Sakallı'nın teşkilata mesajı

AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığına talip olan Burhan Sakallı çalışma temposunu her geçen gün arttırıyor.

7 Ocak 2019 06:54
A
a
Sütiş Eskişehir
İki dönem Odunpazarı Belediyesi’nin yönetmiş, bu dönem AK Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığına talip olan Burhan Sakallı çalışma temposunu her geçen gün arttırıyor. Geçtiğimiz günlerde Sarıcakaya’ya bir dizi ziyarette bulunan Sakallı, özellikle parti teşkilatına ciddi mesajlar verdi. Sakallı öncelikle AK Parti’nin ‘gönül belediyeciliği’ anlayışıyla 2004’te zirveye çıktığını, aynı anlayışı uygulayarak 2019 yerel seçimlerinde de zaferin AK Parti’de olacağını ifade etti ve şunu ekledi: “Gönülleri fethetmediğimiz takdirde, aşkla, şevkle, adaletle, akılla çalışmadığımız zaman asla gönüllere inmiş olamayız ve başarıyı yakalayamamış oluruz.” Ardından genç seçmenin önemine değindi Sakallı ve dedi ki: “İlk kez oy kullanacak gençlerimize tek tek ulaşıp onların taleplerini değerlendirmeliyiz. Gönüllerine dokunmalıyız. Çalışmalarımızı anlatmalıyız.” Görüyoruz ki Sakallı, dersine iyi çalışmış, iki kritik noktaya vurgu yapmış: Gönül belediyeciliği ve genç seçmen! Sakallı, seçim sürecinde bu iki nokta üzerinde başarılı çalışmalar yapıldığı takdirde seçimin kazanılacağına, aksi takdirde kaybedileceğine işaret etmiş. Bu noktada şunu ifade edebilirim ki: Sadece Sakallı’nın çalışması yetmez, ölü toprağı serpilmiş teşkilat harekete geçmeli!

KÖPRÜ YANLIŞ OLMUŞ


 Anadolu Üniversitesi ile Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri arasında iş birliği protokolü imzalandı. Protokol ile birlikte Anadolu Üniversitesi gıda tedarikini Türkiye Tarım Kredi Kooperatiflerinden yapacak. Ayrıca çiftçiler de Anadolu Üniversitesinin verdiği eğitimlere katılacak. İki köklü kurumun yaptığı protokol sırasında Kooperatif Genel Müdürü Fahrettin Poyraz’ın konuşmasının bir bölümü dikkat çekti. 
Şunu söyledi Poyraz: “Türkiye’de üreticiler ürününün yeterli derecede değerlenememesinden, tüketici de ürünlerin değerinden fazla satılmasından şikâyetçi. Tarım Kredi Kooperatifi olarak tüketici ve üretici arasında köprü olmaya çaba gösteriyoruz.” Poyraz’ın analizi doğru ancak köprü kurdukları yön yanlış. Bence Poyraz’ın yönettiği kurum, üretici-tüketici ile hükümet arasında köprü kurmalı! 

ŞAŞIRTMAYAN İFADELER

Türkiye’nin 81 ilinden Eskişehir’e gelen muhtarlar, Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’le görüştü. Görüşme sırasında Eskişehir’e ilişkin düşüncelerini açıklayan Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk, şunları söyledi: “Bizler Avrupa şehri haline dönüşen Eskişehir’i görmek için burada toplandık. Yılmaz Büyükerşen Türkiye’de bir marka. Bu şehirde görev yapan muhtarlarımız çok şanslılar, yapılan hizmetler ve projeler çok güzel. Kentin her noktasında kültür ve sanat insanlarla iç içe olmuş durumda. Hayata geçirdiğiniz başarılı şehircilik çalışmalarından dolayı sizi ve ekibinizi kutluyorum.” Tabi Eskişehir’e ve Büyükerşen’e dönük kullanılan bu ifadeler beni şaşırtmadı. Çünkü hangi siyasi görüşten olursa olsun kentimize dışarıdan gelen herkes, benzer ifadeleri kullanıyor. E, haliyle bizler de gururlanıyoruz.

DÖRT İLÇE İYİ PARTİ'YE BIRAKILABİLİR

CHP Parti Meclisi toplantısının gerçekleşmesiyle birlikte, CHP’nin Eskişehir’deki 11 belediye başkan adayı netlik kazandı. Buna göre Büyükşehir Belediyesi’nde Yılmaz Büyükerşen’in, Odunpazarı Belediyesi’nde Kazım Kurt’un, Tepebaşı Belediyesi’nde Ahmet Ataç’ın, Mahmudiye Belediyesi’nde İshak Gündoğan’ın, Han Belediyesi’nde Erdal Şanlı’nın, İnönü Belediyesi’nde İsmail Karaköse’nin, Alpu Belediyesi’nde Gürbüz Güller’in, Sivrihisar Belediyesi’nde Habil Dökmeci’nin, Çifteler Belediyesi’nde Zehra Konakçı’nın, Mihalıççık Belediyesi’nde Haydar Çorum’un, Seyitgazi Belediyesi’nde ise Uğur Tepe’nin adaylıkları açıklandı. Açıklanmayan şu dört ilçe kaldı: Beylikova, Mihalgazi, Sarıcakaya ve Günyüzü. Bu ilçelerin açıklanmamasının nedeni olarak CHP-İYİ Parti ittifakı pazarlıklarını görüyorum. Muhtemelen bu ilçeler İYİ Parti’ye bırakılacak ve CHP, aday çıkarmayıp İYİ Parti’nin adayını destekleyecek.

ESKİŞEHİRSPOR'UN KURTULUŞU YAKIN

Ziraat Bankası Genel Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen ve TFF Başkanı Yıldırım Demirören, Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın, Süper Lig kulüp başkanları ile kulüplerin mali sorumlularının katıldığı toplantıda, borç batağında olan futbol kulüplerinin kurtuluşu için önemli bir görüşme yapıldı. 1 buçuk yıl önce gündeme gelen projenin hayata geçirilmesi için yapılan toplantıda, ekonomik kriz içindeki kulüplerin borçlarının yeniden yapılandırılması ve vadelendirilmesi konuşuldu. Bu noktada kulüplerin gelir-gider tablosu istendi. Eğer söz konusu düşünce uygulamaya geçerse, borçlu kulüpler kredi alabilecek, borçları yapılandırılacak. Eskişehirspor özelinde düşünürsek, kulübümüzün kurtuluşu için önemli bir gelişme bu. Umuyorum geçmişte yaptığımız hataları tekrarlamayız ve bu fırsatı iyi değerlendiririz.  

HER ÖNÜNE GELEN ALINMAMALI!

Uluslararası Göçmenler Günü dolayısıyla Eskişehir Valiliği, İl Göç İdaresi ve Anadolu Üniversitesi ortaklığında “Her göç bir insan, her insan bir göç” isimli fotoğraf sergisi gerçekleştirildi. Serginin açılışında konuşan Vali Yardımcısı Bekir Şahin Tütüncü, Eskişehir’e çeşitli nedenlerle gelen 22 bin 613 göçmen olduğunu ifade etti. Tütüncü konuşmasının devamında, “Türkiye, coğrafi konumu itibariyle göçmenlere kapıları açan, ihtiyaç duyanları koruma altına alan ve dünya kamuoyu tarafından saygı duyulan bin yıllık köklü bir geleneğe sahiptir” diye konuştu. Doğru aslında… Türkiye kozmopolit yapıya sahip bir ülke. Aynı zamanda bu topraklarda misafirperver anlayış hakim. Ancak öyle bile olsa ülkemizde göçmen sayısının artışı doğru sonuçlar doğurmaz. Ülkemizde resmi olarak 4 milyon göçmen var. Ancak gayri resmi sayıyı bilmiyoruz. Buna bir çare bulunmalı, her önüne gelen ülkemize alınmamalı

CHP-SAADET İTTİFAKI KURULDU!

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Levent Baştürk’ü partisinin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterdiklerini açıkladı. Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı’nda dış politika yazılarıyla öne çıkan Levent Baştürk, aynı zamanda Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölümünde dersler veriyor. Öncelikle hayırlı uğurlu olsun demek istiyorum. Şimdi ise asıl meseleye geliyorum. SP, Millet İttifakı içerisinde yer alan bir parti. Peki, hala Millet İttifakı’na destek verdiğini bildiğimiz SP, neden Büyükşehir Belediyesine aday çıkardı? Çok basit. SP aday çıkarmadığı takdirde, SP seçmeni büyük oranda CHP’nin adayına oy vermeyecek. Oylar, ağırlıklı olarak AK Parti’ye gidecek. E, oylar AK Parti’ye gideceğine SP’de kalsın ve bu durum CHP’ye yarasın değil mi? Aslına bakılırsa SP-CHP arasında ittifak yapılmış durumda. Hem de çok zekice yapılan bir ittifak bu. 

SAVUNMADA BAĞIMSIZLIK

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, TEI tarafından geliştirilen ve Yerli Kara Şahin Helikopterinde kullanılacak T700 Helikopter Motoru Test Bremzesi açılışına katıldı. Açılıştan önce ise Gökbey Genel Maksat Helikopterine güç verecek TS1400 turboşaft motorunun testini gerçekleştirdi. Varank konuya ilişkin açıklamasında ‘bağımsızlık’ vurgusu yaparak şunları söyledi: “Tamamı TEI mühendisleri tarafından tasarlanıp geliştirilen ilk milli helikopter motorumuz olan TS1400 turboşaft motoru, dışa bağımlılıktan kurtulmamız için atılan çok önemli bir adımdır. Savunma Sanayi Başkanlığımızın himayesinde ve finansal desteğiyle yürütülmekte olan TS1400 Motor Geliştirme Projesi ile ülkemize sadece ilk yerli helikopter motorunu kazandırmakla kalmayacağız. Bu süreçte, tasarım, üretim, test ve malzeme veri tabanı altyapılarını da ülkemize kazandırmış olacağız.” Bu gelişmelerin tarihi gelişmeler olduğunu ifade etmek zorundayım. Belki de AK Parti hükümetinin yaptığı en iyi iş, yerli ve milli üretim konusunda mücadele etmek. Devamını diliyor ve kutluyorum.

FOTOĞRAFIN DİLİ OLSA

Arif Anbar - fotoğrafın dili olsa - 07.01.2019
Odunpazarı Bld. Bşk. Kazım Kurt: Nasıl seçim aldım ama, çok güzel aldım be.
Tepebaşı Bld. Bşk. Ahmet Ataç: Asıl ben güzel aldım, çatır çatır kazandım.
Büyükşehir Bld. Bşk. Yılmaz Büyükerşen: Ben olmasam babayı alırdınız…

KARİKATÜR

Arif Anbar -Karikatür - 07.01.2019
Karikatür: Latif Demirci

BİR TWEET

BURHAN SAKALLI
Bütün kültür sanat faaliyetlerimiz; tiyatrolar, operalar, konserler öğrencilerimize ücretsiz olacak. Sanat erişilebilir, ulaşılabilir, mümkün olduğu kadar ekonomik olmalıdır. 

DÜNYA İNSANLARI

Arif Anbar - Dünya İnsanları - 07.01.2019
Fotoğraf: Yasushi Nagao/1960
Sağcı bir öğrenci, Japon Sosyalist Parti lideri Asanuma’yı öldürmeden saliseler önce…

AFİŞ

İHTİYAR DELİKANLI
Arif Anbar - Afiş - 07.01.2019

Gerilim ve dram türlerinin harmanlandığı Güney Kore yapımı film, yıllarca hapis tutulan bir adamın serbest bırakılmasının ardından intikam arayışını konu ediyor. Oh Dae-Soo adında bir adam, bir gün kaçırılır ve 15 yıl boyunca berbat bir hücrede tutuklu kalır. Hiçbir açıklama yapılmamıştır. Sonra bir gün serbest bırakılır. Eline; para, cep telefonu ve pahalı kıyafetler verilir. Bu adam başına gelen bu durumun nasıl ve neden olduğunu anlamak ve intikamını almak konusunda kararlıdır. Bu sırada Oh Dea-Soo kendisini kaçıranların aslında daha da büyük bir planının olduğunu keşfeder. Ancak bu planın özü acı dolu bir yoldan geçmektedir. Gerçeği bulmak ise bu yolun ta kendisidir. 

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Gece yarısı 7 Ocak 2019 20:02

Ne diyeyim gazete haberlerine göre kendini konumlandırıyorsan devam et şafak bey ;yalnız gazeteler kim ne istiyor, kim ne olsun istiyorsa onu satıyor be kardeş . Seni beni yönetmeye çalışıyorda onu hatırlatayım dedim. Devam et atış serbest kendini yorarsın o kadar.

0 0 Cevap Yaz
Gece yarısı 7 Ocak 2019 15:13

Şafak kardeş ;işsizlik fonunundaki paraların bankalara verildiğini nereden çıkarıyorsun bir , ikincisi bankaların battığını nasıl uyduruyorsun. Türkiyedeki bankaların avrupada hatta dünyada sağlam bir yapıya sahip bankalar olduğunu biraz araştırırsan öğrenirsin . Üçüncüsü her şeyi araştırmadan atlama be kardeş. Her gün yorum yazmak zorunda hissediyorsan kendini eskişehirde eleştirilecek çok şey var. Biraz , çok az etrafına bakıver be canım ...

8 4 Cevap Yaz
Şafak

Sen benim hergün ne yazacağıma karışamazsın , bankalara ve patronlara işsizlik fonundan aktarılan paranın haddi hesabı yok. Sen önce savunduğun adamlara bir bak , ayrıca sende banka sahibiysen üzerine alınman normal yazdıklarımı. Azıcık haber seyret , gazete oku ne bileyim. Kendini rezil etme , bana cevap verecem diye. Fakat avrupa bizi kıskanıyor diyenlerle aynı kafa yapısına sahip olmana şaşırmadım. Körü körüne bağlandığın kişilerle ilişkiyi kes bence , cahilce bodoslama atlama yorumlara emi!!

2 3
Şafak 7 Ocak 2019 09:18

Hale bak ! İşsizlere verilmesi gereken işsizlik fonu önce bankalar batmasın diye bankalara bolca dağıtılıyor. Sonra bu bonkör bankalar ise futbol kulüplerinin borçlarını yapılandırmaya , kapatmaya ve affetmeye başlıyor. Sonrada bu yaptıkları marifetmiş gibi sayın basınımız tarafından müjdeleniyor. Yazıklar olsun yuh be!!!

6 12 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi