Sanayici destek bekliyor!

Bilindiği üzere ekonomide yaşanan dalgalanmalar en çok üreten kısım olan sanayicileri derinden etkiliyor. Ülke ekonomisinin en büyük değerlerinden olan sanayi destek alamamaktan sürekli olarak dert yanıyor.

1 Eylül 2022 08:34
A
a
Sütiş Eskişehir
Bilindiği üzere ekonomide yaşanan dalgalanmalar en çok üreten kısım olan sanayicileri derinden etkiliyor. Ülke ekonomisinin en büyük değerlerinden olan sanayi destek alamamaktan sürekli olarak dert yanıyor.
Türkiye İstatistik Kurumu tarafından büyüme rakamları açıklandı.
Türkiye ekonomisinin 2022 yılının ikinci çeyreğinde yüzde 7,6 büyüyerek hedeflenen oranların üzerine çıktı. 
Her TÜİK açıklamasının ardından Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, rakamları değerlendiriyor ve önerilerde bulunuyor.
Kesikbaş ekonominin büyüme oranlarından oldukça memnun…
Kesikbaş açıklamasında ekonominin yılın ilk yarısı boyunca güçlü büyüme performansını sürdürdüğüne vurgu yaptı…
Sizleri rakamlara boğmak istemiyorum…
 
 Açıklanan rakamlar içerisinde en büyük büyümenin yüzde 26 ile finans sektöründe olduğunu söyleyen Kesikbaş, burada elde edilen kârların özellikle yeni yatırımlar, istihdam ve ihracat için sanayiciye uygun koşullarda finansman kaynağı olarak dönmesi gerektiğini belirtti.
 
Evet sanayicinin bu aralar en büyük sıkıntısı finansman desteği…
 Kesikbaş ayrıca sanayinin güncel sorun ve beklentilerinin karşılanması için başta bankalar olmak üzere tüm aktörleri sorumluluk almaya beklediklerini belirtti.
Kesikbaş açıklamasında sert ifadeler kullanmıyor…
En büyük sorun olan finansman desteğinin karşılanması için yetkililere kibar bir dille çağrıda bulunuyor…
Kesikbaş’a “haksızsın” demek yanlış olur sonuna kadar haklı…
Sanayinin üretim yapabilmesi için hükümet desteği şart…
Unutmayın kalkınma üretimden geçer!
 

AYIBI EKREM BİRSEN KAPATTI!

Bilindiği üzere Servisçiler Odası Başkanı Abdurrahman Yüceer’in geçtiğimiz günlerde basın mensuplarına yönelik yakışıksız sözleri gazeteci örgütlerini harekete geçirmiş, Yüceer’in gazetecilerden özür dilemesi beklenmişti… Aradan geçen süreçte Yüceer sessizliğini korudu her hangi bir açıklamada bulunmadı…  Konuya yıllardır basınla iç içe olan esnafın en üst organın başında Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Ekrem Birsen’in el attığını duyduk… Birsen, gazetecilerle nasıl konuşacağını çok iyi bilen, nazik, kibar asla ağıza alınmayacak kelimeleri sarf etmeyen tecrübeli bir isim… Birsen’in Yüceer’i arayarak uyardığını gazetecilere nasıl hitap etmesi ve davranması gerektiği konusunda uyarılarda bulunduğu öğrendik… Birsen ayrıca Yüceer’in yapmadığını yaparak gazetecilerden onun adına özür diledi. Kısacası Yüceer’in ayıbını Ekrem Birsen kapatmış oldu… Kendisine meslektaşlarım adına teşekkür ediyorum. Umarım zor şartlar altında çalışan meslektaşlarım böyle yakışıksız durumla bir daha karşı karşıya kalmaz… Unutmayın gazeteci milletin sesidir. Gazeteci ezilenin ve mazlumun yanındadır…

SORU-YORUM?

 Geçtiğimiz yıllarda stadyumun isminin AK Parti Milletvekili Nabi Avcı tarafından  “Atatürk” olacağı konusunda açıklama yapılmıştı. Stadyumun “Eskişehir Atatürk Stadyumu”  olarak isminin tescili ne gerçekleşecek?

 
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi