Savaş tatbikatı Eskişehir'de

Ülke genelinde yoğun kar yağışları yaşamı olumsuz etkiledi. Tabii herkesi olumsuz etkiledi diyemeyiz. Mesela troll kardeşlerimiz için fitne ve fesat çıkartacak bir fırsat bile oluşturdu diyebiliriz

26 Ocak 2022 08:28
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi

Ülke genelinde yoğun kar yağışları yaşamı olumsuz etkiledi. Tabii herkesi olumsuz etkiledi diyemeyiz. Mesela troll kardeşlerimiz için fitne ve fesat çıkartacak bir fırsat bile oluşturdu diyebiliriz.

Son olarak İstanbul Belediye Başkanı'nın muhtemelen eski bir fotoğrafı paylaşılarak, "İstanbul felaket altında, Ekrem İmamoğlu rakı – balık sefasında" diye algı yaratmaya çalıştılar. Hemen belirtelim ki İstanbul Büyükşehir Belediye personelinin etkili ve insan üstü gayretleri takdirle karşılandı. Bu arada İmamoğlu da çalışmaların başında durdu ve rakı sefası filan da yapmıyordu.

Aslında biz bu troll arkadaşlara Eskişehirli olarak uzak değiliz. Son olarak Kar Bereket, Eskişehir Felaket diye algı operasyonu yapanlar da yine aynı kişilerdi. Yani önce Eskişehir'de algı operasyonu yapanlar, daha sonra İstanbul için kolları sıvadılar. Bir nevi İstanbul'daki savaşın tatbikatını Eskişehir'de yaptılar.

Yeri gelmişken Türkiye genelinde hiçbir belediyenin karla mücadele konusunda başarısız olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca Karayolları personelimiz de canla – başla mücadele ettiler. Yetkililere teşekkür edecek yerde, bir birimizle sonu gelmez siyasi kavgalara dalıyoruz. Üstelik o kavgada da her türlü yalan ve iftirayı atmayı hak görüyoruz. Gerçekten Allah'tan korkmuyoruz...

 

Bunun adı beceriksizlik

Hani "Türkiye üreterek büyüyecek" filan deniyordu ya; hah! İşte o sözler yalan oldu. Ülkemiz öyle parasız ki, İran'dan aldığı doğalgazı yedeklemeyi bile başaramıyor. Böylece doğalgaz sıkıntısı yaşıyoruz ve sanayicimize, "Üretim yapmayacaksın; Yassah hemşerim" diyoruz. İşte Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi ortada. Pek çok fabrika üretimi durdurdu ve bunun bedelini hep birlikte ödeyeceğiz.

Dünya üzerinde kendi sanayicisini üretim yapmamaya iten başka bir hükûmet var mıdır acaba? İşin ilginci Eskişehirli sanayicilerimiz de ağzını açıp iki laf edemiyorlar.

Bir ülkenin can damarı üretimdir. Siz üretimi keserseniz, o ülkeyi batırırsınız. Bunun adı – kim ne derse desin – beceriksizliktir.

 

Sedat Aydoğan yalnız değil

İstikbal Gazetesi'nin kıymetli yazarı Sedat Aydoğan da tehdit edilen gazeteciler kervanına katıldı. Hemen belirteyim ki bizim tanıdığımız Aydoğan öyle kuru gürültülere papuç bırakacak bir kişi değildir. Bu ve benzeri tehditler Sedat Aydoğan için vız gelir, tırıs gider. Ancak söz konusu tehditlerde bulunan kişiyi ve onun partisini olumsuz etkiler. Nitekim etkiledi de.

Öyle bir devirde yaşıyoruz ki, trollerin gazeteci sayıldığı bu dönemde, adam gibi gazeteci olmak için insanın kafasından ya bir tahtanın eksik olması lazım yada mangal gibi yüreğinin olması lazım. Mangal gibi yüreği olan Sedat kardeşimiz yalnız değildir. Kalemini satmayan, her koşulda vazifesini yerine getiren koskoca Eskişehir basını arkasındadır.

 

Minik Serçe ve AK Parti

Türkiye ses sanatçısı Sezen Aksu'yu konuşuyor. Meselenin özetini geçelim; sanatçı Sezen Aksu Âdem ile Havva'dan beri gelen bir meseleyi; yani aşkı konu etmiş ve âşık olan çiftlere "Câhil" demiş.

Bunu da 5 sene önce söylemiş...

Şimdi ülkemizdeki açlığın, ekonomik kririzin ve benzeri beceriksizliklerin konuşulmasını istemeyenler, muhtemelen Sezen Aksu'yu hedef almışlar. Normal koşullar altında sanatçı Sezen Aksu'yu savunurdum. Ancak kendisi bir dönem hararetle savunduğu muktedirlerin hedefi olmuş. "Beter olsun" demiyoruz elbette. "Yetmez ama evet" de demiyoruz. Fakat "Yetmez ama evet" diyenlere de selam ediyoruz...

 

Fatma Girik'i kaybettik

Türk Sinemasının önemli isimlerinde Fatma Girik'i ebediyete uğurladık. Fatma Girik'i güzelliği ve yeteneğiyle tanırdık. Yaşı 40'ın altında olanlar belki bilmez ancak Fatma Girik belli bir yaştaki insanların unutamayacağı bir sanatçımızdı. Bu arada Fatma Girik'in politik yönünü de çok az kişinin bildiğini unutmayalım. 1989 ve 1994 yılları arasında SHP'li Şişli Belediye Başkanı olan Fatma Girik'i rahmetli anıyoruz.

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Aslı 26 Ocak 2022 13:31

Yorumları niye yayınlamıyorsunuz

0 11 Cevap Yaz
kemal can 26 Ocak 2022 12:18

fotoğraf eskiymiş kısa kolludan belli.mekana gitmiş yemek yemiş.19 saat çalışıp 1 saat ara vermiş.yemektemi yemesin hayret bir şey.her yıl büyükerşene yapılan kar oyunları gene yapılıyor.her yıl yaptılar her yıl büyükerşen oyunu arttırdı.hala anlamadılar, kar oyunlarıyla bir yere varamazlar.

15 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi