Sarı Çizmeli Volkan Ağa

Odunpazarı Belediye Başkan Aday Adayı olan ve daha sonra adaylığı kesinleşen Volkan Doğan, çalışmalarına hızlı başladı diyebiliriz

22 Ocak 2019 08:18
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
AK Parti’nin Odunpazarı İlçe Başkanıyken görevinden istifa ederek Odunpazarı Belediye Başkan Aday Adayı olan ve daha sonra adaylığı kesinleşen Volkan Doğan, çalışmalarına hızlı başladı diyebiliriz. Volkan Doğan’ın Odunpazarı Belediyesi’ne başkan olma sevdası uzun yıllardır herkes tarafından biliniyor. Özellikle Odunpazarı’nın CHP’li Belediye Başkanı Kazım Kurt tarafından hayata geçirilen ve ya gerçekleşmeyen projelerini her platformda sert bir dille eleştirdi.  Doğan’ın yapılan eleştirileri kimi zaman dozunda oldu kimi zaman da ayarı kaçtı! Volkan Doğan daha önceki eylemlerine bakarsak “Sarı Çizme” aşığı demek yanlış olmaz. 2 yıl önce İstiklal Mahallesi’nde Odunpazarı Belediyesi tarafından gerçekleştirilen üst yapı çalışmaları uzayınca ve yaşanan tepkilerden yola çıkan Doğan, vatandaşların sokaklardaki çamurdan etkilenmemesi için sarı çizme dağıtacağını açıklamıştı. Hatta yapılan eylemde sarı çizme giyen AK Parti Odunpazarı teşkilatı renkli görüntüler oluşturdu. O dönem Doğan eline aldığı sarı çizme ile Kazım Kurt’u uyarmış, sokaklardaki çalışmaların tamamlanmaması halinde kapı kapı gezip halka sarı çizme dağıtacağını duyurmuştu. Hatta ve hatta çizme satan bir firma ile anlaştığını da o dönemde açıklamıştı. Firma ile anlaştığı ve çok sayıda çizme de satın aldığı da ortaya atılan iddialar arasındaydı… Belediye çalışmaları tamamlayınca çizmelerin de dağıtılamadan elde kaldığı da bir başka iddia… Aradan geçen iki yılın ardından Doğan geçtiğimiz günlerde yine sarı çizmeleriyle karşımıza çıktı. Yer Sultandere Mahallesi… Çizmeleri giyen Doğan, işin şov kısmını gerçekleştirdi.  Eldivenleriyle kilit taşı döşerken objektiflere poz verdi. Kaç metrekare döşeme yaptı orasını bilemiyoruz. Doğan, şarkılara konu olan fakirlere yardım etmesiyle bilinen çok eski yıllarda Kıbrıs’ta yaşadığı düşünülen Sarı Çizmeli Mehmet Ağa efsanesi gibi vatandaşları selamladı.  Bölgeyi çamurdan kurtaracağının sözünü verdi. Ancak Sarı Çizmeli Mehmet Ağa, tarihçilerin anlattığına göre oldukça paylaşımcı biriymiş... Yoksullara yardım eder, her malını paylaşırmış… Yani Sultandere’deki vatandaşlar gibi halk ayakkabısıyla çamurda gezerken, ağa çizmesiyle keyif sürmezmiş…
 

BİR FOTOĞRAF BİN HİKAYE

Kaan Özcan 22.01.2019
Tarihler 10 Haziran 2016’yı gösteriyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyı protesto etmek için yürümek isteyen grup, Adalar mevkiinde toplanmıştı. Yürüyüşe CHP milletvekilleri, Belediye Başkanları, Meclis Üyeleri katılmıştı.  Biraz gergin bir yürüyüş olmuştu. Polis barikatına takılan CHP’liler, polisin barikatı açmasının ardından yürüyüşüne devam etmişti. O gün CHP’lilerin yürüyüş mücadelesi objektiflere böyle yansımıştı.

Tramvay dedikoduları

Tramvayda inme ve binme alışkanlığımızı bir türlü öğrenemedik. Özellikle telaşlı vatandaşlar tramvayın yoğun olduğu saatlerde “Ya istediğim durakta inemezsem” korkusuyla kapıların önünden bir türlü ayrılamıyor. Ve halkımız da birbirine ne yazık ki bu konuda yardımcı olmuyor. Yaşlı bir kadın tramvaya bindi ve kapı önlerinin sıkışık olması nedeniyle koridora doğru ilerledi. Ama insanlar kadının bir sonraki durakta ineceğini nereden bilecekti ki! 2 dakika sonra tramvay durakta durdu yaşlı kadın inene kadar tramvay hareket etti, haliyle kadın ineceği durağı kaçırmış oldu. Kadın vatmana sesini duyurmak için başladı bağırmaya “İnecektim adam dur diyorum sana dur!”  Ahh teyzeciğim ahh keşke insanlar sana yer verseydi de istediğin durakta rahatça inebilseydin.

Es-Es aşkı istifaları unutturdu

İYİ Parti İl Başkanı Ramis Tunca’nın CHP ittifakıyla ilgili yaptığı açıklamalar yaklaşık bir aydır konuşuluyor.  Kendi parti tabanı tarafından da tepki alan Tunca önceki gün de gençlik kolları üyelerinin tepkisiyle de karşılaştı. İYİ Parti İl Gençlik Kolları Başkanı İsmet Topalhan’ın görevden alınmasının ardından 38 il gençlik kolları üyesinin partiden istifa ettiği öğrenildi. Tunca parti toplantısında yeni il gençlik kolları başkanının Çağdaş Çelik olarak atandığını duyurdu, ancak istifalarla ilgili her hangi bir bilgi vermedi. Ben de Tunca’yı telefonla arayarak istifaların nedenini sormak istedim. Kendisini aradım, bana “Eskişehirspor maçındayım duymuyorum. Ben sizi sonra arayayım” dedi ve telefonu kapattı. Bekledim ama aramadı.  İşte Eskişehir’in ve Eskişehirspor’un böyle siyasetçilere ihtiyaç var.  Eskişehirspor’a o kadar aşık ki istifaları bile gözü görmüyor… Yaşasın Eskişehirspor...

SORUYORUM?

İnönü’de düğün salonunun çatısı çöktü şans eseri salon o an boştu ve ölen ya da yaralanan olmadı. Soruyorum çatı çöktüğünde bir can kaybı yaşansaydı bunun hesabını kim verecekti? 

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Rafet 24 Ocak 2019 22:50

balığa gidiyorum. bir çift 43 numara çizme lütfen. Bir çift çizme çuval dolusu para olmuş.

0 1 Cevap Yaz
HAKKI 24 Ocak 2019 14:35

VOLKANIN İŞİ OLMAZ. SEÇİMDEN SONRA O DA TARİHİN TOZLU RAFLARINDA YERİNİ ALIR.

0 4 Cevap Yaz
Veli akyüz 22 Ocak 2019 14:12

Yürü volkan doğan meyve veren ağaç taşlanır. Korku dağları bekletiyor . Bütün bozkurtlar peşinde .

21 3 Cevap Yaz
Recep Tayyip 22 Ocak 2019 11:05

Volkan kardeşim boş işler bunlar..Akepe li bir belediye tarafından yönetilmek 16 yıldır Akepe iktidarına ve yapılanlara onay vermek demektir ..asla..asla ..asla..

5 25 Cevap Yaz
Nurullah 22 Ocak 2019 10:23

konforlu ulaşım aracı denilen tramvay artık çileye dönüştü

24 4 Cevap Yaz
Esnaf 22 Ocak 2019 10:12

Bu arkadas, yunusemre halk carsisinda esnaflik yaparken degil, abisi ile akp nin reklam islerini alinca zenginlesti.Ne demisler,Haydan gelen huya gideri.Sari cizmeler elinde kalmis.

6 24 Cevap Yaz
Adnan 22 Ocak 2019 09:18

yapılan bir iş yanlış ise yanlıştır. kişelere göre değişmemeli . Ali yaptığında yanlış Veli yaptığında doğru ve çok güzelse iş burada sorun başlar. ve basına güven kalmaz. Eğer ki Sayın Volkan Doğan'ın yaptığı reklam ise Eskişehir'de bir çok reklam yapılıyor.

18 10 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi