Sahibinden satılık Eskişehir

v

17 Ağustos 2022 08:35
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Ajanslara Eskişehir'de ikinci el eşya satışlarında patlama olduğa ilişkin haberler düştü. Haber, Yenigün Gazetesi'nde de manşetten yayınlandı.
1990'lı yılların başında Sovyetler Birliği çökmüş, Rusya'ya ilk turistler akın etmeye başlamıştı. O yıllarda Rusya'ya ilk giden Türk turistler gördükleri sefaleti acıyarak anlatır, "Adamlar sokaklarda ikinci el eşya satıyor" derlerdi. Bizler de tahtalara vurup, hâlimize şükrederdik.
Şimdi aynı çöküş manzaraları Eskişehir'de de yaşanıyor. Sadece Eskişehir'de mi? Elbette hayır. Ekonomik kriz memleketin en ücra köşelerine kadar yayılmış, kasıp kavuruyor.
Ekonominin hâlinden uzun uzadıya bahsedecek değiliz. Zaten hepimiz neyin ne olduğunun farkındayız. Ancak sevgili hükûmetimiz hiçbir şeyin farkında değil.
 

Hızır gibi yetişmişler

Eskişehir'de bir vatandaş çöplüğün arasında ağzına çöp dolanmış ve kör bir leylek bulmuş. Hemen durumu Milli Parklar'a bildiren vatandaşın çağrısı üzerine yetkililer zavallı leyleğe Hızır gibi yetişmişler.
Öncelikle Kemal Aybars adlı duyarlı vatandaşımıza teşekkür ederiz. Doğa Koruma ve Milli Parklar şubesindeki yetkililere de çok teşekkür ederiz. Son olarak zavallı hayvanın tedavisi için çabalayan Eskişehir Hayvanat Bahçesi ekiplerine de çok teşekkür ederiz. İnşallah leylek bir an evvel iyileşir ve özgürce kanat çırpmaya devam eder.
 

Ciddi bir tehlike kapımızda

Eskişehir'de etkili olan sağanak yağış, kısa süreli de olsa hayatı olumsuz etkiledi. Eskişehir'in alt yapı sorunu rahmetli Selami Vardar zamanında çözülmüştü. Daha sonra gelen Aydın Arat, Orhan Soydaş ve Yılmaz Büyükerşen dönemlerinde de alt yapı çalışmaları tamamlandı.
Kentin içinden Porsuk Çayı geçmesine karşın büyük bir sıkıntıyla karşılaşmıyoruz. Diğer şehirlerde görülen şişme botlarla sokaklarda kürek çekme görüntüleri bizde yok. Ancak yine de ufukta bizi bekleyen bir tehlike olduğunu görüyoruz. Eskişehir'in su tahliye alt yapısı, normal bir iklime göre yapılmış. Halbuki anlaşılıyor ki dünyanın iklimi değişiyor. Türkiye'nin dört bir yanından sürekli sel baskını haberleri geliyor.
Büyük ihtimalle önümüzdeki yıllarda kısa ancak şiddetli yağışların artacağını göreceğiz. İşte o zaman bu alt yapı yetersiz kalabilir. Yetkililerin şimdiden geleceği planlaması lazım. Ciddi bir iklim değişikliğiyle karşı karşıyayız. Belki tuhaf gelecek ancak bir yandan sel baskınları yaşarken, aynı anda da ciddi bir kuraklık tehlikesi yaşayacağız. Korona virüs salgını, bunun yanında solda sıfır kalacak...
 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
ahmet 18 Ağustos 2022 12:51

gülüyorum halinize

0 0 Cevap Yaz
Adnan 17 Ağustos 2022 12:28

yani diyorsunuz ki 2024 te Ak belediye geldiğinde elinde nur topu gibi alt yapı sorunu olacak

7 12 Cevap Yaz
Reisçi

Bu kafayla ak belediyecilik rüyasında bile yönetime gelemez. Belki İstanbuldaki gibi, Karadeniz bölgesinden Rize, Trabzon, Artvin, Sinop, Giresun, Gümüşhane ve Kastamonu gibi illerden Eskişehir nüfusunu iki katına çıkaracak, köylücülük ve hemşehricilik yapan insanlar gelip göç ederlerse olur. Başka türlüsü zor...

3 1
Nurettin Gencer

Nereye geliyor ? Hep konuşuyolar ama aday çıkarmaya gelince zorlanıyolar. Güçlü bir adayları yok. İstanbula bile diğer illerden devşirme adaylarla seçime katılıyorlar. Bu gerçekleri göz ardı etmemek lazım

2 1
Nadir 17 Ağustos 2022 12:13

Hükümetin hiçbirşeyin farkında olmadığını nasıl okudun.?anlatta bizde bilelim.

7 8 Cevap Yaz
Yazık 17 Ağustos 2022 11:09

Sadece eskişehir değil. Birçok ilde durum aynı. Maalesef.

5 3 Cevap Yaz
Ali Osman Tan 17 Ağustos 2022 09:46

Yav ikinci el eşya satışı arttı ne oldu sanki. Allah ellerine düşürmesin kimseyi, paraya ihtiyacı olandan 10 liralık eşyayı fiyatı öldüre öldüre 1liraya al 8, 9 liraya başkasına kendin sat. Oradaki eşyaların hepsi bedavaya giden mallar. Ağlayanın malı gülene yaramaz. Allah bunların kapısına düşürmesin kimseyi

0 12 Cevap Yaz
Vedat 26 17 Ağustos 2022 09:31

Kerem bey, yoğun yağışlarda küreklerle bot kullanan yok ama bu şehrin her yağışta mağdur olan vatandaşları var. Kiminin evini su basıyor, kiminin ise dükkanını. Çoğu cadde öyle bir su alıyor ki, araç sürücüleri biriken ve kanala gitmeyen sular yüzünden kaldırımı göremiyor. Yayaları saymıyorum bile. Yeri geliyor, kartpostallara süs olan tramvaylarımız bile hareket edemiyor. Rögarlar taşıyor. Benim oturduğum semt olan alanönüde durum daha berbat bir hâl alıyor. Yukarıdan aşağıya koca koca taşlar akarak su ile beraber geliyor. Resmen taş yağıyor sokaklarımıza. Belediye alt yapıya önem vermeli, yatırım yapmalı. Özellikle yağmur suyu taşıyan kanal ve bağlantıları daha büyük ve bir insanın içine sığacağı kadar, mazgallar ise bir o kadar geniş olmalı. Caddelerdeki kot farkları kapatılmalıdır. Bu problemler görmezden gelinemez.

3 11 Cevap Yaz
Yazık

Doğru demişsin, birşeyi unutmuşsun ama. Hazineden muhalif belediye diye para alamadığı durumu gibi ufa bir

10 4
Vedat 26

Yok dostum, unutmadım tabii ki iller bankasından birilerinin talimatıyla belediyenin kredi kullanımı bloke edildi. Çünkü chpli belediye olduğu için bakın işte gördünüz çalışmıyor, demek ve dedirtmek için her yolunu kestiler belediyenin. Belediye çok düşük faizle yurtdışı bankalarından kredi bulunca zorlarına gidiyor hepsinin. Sonrada koro halinde dıj güclleeer, elçiler, papazlaar hahamlaar cehabe, din elden gidiyiiii diye ağlaşıyolar

4 2
Salih

Yalanınız batsın aç oku belediye bütçesini para gelmişmi gelmemişmi, çeyrek asırdır aynı yalan "bizi çalıştırmıyorlar"

4 4
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi