Ahmet Ataç 15 02 2024

Sakallı oldukça kararlı

Burhan Sakallı, başkan olma konusunda fazlasıyla kararlı!

28 Ocak 2019 08:49
A
a
Sütiş Eskişehir
AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Burhan Sakallı, bir yandan şehrin sorunlarını ele alıyor, diğer yandan çözüm önerilerini ve projelerini sıralıyor. Geçtiğimiz hafta çeşitli programlarda konuşan Sakallı, özellikle trafik, ulaşım, otopark ve imar sorunlarına ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Sakallı belediye başkanı seçildiği takdirde, şehre bat-çıklar kazandıracağını, yeni bulvarlar yapacağını, gerekli noktalara otoparklar inşa edeceğini ve acil imar önlemleri alacağını kaydetti. Sakallı bunların yanı sıra Alpu-Organize Sanayi Bölgesi arasındaki bağlantı yolu ile güney-kuzey çevreyolu projelerini de şehrimize kazandıracağını müjdeledi. Ayrıca Sakallı, şehrimizde daha ucuza yaşayacağımızı ifade ederek, “toplu taşıma ücretleri düşecek, gençler ve öğrenciler için şehrin her yerinde internet ücretsiz olacak, içme ve kullanma suyu ucuzlatılacak, otopark ücretleri onda bir oranında düşürülecek, asfalt parası alınmayacak” şeklinde konuştu. Sakallı’nın bu etkili çıkışları karşısında söylenecek tek şey var: Sakallı, başkan olma konusunda fazlasıyla kararlı!

MÜCADELENİN MEYVESİ

Eskişehir’de ısrarla kurulmak istenen kömürlü termik santral meselesine karşı gerçekleştirilen haklı mücadele, meyvelerini vermeye devam ediyor. Bu noktada bir hukuk zaferi daha kazanıldı. Şöyle ki: Kömürlü termik santralin kurulması için “acele kamulaştırma” kararı verilmişti. Tepebaşı Belediyesi bu karara karşı dava açtı. İncelemelerini bitiren Danıştay Altınca Dairesi, itiraz yolu kapalı olmak üzere “acele kamulaştırma” kararının yürütmesinin durdurulması kararı verdi. Bu hukuk zaferi sonrasında değerlendirme yapan Ahmet Ataç, “diliyorum ki Eskişehir’in en verimli toprakları üzerine yapılması planlanan kömürlü termik santral ısrarından vazgeçilir. Gelecek, temiz ve yenilenebilir enerjide” diye konuştu. Umuyorum Ataç’ın dileği gerçekleşir ve hükümet, Eskişehir’i derdest edecek santral ısrarından vazgeçer. 

SANAYİ ALANIMIZ GENİŞLEDİ

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Başkanı Nadir Küpeli’yle birlikte yatırımlarına hız veren EOSB, hem alt yapı çalışmaları hem de vizyoner projeleriyle sanayiciye hizmet etmeye devam ediyor. Bu kapsamda en son, mevcut EOSB alanında, uzun uğraşlar neticesinde toplamda 181 bin metrekarelik yeni sanayi parseli oluşturuldu. Konuya ilişkin açıklama yapan Başkan Küpeli, şunları söyledi: “Sanayi parseline 22 adet daha parsel katmış olduk ve şu anda mevcut bölgemizde tahsis edebileceğimiz 181 bin 226 metrekarelik sanayi parseli bulunmakta. Yeni oluşturduğumuz parsellerin büyüklükleri 5 bin ile 12 bin metrekare arasında değişmekte, parsellerimiz tahsise hazır durumdadır. Alt yapı çalışmalarını da birkaç ay içinde tamamlayacağız.” Bu gelişme, sanayicimiz ve sanayimizin geleceği için oldukça önemli. Küpeli ve ekibini tebrik ediyor, sanayimiz için gösterdikleri gayretin devamını diliyorum.

BU OYUN SANDIKTA BOZULUR!

31 Mart yaklaştıkça, seçimin harareti de bir hayli artıyor. Tüm partilerin, özellikle Odunpazarı Belediye Başkan Adaylığı konusunda, deyim yerindeyse ağzının suyu akıyor. CHP Parti Meclis Üyesi ve 25-26’ncı dönem Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, Memleket Sevdalıları Derneği’nin gerçekleştirdiği bir programda, herkesin hedefinde olan Odunpazarı Belediyesi’ne ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. Dedi ki Usluer: “Beş yılda Odunpazarı’nın çehresini değiştiren, eski Odunpazarı’nı, eskiyi bozmadan yeni yapan, yeşillendiren, çağdaşlaştıran, Eskişehir turizminin merkezi yapan sevgili Kazım Kurt başkanıma teşekkür ediyorum. İyi ki var. Hiç kimse ama hiç kimse, boş laflarla Odunpazarı’nın huzur ilçesi olmasını engelleyemez. Önümüze engel koyamazlar. Odunpazarı üzerinde oynanan oyunlara sandıkta son vereceğimize birlikte söz veriyoruz.” 

EY GÜZEL KIRIM

Eskişehir, Kırım Tatar’ları; Kırım Tatar’ları ise Eskişehir için oldukça önemlidir. Çünkü Eskişehir, Kırımlı yurttaşlarımıza kucak açmış ve bağrına basmış. Kırımlı yurttaşlarımız da çalışkanlığı, yurtseverliği ve çağdaşlığıyla Eskişehir’in gelişmesine katkı sağlamış. Kırım Tatar’larının her yıl Dünya Kırım Tatar Kongresi olur. Geçen yıl Eskişehir’de yapılmıştı. Bu yıl ise Ukrayna’nın başkenti Kiev’de yapıldı. Söz konusun toplantıya Eskişehir’den Kırım Derneği Başkanı Evren Olcay ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı. Kongrede Rus işgali, tatar sürgünü, tutuklu bulunan ve işkenceye maruz kalmış tatarlara yardım konuları ve etkinlikler görüşüldü. Aynı zamanda CHP Meclis Üyesi Aday Adayı olan Evren Olcay da bu noktada görüşlerini açıkladı. 

PKK TERÖR ÖRGÜTÜDÜR!

Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Üyesi Emine Nur Günay, 2019 yılının ilk toplantısına katıldı. Toplantıda Avrupa Konseyi içerisinde bulunan bazı grupların her fırsatta Türkiye aleyhinde algı yaratma gayreti içerisine girdiklerine vurgu yapan Günay, şu yorumda bulundu: “Ülkemize saldırmak için fırsat arıyorlar. Ancak delegasyon olarak her saldırıya misli ile karşılık veriyoruz, üstelik bilgi ve belgeye dayalı olarak. Raporda, Mayıs 2016 yılında milletvekili dokunulmazlıklarının kaldırılması konusunu HDP’ ye karşı yapılmış bir düzenleme olduğunu iddia etmişler. Ancak bu düzenlemenin parlamentodaki üç partinin ortak kararı ve desteği ile olduğuna dair hiçbir bilgi yok. Dokunulmazlıkları kalkan 154 milletvekilin partilere göre dağılımlarını verdim. Delegasyon Başkanımız Sayın Akif Çağatay Kılıç çok net bir konuşma yaptı: Dünya tarafından terör örgütü kabul edilen PKK’ya terör örgütüdür diyebiliyorlar mı?” Milletvekilimiz Emine Nur Günay haklı. Avrupa Konseyi net bir karar almalı, ‘PKK terör örgütüdür’ diyebilmeli!

DOKUZ FUAR DAHA

Eskişehir Ticaret Odası (ETO) tarafından 62 dönüm arazi üzerine yapılan Eskişehir Fuar Kongre Merkezi’nin (EFKM) işletme hakkı, 30 Ekim 2018’de imzalanan protokolle 10 yıllığına TÜYAP’a verilmişti. Söz konusu protokolle hizmete giren merkez, 11 Aralık 2018’de kapılarını ilk kez Eskişehir Kitap Fuarı ile açıp, 88 bin 400 kişiyi ağırlamıştı. TÜYAP, bu yıl boyunca da Eskişehir’de 9 farklı sektörde fuar düzenleyerek hem şehir hem de Türkiye ekonomisine katkı sağlayacak. Şimdi, o fuarları sıralayalım: 21-24 Şubat’ta Evleniyoruz, Kozmetik ve Kişisel Bakım ile Mobilya fuarları gerçekleştirilecek. 18-21 Nisan’da Gıda ve İçecek Ürünleri, Gıda İşleme Teknolojileri, Paketleme ve Lojistiği fuarları yapılacak. 4-8 Eylül’de Tarım, Hayvancılık ve Teknolojileri fuarı gerçekleştirilecek. 24-27 Ekim’de Hobi, Spor ve Hediyelik Eşya fuarı yapılacak. 14-16 Kasım’da Eskişehir İnşaat Fuarı gerçekleştirilecek. 10 Aralık’ta ise 9 gün sürecek olan Kitap Fuarı yapılacak. Şimdiden başarılar diliyor, kentimize hayırlı olmasını diliyorum.

MUMCU'NUN KATİLLERİ!

Odunpazarı Belediyesi, Uğur Mumcu’nun bombayla patlatılan aracının yer aldığı Uğur Mumcu Parkı’nda ve Yunus Emre Kültür Merkezi’nde Gazeteci Uğur Mumcu’yu andı. Uğur Mumcu’yu yakından tanıyan Şair Ataol Behramoğlu’nun Mumcu’ya ilişkin kullandığı ifadeler ise oldukça dikkat çekti. Behramoğlu şunları söyledi: “Uğur Mumcu ile yapılan röportajları izlediğimde daha iyi kavradım. Uğur, çok farklı bir adamdı. Tok sesli, netliğini gayet iyi bilen cesur bir adamdı. Böyle insanlar gerçekten çok azdır. Uğur Mumcu’yu çok hesaplı ve bilerek katlettiler. Katilleri başka yerde aramaya gerek yok. Bugünkü Türkiye’yi kimler hazırladıysa, Uğur Mumcu ve öteki demokrasi şehitlerinin cinayetlerinin arkasında onlar bulunmakta” İşte, Behramoğlu cinayet şüphelilerini işaret etmiş: Bugünkü Türkiye’yi hazırlayanlar! 

FOTOĞRAFIN DİLİ OLSA

yılmaz büyükerşen - ersen yeniceli
CHP Eski İl Başkanı Ersen Yeniceli: Hocam, İYİ Parti Odunpazarı’nda aday çıkaracakmış.
Büyükşehir Bld. Bşk. Yılmaz Büyükerşen: Neee! Aday mı çıkaracakmış? Bak sen şu keratalara! Gösteririm ben onlara. Hemen Meral Hanım’ı arıyorum…

 

BİR TWEET

GAYE USLUER
“Sandıktan çıkana saygı duyacaksınız.” Doğru. Ama şu da doğru: “Sandıktan çıkan da, sandıktan çıkmayana saygı duyacak.” Veee hiç unutmayacağız! Demokrasi sandıkla başlar; eşitlik, ifade özgürlüğü ve insan haklarına saygı ile devam eder. 


 

DÜNYA İNSANLARI

Jean Marc Bouju - 28.01.2019
Fotoğraf: Jean Marc Bouju
1994 yılında çekilen fotoğraf, Ruandalı isyancılarla devlet güçleri arasındaki çatışma sonucu açlık ve hastalıkla mücadele eden halkın dramını ortaya koyuyor...


 

AFİŞ

BEKLENMEYEN ŞAHİT
beklenmeyen şahit
1957 ABD yapımı film, ürettiği onlarca yapıtla sinemanın en zengin ilham kaynaklarından biri olan Agatha Christie’nin yazdığı bir hikayeden uyarlanıyor. Film, cinayetle suçlanan bir adamın duruşmasını beyaz perdeye yansıtıyor. Ünlü avukat Sir Wilfrid Robarts, sağlık problemleri nedeniyle mesleğine ara verdiği bir dönemde, ortaya çıkan bu dava için işine geri döner. Sanık, daha öncesinde tanıştığı ve avukatlığını yaptığı Leonard Vole isimli bir adamdır ve bu adam zengin ve dul bir kadını, Emily French’i öldürmekle suçlanıyordur. Vakti zamanında Leonard’a deliler gibi aşık olan French, ölmeden önce mirasındaki en önemli varisi olarak Leonard’ı atamıştır. Haliyle tüm deliller tutarlı bir şekilde Leonard’ın katil olduğundan yanadır. Altı dalda Oscar’a aday gösterilen filmin yönetmen koltuğunda efsane isim Billy Wilder var.


28.01.2019 arif anbar - karikatür
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Mustafa 28 Ocak 2019 15:25

Ağam eylenir bizimle

1 8 Cevap Yaz
Mhp 28 Ocak 2019 14:19

Keşke bu projelerin onda birini 10 yıllık odunpazarı belediye başkanlığı döneminde yapsaydınızda bizde o zaman yaptı şimdide yapar diyebilseydik

1 7 Cevap Yaz
Adnan

ilçe ve büyükşehir belediyesinin görevi ve görev alanları farklı. zaten asfalt parası 5-10 yıl önce alınmıyordu

6 1
Esnaf 28 Ocak 2019 12:55

Sakallinin kararli oldugu belli.Hirsi aklinin onune gecmiski,para verse dahi ,kimsenin inanmayacagi vaatler veriyor.Eskisehirlilerde merak ediyorlar.Daha once belediye baskaniyken,nerelerdeydin,elini kolunu baglayanmi vardida,bu dediklerini yapmadin?Birde simdi boyle konusup,Eskisehir halkini enayi yerine koymayin....Ayiptir ayip....

2 16 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi