Sakallı hiç paslanmamış

21 Şubat Perşembe akşamı ES TV ekranlarında, Burhan Sakallı'yla birlikte Eskişehir'in Nabzı'nı tutmaya çalıştık

23 Şubat 2019 10:46
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
21 Şubat Perşembe akşamı ES TV ekranlarında, Burhan Sakallı'yla birlikte Eskişehir'in Nabzı'nı tutmaya çalıştık. Kıymetli meslektaşlarım Ali Baş, Ayhan Aydıner ve Arif Anbar'la birlikte soru yağmuruna tuttuğumuz Burhan Sakallı önemli açıklamalarda bulundu. Sayın Sakallı kent gündemine ilişkin sorunları dile getirip, çözüm önerilerini sıraladı. Yapıcı bir dil kullandı. Rakiplerini eleştirirken bile nezaketini bir köşeye bırakmadı. Kişisel olarak keyif aldığım bir programdı. Umarım ES TV izleyicileri için de faydalı olmuştur. Burhan Sakallı yılan hikayesine dönen Kızılinler projesini ivmelendireceklerini belirtti. Benzeri Orta Avrupa Şehirlerinde olan devasa bir termal – sağlık turizm merkezi açacaklarını, 30 bin yatak kapasiteli bir büyük kompleksi Eskişehir'e kazandıracaklarını belirtti. İmar meseleleriyle ilgili de bazı açıklamalarda bulundu. Ancak açıklamalarını 'Net açıklamalar' olarak tanımlayamam. Sakallı her mahallenin imar sorunlarını masaya yatıracaklarını, 6 ay içerisinde çözüm önerilerini belirteceklerini açıkladı. Termik santral meselesine de değindi. Kamuoyunun ekseriyetinin termik santral istemediğini biliyoruz. Sakallı halkın istemediği bir projeyi hayata geçirmeyeceklerini söyledi. Sakallı Eskişehir'in otopark sorunu olduğunu ileri sürerek, bu sorunu 5 sene içinde peyderpey çözeceklerini belirtti. Yine 5 sene içerisinde Eskişehir'e bir Vakıf Üniversitesi getireceğini, bu konuda bir takım temaslarının olduğunu ifade etti. Özellikle de Eskişehir'de bulunan tarafları bir araya getirerek, kentin ortak aklına göre hareket edeceğini vurguladı. Her kesimden oy istedi. Yıllarca AK Parti cephesi toplumu kutuplaştırarak ciddi oylar topladı. Fakat bu seçimlerde aynı taktiklerin ters tepmesi olası... Ben CHP'lilerin yerinde olsam ekonominin çok kötüye gittiğini, dış politikanın arap saçına döndüğünü sürekli dile getiririm. Ancak AK Partililerin yerinde olsam kalkıp da, "Aman istikrar bozulmasın" diyerek kendime güldürtmem. AK Partililerin yapacağı en akılcı iş yerel meselelere dikkat çekmek ve daha iyi belediyecilik yapacaklarını vurgulamak. Tıpkı Sayın Burhan Sakallı'nın yaptığı gibi. Burhan Sakallı son 5 senedir – doğal olarak – adından daha az bahsedilen bir isimdi. Ancak Eskişehir'in Nabzı programında gördüm ki hiç paslanmamış. 5 sene önce bıraktığımız Burhan Sakallı kimse, şimdi karşımızda yine o var.

Sakallı'ya katılmadığım noktalar var 


Burhan Sakallı ayrıca asfalt katılım paylarına ilişkin sorularımızı da yanıtladı. Bilindiği gibi daha önce Odunpazarı Belediye Başkan adayı Volkan Doğan, asfalt katılım paylarını bundan böyle almayacaklarını, daha önceden alınan payları da vatandaşa iade edeceklerini açıklamıştı. Sayın Sakallı da, Doğan'a yakın açıklamalarda bulundu. Şu farkla ki; önceden alınan payları geri vermeyeceklerini, ancak bundan böyle yeni bir katılım payı da almayacaklarını ifade etti. Tabii biz Eskişehirliler olarak gözümüzü kendi kentimize diktik. Bizim için Odunpazarı'nda ipi Salih Karabacak'ın mı göğüsleyeceği, Tepebaşı'nda Hasan Tuç'un ne yapacağı çok önemli. Ancak 31 Mart akşamı Türkiye'de; Ankara'da ne olduğu İstanbul'da ne olduğu daha çok konuşulacak. Sayın Sakallı CHP Ankara adayı Mahsur Yavaş'ın asfalt katılım payı almayacağına ilişkin açıklamalarını dile getirerek, CHP'lileri kendi adaylarıyla eleştirdi. Sakallı ayrıca toplu ulaşım masraflarını azaltacağını, su paralarını da ucuzlatacağını belirtti. Bir vatandaş olarak cebimden daha az para çıkacak olmasından rahatsız olmam. Öte yandan belediyelerin bizden topladığı vergilerin, yine bize hizmet olarak döneceğini de biliyorum. Önümüzdeki süreçte Türk ekonomisi – muhtemelen – daha kötü olacak. Belediyeler üç kuruş paranın hesabını yapmak zorunda kalacak. "Hele bir seçileyim de, sonrası Allah Kerim'dir" dememek lazım. CHP'li Mansur Yavaş'ın sözlerine göre konum almak zorunda değilim. Sakallı ve Volkan Doğan'ı da ne eleştirmek ne de övmek gibi bir yükümlülüğüm var. Bence doğru olan belediyelerin katılım paylarını almalarıdır.

Polis Emeklileri Eskişehir'de buluşuyor


25 Şubat Pazartesi günü Polis Emeklileri Eskişehir'de bir toplantı yapacak. Polis Emeklileri Derneği'nin Genel Başkan adayı Faruk Sezer Eskişehir'e gelerek, dernek üyeleriyle görüş alışverişinde bulunacak. Sezer ve arkadaşları önce Derneğin Eskişehir Şubesi'ni ziyaret etmeyi planlıyor. Şube Başkanı Kadir Çakır ve yönetimdeki arkadaşları tarafından karşılanacak olan Genel Başkan Adayı Sezer, daha sonra bir konferans vermek üzere Taşbaşı Kültür Merkezi'ne geçecek. 
Saat 14'te başlayacak toplantıya Polis Emeklilerinin yanı sıra, ailelerinin de yoğun katılım göstermesi bekleniyor. Türkiye'deki en zor mesleklerden birisi de – sanırım – polislik. Bir diğer zor iş ise galiba emekli olmak. Hem bir dönem polislik yapan hem de emekli olanların sorunlarını tahmin bile edemem. Polis emeklilerinin bu tip toplantılara önem vermesi, kendi açılarından isabetli bir karar olur. Ben bütün emekli polislerimizin derneklerine sahip çıkacaklarından kuşku duymuyorum.

 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
erhan 23 Şubat 2019 17:35

vay be bir tarafta kendisine bile oy veremeyen bay Kazm diğer tarafta reklam kiralı baskan

1 5 Cevap Yaz
Eses 23 Şubat 2019 11:52

Vay anasina,beh beh beh.Bir tarafta sakalli,diger tarafta sari cizmeli polat alemdar! Savulun geliyorlar!

7 3 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi