Sakın Facebook’ta paylaşmayın

Serkan Açıkgöz yazdı

28 Mayıs 2017 09:30
A
a
Sütiş Eskişehir
Merhabalar sevgili okurlarım teknolojik gelişmelerle yine sizlerleyim. BTK’nın yapmış olduğu ‘Facebook paylaşımı’ uyarısı ile başlayalım. Tatil dönemine yaklaştığımız şu günlerde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) önemli bir uyarıda bulundu. “Tatile gittiğiniz bir yer ile ilgili Facebook’ta yapmış olduğunuz masum bir paylaşım sonucu evinizin soyulabileceğini unutmayın" denildi. Açıklamanın devamında BTK: “Paylaşmak güzeldir; fakat her bilgi herkesle paylaşılmamalıdır. Çünkü paylaştığınız her türlü bilgi siz sonradan silseniz bile birçok internet platformlarında kalabilir. Paylaşımları kolaylıkla gönderebilirsiniz, ancak geri alamazsınız. Gönderileriniz masum görünse de, sonradan hayatınızı etkileyebilir. Günlük hayatınızı ve ilişkilerinizi etkileyebilir. Keşke paylaşmasaydım demenize sebep olabilir. Tanıyıp güvendiğiniz kişiyle paylaştığınız resimler, videolar veya diğer paylaşımlar bazen size özel kalmayabilir. Çok özelse bırakın sadece size özel kalsın" uyarısını yaptı.
 
Dünya gitgide küçülüyor
Twitter Ramazan ayı sürprizi yaptı. Sosyal medya devlerinden Twitter, Ramazan'a özel yeni bir emojiyi üyelerin kullanımına sundu. Ramazan ayı, tüm insanların dil farklılıklarına bakmaksızın, pek çok ortak değer ve görüş çerçevesinde birbirleriyle iletişim kurdukları bir dönemdir. Ramazan ayı boyunca, dünyanın her yerinden Twitter'da gerçek zamanlı sohbetler gerçekleşiyor. Twitter, kullanıcılarına daha güzel deneyimler yaşatmak amacıyla çeşitli adımlar atmayı sürdürüyor ve kullanıcıları pek çok yenilikle buluşturuyor. Bunlardan biri de Türkçe #Ramazan hashtag'i ile birlikte kullanılacak olan Ramazan temalı emojiler. Ayrıca #Ramadan ve #Ramadhan hashtag'leri de kullanılabiliyor. Ramazan temalı yeni emojiler, Ramazan ayı boyunca kullanılabilecek.
 
Telefonu canını kurtardı
Geçtiğimiz hafta İngiltere’de meydana gelen bombalı saldırıda yaralanan bir kadın hayatını telefonuna borçlu olduğunu söyledi. Bombalı saldırıda yaralanan 45 yaşındaki Lisa Bridgett'in kocası yaptığı açıklamada karısının hayatını iPhone 6S model telefonuna borçlu olduğunu belirtti.  Aynı paylaşımda şanslı kadının bomba patladığında telefonla konuştuğu ve bu nedenle şarapnel parçalarının telefona isabet ettiğinin altı çizildi.  Bridgett'in kocası telefonun karısının ölümcül yara almasına engel olduğunu iddia etti.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon

Henüz yorum yapılmadı,
İlk Yorum yapan siz olun...

Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi