Sakın belediyelere kızmayın!

Zira her hafta, uzun süreli elektrik kesintileri oluyor; dolayısıyla vatandaşlarımızın da sıdkı sıyrılıyor!

14 Kasım 2019 08:41
A
a
Sütiş Eskişehir

Zorlu Enerji ve OEDAŞ ortaklığında verilen elektrik hizmetini, sık sık eleştiriyorum.

Eleştirilerimde yerden göğe kadar haklı olduğumu da biliyorum.

Zira her hafta, uzun süreli elektrik kesintileri oluyor; dolayısıyla vatandaşlarımızın da sıdkı sıyrılıyor!

 

*

 

Bu eleştiriler üzerine geçtiğimiz ay yetkililer gazetemize gelmişler ve elektrik altyapı çalışması süreci ile ilgili kamuoyunu aydınlatmak adına bir takım bilgiler vermişlerdi.

Verdikleri bilgileri özetlemem gerekirse; çalışmaların bir buçuk aya kadar biteceğini, bununla beraber vatandaşlarımızın elektrik kesintilerini unutacaklarını ifade etmişlerdi.

Bunun yanı sıra çalışmalara geç başladıklarını kabul etmişler ve vatandaşlarımızın affına sığınarak biraz daha sabretmelerini rica etmişlerdi.

 

*

 

Yetkililer, bu bilgilendirmeden bir ay sonra bir kez daha gazetemizi ziyaret edip, elektrik altyapı çalışmalarıyla ilgili son gelişmeleri aktardılar.

Kimdi o yetkililer?

Zorlu Enerji kurumsal iletişim yöneticisi Sevi Yüzbaşıoğlu, OEDAŞ’ta görevli Uzman Mühendis Melih Erçağ ile Medya Evi temsilcisi Güven Adalı.

 

*

 

Yukarıda okuduğunuz isimlerin elektrik altyapı çalışmalarına ilişkin aktardıklarını maddeler halinde sıralıyorum:

 

  • Eskişehir genelinde elektrik altyapı çalışmalarının yüzde 85’i bitti.

  • Tepebaşı ilçesinin yüzde 95’i bitti.

  • Odunpazarı ilçesinin yüzde 85’i bitti.

  • Dış ilçelerin ve kırsal mahallelerin yüzde 85’i bitti.

  • Belediyelerle protokoller yapıldı. OEDAŞ, çalışmasını bitirdiği alanın metraj bilgilerini belediyelere veriyor. Belediyeler de metraj bilgisi üzerinden tahakkuk ediyor. Bununla beraber OEDAŞ, belediyelere ödemelerini yapıyor. Şimdiye kadar Odunpazarı Belediyesi ile Tepebaşı Belediyesinin tahakkuk ettiği rakam aşağı yukarı 4 milyon TL. Tahminimiz bu rakam 20 milyon TL’ye ulaşacak. Bu bedel üst kaplama bedeli; yani bozulan yolları yapmak belediyelerin işi.

  • Çalışmalarımızı en kısa zamanda bitirmeye çalışıyoruz. Olağanüstü bir durum yaşanmazsa, 15-20 gün içerisinde Eskişehir’deki tüm elektrik altyapı çalışmalarımızı bitirmiş olacağız. Ondan sonraki yol bakım ve onarım işi belediyelerin.

  • Tepebaşı ilçesinde sadece Çamlıca Mahallesi kaldı, çalışmalarımızı bitirmek üzereyiz. Odunpazarı ilçesinde ise Kütahya yolunda bir çalışmamız var; yine Akarbaşı, Büyükdere ve Emek Mahallelerinde elektrik alt yapı çalışmalarımızı hızla bitirmeye çalışıyoruz. Bahsettiğim çalışmalar tamamlandığında, işimizin yüzde yüzü bitmiş olacak.

  • Dış ilçelerden sadece Sivrihisar’da çalışma yaptık ve oradaki çalışmalarımız bitti.

  • Yaklaşık 120 kırsal mahallede şebeke yenileme çalışması yaptık. Kırsala yaptığımız yatırımın bedeli aşağı yukarı 40 milyon TL.

  • Eskişehir genelinde yaptığımız yatırımın toplam bedeli ise 270 milyon TL.

  • Bölgesel olarak baktığımızda; Eskişehir, Kütahya, Bilecik, Afyon ve Uşak’ta gerçekleştirdiğimiz yatırımın toplam bedeli de 1 buçuk milyar TL.

 

*

 

Yetkililerin aktardıklarını okudunuz.

Söz konusu çalışma elbette bitecek, ancak bozulan ve çamur içerisinde kalan yollar ne olacak?

Bu yolları yapması gereken kurumlar, Odunpazarı ve Tepebaşı belediyeleri.

Ancak OEDAŞ’ın da kabul ettiği üzere çalışmalar geç başladı ve kışa girerken bitecek.

Peki, belediyeler kış aylarında yolları yapabilir mi?

Tabii ki yapamaz!

O nedenle yol çalışmalarının başlayabilmesi için havaların düzelmesini, yani yaz aylarının gelmesini bekleyeceğiz.

Dolayısıyla belediyelere, “OEDAŞ’tan parayı aldılar, yolları yapmıyorlar” diye kızmayın.

Burada belediyelerin suçu yok, suçun büyüğü işi geciktiren OEDAŞ’ta!

 

 

Gaye Usluer’den seçilecek il başkanına görev!

 

CHP içerisinde yıllardır tartışılan bir konu var.

Nedir o konu?

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun Eskişehir ziyaretlerinde parti binasına uğramak ve il başkanıyla görüşmek yerine Büyükşehir Belediyesine uğraması...

 

*

 

Tabiidir ki Kılıçdaroğlu, Eskişehir’deki makamı olan il başkanlığına uğramayınca, ortaya şu yorum çıkıyor: Belediyeler, örgütlerden daha önemli!

 

*

 

CHP Parti Meclis Üyesi ve 25., 26. Dönem Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Gaye Usluer, bu konuya ilişkin ES TV ekranlarında çarpıcı bir açıklama yaptı ve dedi ki:

 

EKSİKLİK BELEDİYELERDE DEĞİL

 Örgütleri yöneten kişiler, başta il başkanları ve ilçe başkanları ağırlıklarını koymuyorlar diye düşünüyorum. Eğer bir teslimiyetten söz ediyorsak… Bence örgütler durumdan rahatsız oluyorlarsa, örgütlerin örgüt gücünü göstermeleri gerekiyor diye düşünüyorum. Elbette ki belediyeler çok önemli, tabii genel başkanımız geldiğinde belediyeleri ziyaret edecektir ve etmelidir de; ama mutlaka il örgütüne, il başkanlığına, zaman zaman ilçe örgütlerine ziyaretinin çok değerli olduğunu düşünüyorum. Eğer burada bir eksiklik varsa, buradaki eksikliği belediyelerle ilişkilendirmekten ziyade…

 

KILIÇDAROĞLU’NU PARTİYE GETİRSİN

CHP Genel Merkezinin tavrının böyle olmaması gerektiğini düşünüyorum. İlin ziyaret edilmesi, ilçelerin ziyaret edilmesi, insanların ne koşulda yaşadıklarının görülmesi, ne koşulda seçim kazanmak için çalıştıklarının görülmesi lazım. Bu konuda bence yeni yönetimlere çok büyük görev düşüyor. Yeni gelen yönetimlerin… On yıldır partinin içerisindeyim, gerçekten sayın genel başkanı il binasına getirebilen bir il başkanımız olmadı. Yeni seçilecek il başkanının birinci görevi bu olsun bence. Bunu ortaya koyalım, ilk görevi o olsun.”

 

 

İşte, dağıtılan kömürlerin kükürt oranı!

 

8 Kasım’da, “Kömür dağıtılıyor, ama…” başlıklı bir yazı kaleme almış ve ekonomik durumu dezavantajlı olan yurttaşlarımıza dağıtılmak üzere Eskişehir’e getirilen kömürün kükürt oranının belirlenen seviyeden yüksek olduğu iddialarına yer vermiştim. (Kükürt oranı yükseldikçe hava kirliliği artıyor, dolayısıyla insanların soluduğu zehir oranı artıyor.)

 

*

 

Eskişehir Sosyal Dayanışma ve Yardımlaşma Vakfı Müdürü Soner Coşkun, söz konusu iddialar üzerine cevap hakkını kullanmak istedi.

İşte, Coşkun’un ifadeleri:

 

  • İlimizde muhtaç ailelere dağıtımı yapılacak olan kömürlerin sevkiyatı Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu Garp Linyitleri İşletmesi Müdürlüğünce yapılmaktadır. Sevkiyatı yapılacak olan kömürlerin analizleri yine Garp Linyitleri İşletmesi Müdürlüğü Laboratuvar Şube Müdürlüğünce yapılarak ilçelerimize sevk edilmektedir.

 

  • En son Ekim ayındaki sevkiyat öncesinde 1 Ekim 2019 - 3 Ekim 2019 tarihleri arasında yapılan analiz sonucunda, ilimize gönderilen kömürlerin kükürt oranlarının orijinal kömürde 1,73 - kuru kömürde 1,91 olduğu görülmektedir.

 

  • Yönetmelikte, il ve ilçelerde kullanılacak yerli kömür özelliklerinde toplam kükürt oranının en çok yüzde 2 olması öngörülmüştür. Bu nedenle ilimize sevk edilen kömürlerdeki toplam kükürt oranı, sınır değerler altında bulunmaktadır. İlimizde kuru bazda kül oranı sınır değeri ise yüzde 25  olup, dağıtılan kömürlerin kül oranı 13,75 - 15,11 olarak ölçülmüştür.

Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
hoca selim 15 Kasım 2019 00:12

sana kızalım o zaman :)

0 2 Cevap Yaz
goll 14 Kasım 2019 22:41

ptt nin p si satıldı sümerbank satıldı tek satıldı şeker özelleşmesin keşke tek te satılmasaydıda elektriksiz kalaydınız hala jetonu düşmeyen lerden misiniz

0 0 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi