Sanayi çarşısına çözüm bulunur mu?

CHP İl Başkanı Recep Taşel, sanayi çarşısına giderek esnafla dertleşmiş

16 Temmuz 2020 09:11
A
a
Sütiş Eskişehir

CHP İl Başkanı Recep Taşel, sanayi çarşısına giderek esnafla dertleşmiş. Sayın Taşel'i Eskişehirliler olarak bir sanayici olarak tanıdık. Dolayısıyla sanayi çarşısı kendisi için 'arka bahçe' sayılır. Bölgedeki esnafla da çok iyi tanıştığına eminiz. Muhtemelen birbirlerine "Recep ağbi" veya "Süleyman ağbi" diye isimleriyle seslenecek kadar iyi ilişkileri vardır.

Salgın süresince bölge esnafının cirasunun yüzde 80 eridiğini kaydeden Taşel, yeri gelmişken sanayi çarşısının akıbeti hakkında da endişelerini dile getirdi. "Kentsel dönüşüm yetkisinin Çevre ve Şehircilik Bakanlığına devredilmesine rağmen, hiç bir çalışmanın yapılmadığı"nı ifade eden Taşel Sanayi Çarşısı'nın Odunpazarı ve Büyükşehir Belediyesine devredilmesinin sorunları çözeceğini ileri sürdü.

Ben Taşel'in iyi niyetli önerisinin Saray'da karşılık bulacağını düşünmüyorum. Çünkü "CHP'li bir belediyeye günahımızı bile vermeyiz" diyen bir zihniyetle karşı karşıyayız. Saray şimdiye kadar, "Ben hiçbir sorunu çözmem, CHP'li belediyenin çözmesine de izin vermem. Eğer ki çözüm buluyor, o belediyeleri engellemek için elimden geleni de ardıma koymam" bakış açısında. Böyle olunca da hiçbir sorun çözülmüyor. Özetlemek gerekirse Saray yol açmadığı gibi yoldan da çekilmiyor...

 

Devlete değil vatandaşa kızın

Gün geçmiyor ki salgın nedeniyle yeni bir ev karantinaya alınmasın. Son olarak Huzur Mahallesi'nde bazı evler karantinaya alındı. Meğer yeni doğan bir bebeği tebrik etmek için toplanan mahalledeki komşular, birbirlerine virüs bulaştırmış. Bebeğin pilav günü, mahallelilere zehir olmuş anlayacağınız.

Salgın süresince devletimizin iyi çalıştığını söyleyebilirim. Nitekim Odunpazarı Belediyesi de söz konusu evlerde dezenfektan çalışmalarını geçikmeden başlatmış. Belediyelerimizi, yani devletimizi işinin başında görmek güzel bir şey. Devletimizin bir diğer kurumu olan İl Sağlık Müdürlüğü ekipleri yaptıkları çalışmalar sonucunda 15 kişinin yaşadığı 5 evi karantinaya almış.

Özetlemek gerekirse devletimizin tüm kurum ve kuruluşları işinin başında. Ancak sanki hiçbir şey olmamış gibi davranan bizler, tehlikenin sürekli artmasına neden oluyoruz. Hükûmeti ve belediyeleri eleştireceksek oturup eleştirelim. Fakat biraz da kabahati kendimizde arayalım.

 

 

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi