Sakallı doğru bir noktaya işaret etmiş

Yani "Dövlet yapsın gardeşim" diyerek topu Büyükşehir Belediyesi'ne atmak doğru bir şey değil.

13 Şubat 2019 08:34
A
a
Sütiş Eskişehir
Büyükşehir Belediye Başkan adayı Burhan Sakallı, Seyitgazi'ye giderek vatandaşlardan oy istemiş. Seyitgazililere projelerini de anlatan Sakallı Eskişehir'in önemli bir meselesi olan mezbaha sorununa dikkat çekmiş. Seyitgazi için hayvancılığın büyük önem taşıdığını söyleyen Sakallı, “İlçede yaklaşık 125 bin küçük baş, yaklaşık 12 bin de büyükbaş hayvan var. Yanı başımızda Afyon’da 25-30 mezbaha var. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nin ise bir tane bile mezbahası yok. Bir tane bile mezbahası olmayan şehrimiz nasıl diğer illerle rekabet edebilir" ifadelerinde bulunmuş.
Öncelikle Afyonkarahisar'daki mezbahaların hepsinin sağlıklı olduğunu söyleyemeyiz. Ancak komşumuz Afyon'daki pek çok mezbahanın sağlıksız olması, Eskişehir'de hiç mezbaha olmamasının mazereti olamaz.
Mezbaha açmak için Eskişehir Ticaret Borsası'nın ne zamandır çalışmalar yaptığını biliyoruz. Yediğimiz etlerin sağlıklı koşullarda kesilip kesilmediğini bilmek en doğal hakkımız. Mezbaha açmak, sadece belediyelerin yapabileceği bir şey değil. Özel şirketler mezbaha açabilir. Et ve süt üretici birlikleri mezbaha açabilir. Yani "Dövlet yapsın gardeşim" diyerek topu Büyükşehir Belediyesi'ne atmak doğru bir şey değil. Ancak belediyelerin de mezbaha açma hakkı bulunuyor. Üstelik mezbahalar kâr getiren işletmeler. Büyükşehir Belediyesi bir mezbaha açarak, gelirlerini de artırabilir. Sayın Sakallı sanırım doğru bir noktaya temas etmiş. Kendisini tebrik ederim...

Yazmak istemiyorum ama...

Bir yerel gazetede, yerel olmayan sorunları yazmak istemiyorum. Ancak memlekette öyle gelişmeler oluyor ki, bazen yazamadan edemiyorum. Tutamıyorum kendimi açıkçası... 1973 yılında doğmuşum. Bizim kuşağımız 70'li yıllardaki tüp ve margarin kuyruklarının hikayesini duyarak büyüdü. 2019 yılına geldiğimizde bu eski masalların yeniden gerçekleştiğini üzülerek görüyoruz. Fakat bu sefer margarin için değil, hıyar için kuyruğa giriyoruz. Bir yandan "Türkiye çok büyüdü, yabancılar bizi kıskanıyor" edebiyatı yapıyoruz, bir yandan da iki kilo soğan alabilmek için kuyruklarda saatlerimizi harcıyoruz. Siz Almanya'da Amerika'da veya Japonya'da insanların ucuz sebze için uzun kuyruklar oluşturduğunu mu düşünüyorsunuz? Memlekette bir şeyler ters gidiyor. Üstelik en kötüsü, gelecek günlerin daha iyi olacağına yönelik itimadımız kalmadı. Allah sonumuzu hayır etsin...

Eskişehir'in başı sağolsun

İstanbul'a bağlı Çekmeköy'de bir araziye düşen askeri helikopterde – maalesef – dört askerimiz şehit oldu. Askerlerden biri olan Başçavuş İlyas Kaya Eskişehirliydi. Ruhu şad olsun... İlyas Kaya sevenlerinin göz yaşları arasında Hava Şehitliğine defnedildi. Şehitlerimizi tarihe gömmeye kalksak sığmazlar. Onlara "Agûşunu açmış duruyor peygamber"dir... Eskişehir hava şehitlerine alışkın olan bir kent. Aklımıza bundan 13 sene evvel, yani 2006 yılında yine düşen bir helikopterde şehit olan Komando Yarbayı Suat Coşkun Alp geldi. Bu vesileyle gazeteci ağbimiz Vedat Celal Alp'in kardeşi Yarbay Alp'i de bir kez daha şükran ve rahmetle anıyoruz. Şehitlerimiz sayesinde bu vatan toprakları üzerinde yaşıyoruz. Allah hepsinin şehadetini kabul etsin...

Kurt öğretmenlerden destek aldı

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, emekli kadın öğretmenlerle bir araya gelerek, görüş alışverişinde bulundu. Öğretmenevi’nde gerçekleşen buluşmada konuşan Kazım Kurt, “Odunpazarı Belediyesi’nde görev yaptığımız 5 yılda öğretmenlerimiz bize çok yardımcı oldu. Hepinize çok teşekkür ederim” dedi. Görev süresi boyunca tam 23 kütüphane açan Kazım Kurt'un icraatlarının eğitimciler tarafından takdirle karşılandığını biliyoruz. Türkiye'nin ekonomik krizden teröre, enflasyondan işsizliğe kadar pek çok sorunu var. Ancak bana kalırsa en önemli meselemiz eğitim. 4 temel matematik işlemini bile beceremeyen lise mezunları çıkarıyoruz. Türkiye'de ciddi bir eğitimli insan düşmanlığı var. Üstelik yetkililer 'Eğitimli insanlardan korktuklarını' alenen ve utanmadan söyleyebiliyor. Sayın Kazım Kurt'a görev süresi boyunca eğitim ve eğitimciye verdiği destekten dolayı teşekkür ederiz.
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Recep HABUK 13 Şubat 2019 13:56

,Mahkemelik olduğu Kamu Kurum ve Kuruluşlarda öğretmenlerin bağlı bulunduğu Milli Eğitim Müdürlüğü de var.Bunu nasıl izah edebilecek Sayın Kurt.

7 2 Cevap Yaz
Vural 13 Şubat 2019 11:19

daha dün gerçekten dün ( süt kuyruğunu alkışalayanlar bugün tanzim satışı eleştiriyor. ). yanlışsa ikiside yanlış. doğruysa ikiside doğru. ayrıca 70 li yıllarad yokluktan kuyruk vardı . şimdi ise millet teşekkür ediyor. E bi zahmet eleştirenler kuyruğa girmesin başka yerdede satış yapılıyor nasıl olsa .

8 5 Cevap Yaz
50 yıl

demek ki akp türkiyeyi 50 yıl geriye götürmüş :D devlet satış yapmaz diye akp tüm fabrikaları peşkeş çekerken chp itiraz ediyordu. kemal unakıtan bugünlerin temelini attı. tüm fabrikaları babalar gibi satarım dedi. üreten türkiyeyi bitiren isimdir kemal unakıtan. şimdi onun yanlışlarının cezasını biz çekiyoruz. süt kuyruğuna gelince... akp batırdı chp halka yardım ediyor. tanzimlerde akpnn battığının kanıtıdır.

4 6
ali

SÜT OLAYI İLE TANZİM SATIŞ ARASINDA ÇOK BÜYÜK FARK VAR. ARADAKİ FARKI ANLAYAMADIĞINIZ İÇİN ANLAŞAMIYORUZ SİZİN GİBİ DÜŞÜNENLERLE. BAKIN SÜT FİYATLARI DIŞARIDA DA AYNI FİYATA SATILMAKTA . HATTA BAZI MAHALLELERDE BELEDİYENİN SATTIĞI FİYATTAN DAHA DÜŞÜK SATILMAKTA. BELEDİYE SAĞLIKLI SÜTÜ BİZLERLE BULUŞTURUYOR. TANZİM SATIŞLAR İSE DİREK FİYATA YÖNELİK BİR UYGULAMA . UMARIM ARADA Kİ FARKI ANLARSINIZ

4 7
eee... 13 Şubat 2019 09:30

eeee... kul kınadığını yaşamadan ölmezmiş derler. savaş yıllarında, ambargo yıllarında oluşan tüp kuyruklarını, yağ kuyruklarını ağzından bırakmayanlar şimdi 2019'da sözde dünya lideri olduğumuz bi dönemde ülkeyi bu duruma düşürdü. daha kötüsü o zamanlar tüm dünyada bu kuyruklar vardı. şimdi millet uzaya kuyruklu yıldıza gidiyor ama biz tanzim satış kuyruğuna gidiyoruz.

6 14 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi