Saçmalığın daniskası

Şu sıralar devlet görevlileri iki açıklama yapıyorsa, bunun biri mecvut bir haberinin yalan olduğu üzerine

27 Mart 2020 08:58
A
a
Sütiş Eskişehir
Kazım Kurt Seçim 2024 DT haber içi
Şu sıralar devlet görevlileri iki açıklama yapıyorsa, bunun biri mecvut bir haberinin yalan olduğu üzerine. Meğer sosyal medyada ne kadar çok yalancı varmış? Son olarak İl Emniyet Müdürlüğü'nün helikopterle kafamıza ilaç sıkacağı, bu sebepten ötürü dışarı çıkmamamız gerektiği ileri sürüldü. Emniyet Müdürlüğü de doğal olarak, "Yok öyle saçma bir şey" mealinde açıklama yaptı.
Çin'den Alaska'ya kadar dünyanın dört bir tarafındaki milletler koronavirüse karşı bir takım önlemler alıyor. Dünyanın hiç bir yerinde kentlerin havadan ilaçlandığını duymadım. Saçmalığın daniskası. Hem Eskişehir'in kaç kilometre kare olduğu hakkında bir fikriniz var mı? Üstelik helikopterler gökten kafamıza nasıl bir ilaç atacak? Buğday zararlısı süne böceklerini mi ilaçlıyorsunuz? Zaten dünyada koronavirüsün ilacı bulunamadı ki. Üstelik bulunsa da bu ilaç – muhtemelen – gökten kafamıza parfüm gibi atılacak bir ilaç olmaz. Böyle saçma sapan paylaşımlara kulak asmayın. Belediyelerden hükumetin bütün kurum ve kuruluşlarına kadar devlet sapasağlam ayakta. Şimdiye kadar halka yalan söyleyen bir kurumumuz olmadı. Olursa biz gazeteciler devreye gireriz zaten. Lütfen yalnızca resmi kurumların yaptığı açıklamalara inanın.

Bir de bunlarla uğraşıyoruz 

Milli Savunma Bakanlığı, Irak'ın Kuzeyinde iki kahraman askerimizin şehit olduğunu açıkladı. Korona illeti nedeniyle başka gündem maddelerimiz olduğunu unuttuk. Ancak – belli ki – teröristler hainlik yapma misyonlarını unutmamışlar. Haftanin adlı bölgede askerimize yapılan havan saldırısında Çavuş İsmail Karataş ve yine piyade sınıfından olan Onbaşı Onur Karakaya şehit olmuş. Allah rahmet eylesin ve yakınlarına sabır versin. Bunun üzerine Hava Kuvvetlerimizin de bölgedeki bazı terör hedeflerine kara taarruzu yaptığını öğrendik. Başarıya ulaşan bir dizi operasyonda 8 teröristin etkisiz hâle getirildiğini sevinerek öğrendik. Şu anda kahraman askerimiz Irak'ta, Suriye'de ve Libya'da görev icra ediyor. Hepsi kelle koltukta vatanları için çalışıyorlar. Gazaları mübarek olsun.

İşte bu iyi haber 

Kamuoyunu uzun süredir meşgul eden bir öneri hakkında bizzat Cumhurbaşkanı tarafından bir açıklama yapıldı. Bilindiği gibi koronavirüs illeti belimizi büktü. İşin içinde bir de ekonomik sıkıntılar var. Bu koşullar altında hükumete, "Acaba doğal gaz ve elektrik faturalarının ödenmesi tehir edilebiri mi?" önerisi getirilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan konu hakkında, "Enerjide ise günlük ödemelerin ertelenmesi hususunda yani bu konuyu masaya yatırmanızda fayda olur. Bunlar düşünülebilir, erteleme konumuz olabilir" açıklamasında bulundu. Hükumetimiz ekonomik açıdan toplumu rahatlatmak gerektiğinin farkında. Bir takım önlemler alındığını da biliyoruz. Ancak hükumetin zaten toplayamayacağı iç hat uçuş vergilerini ve yine toplayamayacağı otel konaklama vergilerini almaktan vaz geçtiğini açıklaması, pek bir şey ifade etmiyordu. Ancak doğal gaz ve elektrik faturalarının tehir edilmesi ciddi bir adım olarak görülmeli. Tabii enerji şirketlerinin de durumunu göz önünde bulundurarak bir karar vermek lazım. Ancak böyle bir talebin gündeme gelmesi bile sevindirici bir gelişme. İnşallah devamı gelir...


 
Ercan Kardeşler Kuyumculuk
1000
icon
Ali Haydar 29 Mart 2020 23:33

Peki Belediyelerden hükumetin bütün kurum ve kuruluşlarına kadar devlet sapasağlam ayakta. Şimdiye kadar halka yalan söyleyen bir kurumumuz olmadı. Olursa biz gazeteciler devreye gireriz zaten. Yazmışsınız ne kadar güzel Ve yerinde bir açıklama. Peki hani bir hanım doktor vardı Onun söylediklerine neden itibar ettiniz? Ve gazetede haber yapıldı bu!

1 1 Cevap Yaz
Bu Eskişehir haberi ilginizi çekebilir! İlginç Eskişehir haberi