı’nın Eskişehir genelindeki oyu ne peki? Şu: 246 bin 579. Buna göre Yılmaz Büyükerşen, Burhan Sakallı’dan, 39 bin 108 oy daha fazla almış. Bu tabloya göre Büyükerşen, dış ilçelerden hiç oy alamasaydı dahi, 3 bin 865 oy farkıyla başkan olarak seçilebiliyordu!

*

Şunu da ekleyeyim: Yılmaz Büyükerşen, rakibi Burhan Sakallı’ndan, hem Odunpazarı ilçesinde hem Tepebaşı ilçesinde, bir hayli yüksek oy aldı.

*

Ayrıca Yılmaz Büyükerşen, Odunpazarı’nda aldığı oylarla AK Partili Volkan Doğan’ın, Tepebaşı’nda aldığı oylarla ise AK Partili Hasan Tuç’un, çok üzerine çıktı.

CHP’nin Çifteler’deki kaderi

Geçtiğimiz Pazar günü yapılan seçimlerde, Çifteler’de, CHP’nin adayı Zehra Konakçı ile MHP’nin adayı Kadir Bıyık arasında başa baş bir mücadele geçti. Bıyık, geçerli oyların 4 bin 758’ini alırken, Konakçı ise 4 bin 750’sini aldı. Buna göre CHP’li aday Konakçı, sadece 8 oy ile seçimi kaybetti. Yani, Konakçı, söz konusu 8 oyun 5’ini hanesine yazabilseydi, seçimi kazanmış olacaktı. Tabi bu noktada bir parantez açmak istiyorum. CHP, Çifteler seçimine itiraz etti. İtiraz kabul edilse dahi, sonucun değişeceğini düşünmüyorum…

*

Buradan 2014 yerel seçimlerine dönmek istiyorum. 2014’te, Çifteler’de, AK Parti’nin adayı Metin Özen, geçerli oyların 3 bin 721’ini hanesine yazdırmıştı. CHP’nin adayı Sebahattin Çarkacı ise 3 bin 679 oyda kalmıştı. Bu tabloya göre Özen, sadece 42 oy farkla seçimi kazandı. Yani, CHP’li Çarkacı, söz konusu 42 oyun 22’sini hanesine yazabilseydi, seçimi kazanmış olacaktı.

*

Özetle… CHP’li Sebahattin Çarkacı, 2014’te, sadece 22 oyla seçimi kaybetti. Yine CHP’li bir isim olan Zehra Konakçı, 2019’da, sadece 5 oyla seçimi kaybetti. Ne diyelim? CHP’nin Çifteler’deki kaderi bu herhalde!

*

NOT: CHP, Çifteler’de, her seçim döneminde farkı eritiyor. Ne dersiniz? CHP, 2024 yerel seçimlerinde, kalan farkı da eriterek makus talihini yenip seçimi alabilir mi?

Bir kazık CHP’den, bir kazık İYİ Parti’den!

İnönü ve Mihalıççık, bu seçimlerde, dikkat çeken ilçeler arasına girdi. Neden mi? İnönü’den başlayarak anlatayım…

*

İnönü’de, CHP ile İYİ Parti ittifak yapmış, CHP’li İsmail Karaköse ortak aday olarak gösterilmişti. Ancak seçime kısa bir süre kala, İYİ Parti İnönü İlçe Başkanı Erol Taştan, “CHP ile ittifakımız bozulmuştur” şeklinde bir açıklama yaptı. Bu açıklamayla beraber, ortalık toz duman oldu! İYİ Parti İl Başkanı Ramis Tunca ve ekibi, olay sonrasında derhal İnönü’ye gitti ve “hayır, ittifak devam ediyor, ilçe başkanımızın açıklaması kendini bağlar” dedi. Dedi, demesine de, Ramis Tunca’nın bu açıklaması, ne CHP’lileri ne de İYİ Partilileri tatmin etmedi. Sonuçta ne oldu? İYİ Parti İlçe Başkanı Erol Taştan, CHP’li İsmail Karaköse aleyhinde çalışınca, mevcut Başkan AK Partili Kadir Bozkurt seçimi kazandı. Yani İYİ Parti, İnönü’de, CHP’ye kazık attı!

*

Gelelim Mihalıççık’a… Haydar Çorum, CHP’nin adayıydı. Ancak Mihalıççık, ittifak nedeniyle İYİ Parti’ye verilince, Haydar Çorum aday yapılmadı. Çorum’a, “İYİ Parti’nin adayını destekleyeceksin” dendi. Ancak ne Çorum, ne de CHP Mihalıççık örgütü, bu durumu içine sindiremedi. Bununla beraber Çorum ne yaptı? DSP’den aday oldu. Günün sonunda ise Çorum, DSP’den Mihalıççık Belediye Başkanı seçildi. CHP seçmeninin neredeyse hepsi, Çorum lehine oy kullandı. İYİ Parti ise havlu attı. Yani CHP, Mihalıççık’ta, İYİ Parti’ye kazık attı!
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi